סקירה: מקלדת גיימינג פלוס

שתיים באחת: Razer Oranta V3 Tenkeyless היא מקלדת משחקים, אבל נוחה גם להקלדה

Razer Oranta V3 Tenkeyless

בימים הראשונים לאחר שהתחלתי להשתמש ב-Oranta V3 Tenkeyless של רייזר הרגשתי קצת משונה. זו הפעם הראשונה שבה יוצא לי לבדוק מקלדת שולחנית שאין לה לוח נומרי, כפי שהשם שלה רומז. במחשבה לאחור, קצת לא ברור לי למה: לאורך השנים המחשבים הניידים שלי הם בגודל מסך שלא מאפשר מקום למקלדת נומרית, כך שהייתי אמור להיות רגיל לכך – אולי זה בגלל שרוב הזמן אני רגיל לעבוד מול מחשב נייח?

אולי. אבל בכל מקרה, כמה וכמה פעמים בתחילת הדרך לחצתי על מקש החץ ימינה, שהוא האחרון מצד ימין למטה, מכיוון שבאופן טבעי אני מעדיף ללחוץ על מקש ה-Enter בלוח הנומרי במקלדת בגודל מלא. יש גם משחקים שאני לא יכול לשחק, בגלל ההגדרות שבחרתי, עם מקלדת שאינה בגודל מלא.

אבל זה לא ממש נורא וזה עובר די מהר, כי גם ברמה הביתית/עסקית, הרוב המכריע של המשתמשים כבר לא משתמשים יותר מדי בלוח הנומרי. ובהתחשב שזה לא אמור להשפיע יותר מדי על השימושיות, ניתן להגדיר את המקלדת כקומפקטית, אפילו מאוד, וגם קלה יחסית.

היא גם יחסית נמוכה, וקל לראות את זה בעין כששמים אותה ליד מקלדות אחרות, במיוחד מקלדות משחקים – כי הרי זה עולמה של היצרנית רייזר, שכבר פגשתם כאן את האוזניות ההיברידיות שלה לאחרונה. לפי החברה, הגובה מקצה המקלדת עד הגובה המרבי שלה עומד על 31 מ"מ בלבד, וזה נוח.

המקשים בפועל יחסית צרים. גובהם אפילו שליש מזה של מקש מקלדת רגיל, והם יושבים על מנגנון קנייני של החברה שמכונה Mecha Membrane – אם תרצו, ממברנה מכנית. עם זאת, ההרגשה דומה יחסית לזו של מקלדת מכנית מלאה, והרעש בטוח מזכיר זאת. למרות שהמקשים עצמם כאמור צרים, הראשים שלהם קעורים היטב והתחושה נוחה מאוד כשמניחים את האצבעות. הם גם שוקעים מספיק עמוק כדי לספק את המשוב שכל מי שמרבה להקליד אוהב להרגיש, וזה גם תורם לרעש האהוב על מקלידים.

המקשים עצמם הם בגודל מלא, כולל מקשי הפונקציות בשורה העליונה, והם מרווחים מספיק כדי לאפשר הקלדה נוחה מבלי להתבלבל במקשים, גם עבור אלו שנוהגים להקליד במהירות באופן עיוור.

ברייזר גם מספרים, שכדי לשפר את האחיזה הם ציפו את מקשי הפלסטיק בשכבה של UV, חומר שגם עוזר במניעת כתמים.

אז מה עושה אותה מקלדת משחקים דווקא? כמו כל אביזר שמיועד לשוק משחקי המחשב, כל המקשים, שנראים כאילו הם "עומדים באוויר" נמצאים מעל משטח צבעוני מאוד, שמאפשר להציג את כל הגוונים של צבעי ה-RGB, ויש שני מקשים שבשילוב עם מקש ה-Fn של המקלדת, שנמצא בצד ימין בשורה התחתונה, מאפשרים לשלוט בעוצמת התאורה. יש גם כפתורים ייעודיים לשימוש במדיה, והם אכן כפתורים ולא מקשים – מצויים בצד ימין למעלה, הם עגולים ומאפשרים לשלוט בעוצמת הקול וגם להפעיל/לעצור את ניגון המדיה. יש גם כפתור ייעודי כדי לעבור למצב משחקים, שבהתאם להגדרה שלו יכול להשבית חלק מהמקשים, או לא, כל אחד לפי הבחירה שלו.

כמו מוצרים אחרים של רייזר, כדי לתפעל את המקלדת באופן מלא, או להוציא ממנה את המירב, צריך להשתמש בתוכנת Synapse של רייזר עצמה. היא מאפשרת לקבוע את בהירות התאורה של המקלדת, את האפקטים שתציג המקלדת, כשיש שמונה אזורים שאפשר להגדיר, וכן מאפשרת לקבוע כיצד תתנהג המקלדת בזמן משחקים, ואף מאפשרת להגדיר מקש מאקרו.

יחד עם המקלדת מגיע במארז גם משטח להנחת הידיים, שמתחבר מלפנים באופן מגנטי. אני לא ממש אוהב אותו, כי הוא משנה את ההיבט הכי חשוב שלה: הקומפקטיות. מצד שני הוא אמור להיות טוב יותר לידיים מבחינה ארגונומית. כמו הרבה דברים בחיים, עניין של טעם או ריח.

המקלדת Oranta V3 Tenkeyless שוקלת כ-760 גרם, אבל היא יושבת היטב על השולחן, והיא מרגישה מעט קלה יותר מאשר משקלה המוצהר. מעבר למשחקים מצאתי אותה טובה להקלדה אחרי שמתרגלים לכך, שכאמור אין לוח מקשים נומרי מצד ימין.

היא מיובאת לארץ באופן רשמי בידי בנדא מגנטיק ומחיר השוק שלה הוא כ-420 שקלים. מי שאוהב משחקים, מצומצם במקום או מחפש מקלדת דו שימושית, צריך לשים אותה ברשימה הקצרה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים