"ה-GenAI תמציא מחדש את האפלי' שאנחנו מתקשרים באמצעותן"

אדם סליפסקי, מנכ"ל AWS, פרס את המשנה שלו לגבי עולמות הבינה המלאכותית בכלל, וזו היוצרת בפרט, השיק מוצרים חדשים בתחום ועקץ, ברמז, את מיקרוסופט ו-OpenAI

אדם סליפסקי, המנכ"ל הפורש של AWS.

"ה-GenAI היא הדור הבא של ה-AI. יש לה יתרונות רבים, אבל ככל שהיא תתפתח – כך יגדלו הפערים בין אלה שיש להם מיומנויות בתחום לאלה שלא, וזה לא ישפיע רק על תחום הבינה המלאכותית", כך אמר אמש (ג') אדם סליפסקי, מנכ"ל AWS. הוא ציין כי "הבינה המלאכותית היוצרת היא השלב הבא בעולם הבינה המלאכותית. היא תמציא מחדש כל אפליקציה שעל בסיסה אנחנו יוצרים קשרים ותקשורת, בעבודה ובבית".

סליפסקי היה דובר המפתח ביומו הראשון של כנס AWS re:Invent 2023, שנערך השבוע בלאס וגאס, בהשתתפות 50 אלף איש – לקוחות החברה, שותפיה העסקיים ומומחי טכנולוגיה.

לדבריו, "ספקיות אחרות היו רוצות שהציבור יחשוב שכל העננים הציבוריים זהים, אבל זה פשוט לא נכון. יש חשיבות לכך שאנחנו, ב-AWS, בעלי מערך היכולות הרחב והעמוק ביותר".

כנס AWS re:Invent 2023.

כנס AWS re:Invent 2023. צילום: יח"צ

ענקית הענן מגלגלת מחזור שנתי של כ-92 מיליארד דולר ומובילה את תחום מחשוב הענן הציבורי, והיא השיקה בכנס שורה של מוצרי GenAI, כמפורט בהמשך. המסר של המנכ"ל היה שהחברה נעה במרץ לקראת הפיכתה לכוח AI דומיננטי החל מ-2024.

סליפסקי אמר כי "התשתית הגלובלית שלנו הייתה תמיד שונה ביסודה מאלה של המתחרות שלנו בעולם הענן, והדבר נכון גם כיום. יש לנו פי שלושה דאטה סנטרים בהשוואה לספקית הענן הבאה בגודלה אחרינו – מה שעושה הבדל עצום בקיבולת ובזמינות. יש לנו 60% יותר שירותים ומעל 40% יותר תכונות מספקית הענן הבאה בתור. אנחנו הכי מאובטחים והכי אמינים".

"הצ'טים מבוססי ה-GenAI לא באמת עובדים במקום העבודה"

לדברי סליפסקי, "יש חשיבות רבה להעצמת אנשים בארגונים, בשל שימוש בענן, אבל קיים פער מיומנויות, והוא ימשיך לגדול ככל שהחלק של הבינה המלאכותית היוצרת יהיה גדול יותר בפעילות הארגונית. מחקר שערכנו העלה ביקוש חזק לעובדים בעלי כישורים בתחום ה-AI. זה מתבטא גם בכסף: לעובדים בעלי כישורי בינה מלאכותית יש פוטנציאל להרוויח עד 47% יותר במשכורתם. התחייבנו להכשיר בחינם 29 מיליון אנשים בתחום מחשוב הענן ושני מיליון אנשים בתחום הבינה המלאכותית עד 2025, וכך נעשה".

"חישבו", אמר, "על יישומי צ'ט מבוססי בינה מלאכותית יוצרת. נראה שכמעט כולם משתמשים בהם. נכון? מה שכבר נעשה בתחום ברמה הצרכנית באמת מרגש וסופר שימושי עבור הצרכנים. אבל, במובנים רבים, יישומים אלה לא באמת עובדים במקום העבודה. הידע הכללי של האפליקציות האלה ויכולותיהם נהדרים – אבל הם לא מכירים אותך, את ההעדפות שלך, את החברה שלך ומה היא עושה. הם לא מודעים לנתונים, ללקוחות ולפעולות הארגון. זה מגביל את מידת השימושיות שלהם".

