ימים של מלחמה: הוקם מרכז אזרחי לתיאום אירועי סייבר

המרכז נועד על מנת לזהות מתקפות סייבר ולסייע בתגובה להן, וכן לעזור למערכת הביטחון בהיבט הטכנולוגי ● המקימים: אוהד זיידנברג וגדי עברון, שני מנהלים מנוסים בתעשייה

מקימי המרכז האזרחי לתיאום אירועי סייבר: גדי עברון (מימין) ואוהד זיידנברג.

ברקע המלחמה, עוד יוזמה: בימים האחרונים הוקם מרכז אזרחי לתיאום אירועי סייבר.

המרכז הוקם על ידי אוהד זיידנברג, שהקים ה-CTI League – ארגון מודיעין סייבר בינלאומי, גדי עברון, שהקים ה-CERT הממשלתי הראשון ואת ה-CERT האזרחי, ובשיתוף פעולה ותמיכה של עמותת בוגרי 8200 וסיוע של עשרות חברות סייבר ישראליות. כיום פועלים במרכז יותר מ-800 ישראלים, ועוד 1,000 מחכים לאימות זהותם.

לפי השניים, המרכז הצליח לאגד בתוכו, בתוך ימים מעטים, מאות מתנדבים ועשרות ארגונים ישראליים ובינלאומיים. מטרתו, ציינו, היא לסייע למדינת ישראל – בדגש על השוק האזרחי – להתמודד עם אירועי סייבר הקשורים למלחמה, ולעזור לכוחות הביטחון במרחב הסייבר, כגוף תמיכה התנדבותי. הם אמרו כי המרכז יתכלל מתקפות סייבר שמבוצעות נגד חברות וארגונים בישראל; יסייע בתגובה לאירועי סייבר הקשורים למלחמה; ינפיק מחקרים על מצב החברה האזרחית בהקשר של המלחמה; ויסייע לכוחות הביטחון בהיבטים טכנולוגיים שונים.

לפי זיידנברג ועברון, "מאז פרוץ המלחמה חלה עלייה בהיקף מתקפות סייבר מצד האקטיביסטים (הלחם של המילים האקרים ואקטיביסטים – י"ה) נגד מדינת ישראל, בעיקר כלפי אזרחים וארגוני חירום". כך, ציינו, פעילות אקטיביסטית מובחנת במיוחד מצד גופים ממדינות ערב ורוסיה, כגון של קבוצת קילנט (Killnet). "עוד אנחנו רואים ניסיונות של תוקפים לפגוע במרחב הסייבר הישראלי, לרבות ניסיונות לתקוף תשתיות קריטיות", אמרו השניים. לדבריהם, עלייה נוספת מובחנת מצדם של האקרים המזוהים עם חמאס ואיראן, ויש יותר מבצעי תודעה ברשת נגד ישראל.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים