רשמית: WeWork ביקשה הגנת פשיטת רגל בארה"ב
הבקשה, לפי פרק 11 של קוד פשיטת הרגל של ארה"ב, הגיעה אחרי שהחברה שהקים אדם נוימן, שנחשבה בעבר להצלחה פנומנלית, צברה חובות שאת שווים העריכה ב-10-50 מיליארד דולר ● יודגש כי לא מדובר ב-WeWork ישראל
כפי שדיווחנו בשבוע שעבר בהתבסס על חדשות בתקשורת העולמית, חברת WeWork, המתמחה בחללי משרדים שיתופיים, הגישה אתמול (ב') בקשה להגנת פשיטת רגל. WeWork הגישה עתירה לפי פרק 11 של קוד פשיטת הרגל של ארצות הברית לבית המשפט במחוז ניו ג'רזי, תוך פירוט חובות שאת שווים העריכה בין 10 ל-50 מיליארד דולר. יצוין כי לא מדובר ב-WeWork ישראל, שהינה חברה פרטית ישראלית, בבעלות קבוצת אמפא, ולא מושפעת משפטית או כלכלית ממצבה של החברה האמריקנית.
היקף חובות החברה בבקשה הוא מוערך בלבד. על פי WeWork עצמה (נכון ל-30 ביוני), היא רשמה על שמה נכסים שהיקף שווים הוא 15.06 מיליארד דולר, אך עם זאת יש לה התחייבויות של 18.66 מיליארד דולר.
כזכור, מדובר בחברה שהקים המייסד השותף הישראלי אדם נוימן ב-2010, שנסקה אל שמי עולם הטק אבל בשלב מסוים פשוט התרסקה כמעט בין ליל. עם זאת, למזלה ולמזלו של נוימן, החברה נתמכה בכסף גדול שהשקיע בה התאגיד היפני סופטבנק (SoftBank). גם לאחר שקרסה, כשהתגלה כי היא בחובות וששוויה אינו קרוב כלל לזה שייחסו לה (כ-47 מיליארד דולר), המשיכו המשקיעים היפנים לנסות להשיב את החברה למוטב – הם סילקו את נוימן, והזרימו עוד כסף לחברה, אבל זה כבר היה כנראה מאוחר מדי.
Adam Neumann, the WeWork founder who became a business school case study in failed management, is 'disappointed' about its bankruptcy https://t.co/E9qPbxpnIt
— Alec Chivalry (@ArtVandelay2021) November 7, 2023
החברה: חללי המשרדים ימשיכו לפעול כרגיל
בקשת ההגנה מפני פשיטת רגל של ארה"ב פירושה למעשה שהחברה הפונה אינה מסוגלת לשלם את חובותיה עוד, והיא מבקשת הליך בפיקוח בית המשפט לשם ארגון מחדש של עסקיה. הפרוצדורה הזו עתידה לאפשר ל-WeWork להפחית את החובות ואת עלויות התפעול שלה, ולמכור נכסים שאינם בליבת עסקיה. החברה הצהירה כי בכוונתה להמשיך לפעול במהלך הליך פשיטת הרגל.
לפי רויטרס, המלווים של פושט הרגל הסכימו להמיר את החוב המובטח שלהם להון, תחת הסכם תמיכה ברה-ארגון, ובכך למחוק מחובות החברה בהיקף של כ-3 מיליארד דולר. בשל כך WeWork מצפה שתהיה לה נזילות פיננסית שתאפשר לה להמשיך את פעילותה כרגיל, וכי סניפיה ומתקני הנדל"ן שמוציעים בשמה ללקוחות בכל רחבי העולם, כמו גם אלו של הזכיינים שלה, לא אמורים להיות מושפעים מההליכים הללו. עם זאת, ייתכן שהחברה תיאלץ לסגור כמה מהעסקים הפחות רווחיים שלה. לפי הדיווחים השונים, עקב הבקשה, WeWork גם יכולה להשתמש בהגדרתה החדשה כפושטת רגל בארה"ב כדי להיפטר מחוזי שכירות מכבידים שהיא מתקשה לעמוד בהם.
נזכיר כי בשנת 2019 החברה נאלצה לנטוש את תוכניות ההנפקה שלה, לאחר שנחשפו שערוריות וגילויים על אופי ניהולה בניצוחו של נוימן וכן על מצבה הפיננסי המאוד רעוע, על אף מראית העין של הצלחה גדולה. נוימן, האדם אשר לו ולניהולו הכושל, לכאורה, מיוחס המצב שהחברה הגיעה אליו, לא הגיב בפומבי על מצבה החדש של WeWork, מלבד זאת שאמר לגלובס כי הוא "מאוכזב" כך.
ואולם כדאי לדעת כי לפי ויקיפדיה העולמית, ומקורות אחרים מהאינטרנט, אדם נוימן יצא מהפרשה איש עשיר מאוד – הוא קיבל בסופו של עניין סכום כולל של 445 מיליון דולר מסופטבנק כדי לפרוש מ-WeWork. הסכום הזה כלל: 245 מיליון דולר שקיבל עבור מניות WeWork שהיו בבעלותו; 106 מיליון דולר במזומן ו-92.5 מיליון דולר שהועברו אליו כ"דמי ייעוץ", והיוו כחלק מחבילת פיצויים המחודשת שלו, שעברה אליו במאי 2021. בתחילה דווח כי נוימן עתיד לקבל סכום עתק של 1.7 מיליארד דולר כ"מצנח זהב" אבל לבסוף סכום זה התכווץ משמעותית, באופן יחסי. עם זאת התשלום שהועבר לנוימן התקבל בציבור בזעם גדול, לנוכח מצבה הפיננסי של החברה שייסד ושהיה מנכ"לה שנים, ותפקידו שלו עצמו בנפילתה.
תגובות
(0)