Amazon Q – צ'טבוט GenAI שמיועד לעסקים

סליפסקי ציין כי "ספקיות ענן אחרות השיקו כלים בתחום בלי שטיפלו בשמירת הפרטיות של הנתונים ובאבטחה שלהם – משהו שהוא קריטי ונדרש מכל ארגון. לכן, מנמ"רים ומנהלי אבטחה רבים אוסרים בארגונים שלהם על השימוש במערכות צ'ט פופולריות ביותר מבוססות GenAI".

Amazon Q

Amazon Q

"כשיצאנו לבנות יישומי בינה מלאכותית יוצרת, ידענו שעלינו לטפל בפערים האלה", הוסיף סליפסקי והשיק את Amazon Q – צ'טבוט GenAI שמיועד לעסקים, ולא לצרכנים, ושזמין בענן של AWS. מדובר בעוזר חדש, שנועד לעבודה. הוא מסייע לענות על שאלות במהירות ובשפה טבעית. "ניתן לשוחח עימו בקלות, ליצור תוכן ולבצע פעולות, כשהכול מבוסס על הבנת המערכות, מאגרי הנתונים והפעולות של הארגון", אמר.

שאלה של בטיחות

הבטיחות בעולמות ה-AI בכלל וה-GenAI בפרט מעוררת דאגה בציבור ובקרב רגולטורים . רק לפני כחודש חתם נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, על צו שמטרתו להנחות חברות שעוסקות בתחום כיצד לשמור על הטכנולוגיה בטוחה, מאובטחת ומהימנה. כמו כן, הנושא עלה בפגישתו של ביידן עם נשיא סין, שי ג'ינפינג, שנערכה בוושינגטון לפני כשבועיים.

סליפסקי ציין כי "בנינו 'מעקות בטיחות' כדי להגן על יישומי הבינה המלאכותית. השתתפנו בפגישות רבות שדנו בבינה מלאכותית אחראית. מוקדם יותר השנה הצטרפתי לנשיא ביידן ולמנהלי טק אחרים, והתחייבנו, וולונטרית, לקידום פיתוח בטוח, מאובטח ושקוף של טכנולוגיית ה-AI. כך, יש לנו רמת הגנה עקבית בכל פעילויות הפיתוח של הבינה המלאכותית היוצרת".

עקיצה ברמז

מנכ"ל AWS עקץ ברמז את המתחרים, ומיקרוסופט בראשם, כשהכריז על שבבים חדשים ויכולות בינה מלאכותית – שבועיים לאחר שהענקית מרדמונד הציגה בפעם הראשונה מעבדים משלה. לצד זאת, הוא השיק עוזר חדש בעבודה, שמתחרה ב-Copilot של מיקרוסופט.

"דברים זזים כל כך מהר בתחום ה-AI", הסביר סליפסקי, "ובסביבה שכזו, יכולת ההסתגלות היא היקרה ביותר שיכולה להיות. הלקוח לא רוצה ספקית ענן שמחויבת בעיקר לספק דגם אחד, הוא צריך בחירה אמיתית. אירועי עשרת הימים האחרונים (הכוונה היא להדחתו של סם אלטמן מתפקיד מנכ"ל OpenAI והחזרתו לאחר כמה ימים – י"ה) הבהירו זאת מאוד".

לסיכום הוא אמר ש-"הענן מיועד לכל אחד, לכל ארגון, מכל סוג, גודל ומגזר פעילות. יותר מ-80% מחדי הקרן בעולם מתבססים על הענן שלנו, ובהם וויז (הישראלית – י"ה), חברת החד קרן הגדולה בעולם בתחום אבטחת הסייבר, שיש לה שווי שוק מוערך של 10 מיליארד דולר. אנחנו נבדלים מהמתחרים: איננו עוד שחקן בתחומי ה-AI ומחשוב הענן, אלא אנחנו משנים את כללי המשחק, לא פחות מכך. הלקוחות שלנו פותרים בעיות גדולות, משרתים צרכים קריטיים וחולמים על הדבר הגדול הבא".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים