לאחר 74 שנים כחברה ציבורית – טושיבה חוזרת להיות פרטית
החברה שעומדת בראש קונסורציום ענק, המורכב מחברות ובנקים יפניים, הודיעה כי השתלטה על הרוב המכריע של המניות שבשוק, כ-79% - מה שמאפשר לה לקבל שליטת בעלות מוחלטת
המעבר של טושיבה ממעמד של חברה ציבורית לחברה פרטית הגיע לסיומו – אם כי התהליך הרשמי אומר שזה יימשך עוד כחודשיים עד להודעה הרשמית. ג'אפאן אינדסטריאל פרטנרס, החברה שעומדת בראש קונסורציום ענק המורכב מחברות ובנקים יפניים, הודיעה כי השתלטה על הרוב המכריע של המניות שבשוק, כ-79%. לפי ההודעה הרשמית, עדיין לא הסתיים חישוב מספר המניות שנמכרו עד היום, אבל מנהלי הקבוצה בטוחים שהמשאים ומתנים שנותרו לרכישה המלאה של המניות יסתיימו בהצלחה – ובכל מקרה היא כבר לא תהיה סחירה יותר בבורסה.
הקונסורציום היה זקוק ל-75% ממניות החברה כי לקבל שליטת בעלות מוחלטת, ובסך הכל מסתכמת העסקה לרכישת מניות הבעלות בכ-13.5 מיליארד דולר, קצת פחות מההערכות, שעמדו על כ-14 מיליארד דולר לאור השנתיים האחרונות – כשהמטרה העיקרית של קבוצת החברות הרוכשת, כזכור, הייתה להשאיר את טושיבה חברה בבעלות יפנית.
טושיבה הוקמה ב-1875 והיא אחת מחברות הטכנולוגיה הוותיקות ביותר ביפן, אם לא הוותיקה שבהן. המניות שלה היו רשומות למסחר בבורסה כ-74 שנים, וכעת, כאמור, היא חוזרת להיות חברה פרטית אחרי שנים קשות מאוד, שבהן סבלה מהפסדים כבדים, חקירות עקב הצהרות הון שקריות שהציגו רווחים גדולים מהאמת, והפסדים כבדים עקב תוכניות הגרעין שלה בארצות הברית. בין השאר, החליטה הקבוצה להעביר את עסקי המחשבים שלה לידיים אחרות, של קבוצת חברות אחרת שמוכרת כעת את המחשבים תחת המותג דיינבוק (Dynabook).
"אנו אסירי תודה רבה לכל בעלי המניות הרבים שלנו על כך שהם מבינים את עמדת החברה בעניין זה. קבוצת טושיבה תעשה כעת צעד גדול לעבר עתיד חדש עם בעל מניות חדש", אמר נשיא טושיבה, טארו שימאדה.
תגובות
(0)