מנכ"ל SAS בהופעה נדירה: "העולם צריך להיערך לשיבושים רחבי היקף"
המנכ"ל, ג'ים גודנייט, שלא מרבה לדבר בציבור, אמר כי המענה לקדם עולם שמשתנה - מבעיות גיאו-פוליטיות ועד לצמצום כוח העבודה - הוא באמצעות טכנולוגיה, כשהבינה המלאכותית במוקד
"האם נאפשר לסערה להאט אותנו – או שנחפש הזדמנויות חדשות ונתפתח? הדרך לקדם את העולם, המצוי בהליכי שינוי – מבעיות גיאו-פוליטיות ועד למחסור ההולך וגדל בכוח העבודה – היא באמצעות טכנולוגיה", כך אמר ד"ר ג'ים גודנייט, מייסד ומנכ"ל SAS, בהופעה פומבית נדירה שערך אתמול (ג') באירוע שהתקיים במטה של החברה בקארי שבארצות הברית.
ד"ר גודנייט הצביע על האופן שבו העולם "נבחן" בשנים האחרונות – מהמחסור בכישרונות, דרך בעיות בשרשראות אספקה ועד לשאלות לגבי עתיד העבודה. "הבעיות הללו הביאו לכך שעשינו הערכה מחודשת לגבי פעילויות הארגונים, בהיבטי גמישות, מהירות וזריזות", אמר. "עם עליית הבינה המלאכותית היוצרת, במצב של תנאים גיאו-פוליטיים משתנים וכאשר הבחירות לנשיאות ארצות הברית באופק (בעוד שנה בדיוק, בנובמבר 2024 – י"ה), עלינו להיות מוכנים לעמוד מול שיבושים בהיקף נרחב".
"נתונים ובינה מלאכותית הם המפתח"
"אנחנו ממשיכים להוביל את הדרך עם AI, ואנחנו שמחים שהממשל שלנו רואה בכך נושא חשוב", אמר ד"ר גודנייט, והזכיר את הצו שעליו חתם באחרונה נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, לקידום תחומי ה-AI בתעשייה.
SAS הודיעה מוקדם יותר השנה כי תשקיע עוד מיליארד דולר בתחום הבינה המלאכותית. "נמשיך לפעול בעולם ה-AI ונהיה מעורבים בהתפתחות שלה", אבל אנחנו לא יכולים לעשות זאת לבד", אמר.
ד"ר גודנייט הצביע על נתונים של הלשכה לסטטיסטיקה של ארצות הברית, שלפיהם עד 2026 יהיו 11.5 מיליון משרות פנויות בתחום מדעי הנתונים. לדבריו, "מיומנויות מדעי הנתונים יישארו גבוהות ובהתאמה, גם המשרות להן יהיו מבוקשות. אוריינות נתונים ומיומנויות ניתוח רחבות יותר הן כישורים חיוניים לעתיד".
מייסד ומנכ"ל SAS, שנושא את דגל הדאגה לחינוך מזה שנים, קרא לארגונים, לפקידי ציבור ולאחרים לפעול לצמצום הפער במיומנויות הטכנולוגיות, בשל החשש שארצות הברית לא תוכל ליצור מספיק כישרונות היי-טק כדי לעמוד באתגרי העבודות והמיומנויות של המחר. הנושא קיבל דחיפה והענף הכיר בחשיבות דבריו בתחילת העשור הנוכחי – לאור מגפת הקורונה. "לכו למכללות, לאוניברסיטאות, עשו התמחויות (בתחום – י"ה)", סיכם ד"ר גודנייט את דבריו.
תגובות
(0)