דובאי: הצנזורה על בלקברי – כי ישראל וארצות הברית מרגלות אחרינו באמצעותו
"במערב מאשימים אותנו בצמצום החופש ויכולות השימוש של משתמשי הבלקברי, בה בעת שלישראל, ארצות הברית, בריטניה ומדינות נוספות יש גישה למאגרי הנתונים המועברים במכשירים שפועלים ברשת זו", אמר דאחי חלפאן תמים, מפקד משטרת דובאי ● אופיר זילביגר, מנכ"ל SECOZ, אמר ש-"ההיטפלות לבלקברי היא פופוליסטית, יש עשרים דרכים אחרות להעביר מידע מוצפן ברשת"
המגבלות השונות שעתידות להיות מוטלות על השימוש בבלקברי (Blackberry) באיחוד האמירויות הערביות נובעות מחשש של הרשויות במדינה מפני ריגול של ישראל ושל מדינות אחרות – כך אמר בסוף השבוע דאחי חלפאן תמים, מפקד משטרת דובאי.
לדבריו, "ארצות הברית היא הנהנית העיקרית מכך שאין כל בקרה על הבלקברי, כיוון שיש לה את מלוא האינטרס לרגל אחר איחוד האמירויות הערביות". הוא הוסיף, כי שלטונות האיחוד רוצים למנוע את אפשרות הריגול באמצעות הטלפונים החכמים הללו מארצות הברית וממדינות נוספות, ביניהן ישראל ובריטניה.
עוד אמר תמים, כי "במערב מאשימים אותנו בצמצום החופש ויכולות השימוש של משתמשי הבלקברי, בה בעת שלישראל, ארצות הברית, בריטניה ומדינות נוספות יש גישה למאגרי הנתונים המועברים במכשירים שפועלים ברשת זו". הוא לא הסביר איזה אינטרס יש לארצות הברית בריגול אחר איחוד האמירויות, בהתחשב בעובדה שהשתיים בעלות ברית.
תמים התפרסם בתקשורת המערבית בינואר השנה, כאשר האשים את המוסד בכך שסוכניו הם אלה שהתנקשו בחייו של מחמוד אל-מבחוח, פעיל החמאס. אל מבחוח שהה בדובאי ונמצא מת במלונו.
מספר משתמשי מכשירי הבלקברי באיחוד האמירויות הערביות עומד על כחצי מיליון, והוא משמש ככלי פופולרי לניהול עסקים ופעילות ברשתות חברתיות במדינה. החל מבעוד חודש, עתידים השלטונות להטיל כמה הגבלות על השימוש במכשיר, ביניהן: חוסר יכולת לגלוש באינטרנט ולהעביר דואר אלקטרוני ומסרים באמצעותו. ההגבלות יחולו עד שהממשל יקבל גישה לנתונים המוצפנים שעוברים ברשת הבלקברי.
אופיר זילביגר, SECOZ: "יש דרכים פשוטות יותר להעברת מידע מוצפן"
"הבעיה מתחילה היות שהנתונים, כמו גם התקשורת בין המכשיר לבין שרת הדואר (RIM), מוצפנים", אמר אופיר זילביגר, מנכ"ל חברת הייעוץ לאבטחת מידע SECOZ, בראיון לאנשים ומחשבים. "עם זאת, כאשר מישהו מנסה להסתיר מידע מרשויות, במיוחד במדינה דמוקרטית כמו הודו – הוא יכול לעשות זאת בדרכים רבות. לדעתי, ההיטפלות לבלקברי היא פופוליסטית", הוסיף.
לדברי זילביגר, "נכון שאפשר להעביר נתונים ומסרים מוצפנים בזמן אמת בבלקברי, אלא שיש 20 דרכים אחרות – חלקן פשוטות יותר – להעברת מידע מוצפן. למשל, עמוד ווב המאפשר לכתוב באופן מוצפן ולהעביר מסרים, או הצפנת קבצים בטרם שליחתם".
הוא ציין, כי "אם הייתי סוכן של ארגון ביון כלשהו והייתי רוצה להעביר מידע שהרשויות בדובאי לא יוכלו לראות, הייתי חושב על דרכים אחרות, מבלי להשתמש בבלקברי, כולל אמצעים פשוטים עם יכולת הצפנה גבוהה".
תגובות
(0)