סם אלטמן: "הייתי מבולבל, זה היה כאוטי, זה לא הרגיש אמיתי"

כך סיפר אלטמן, שהתארח בפודקאסט של טרבור נואה ודיבר על האירועים האחרונים - פיטוריו והשבתו מחדש למנכ"לות OpenAI ● "ברור שזה כאב, אבל הרגש ששלט בי באותה נקודת זמן היה רק בלבול - כאילו הייתי בערפל"

סם אלטמן, מייסד ומנכ"ל OpenAI.
הקומיקאי טרבור נואה, מגיש הפודקאסט "מה עכשיו?"

הקומיקאי טרבור נואה, מגיש הפודקאסט "מה עכשיו?" צילום: שאטרסטוק

בפרק האחרון של הפודקאסט "מה עכשיו?" (What Now? with Trevor Noah), בהגשת המנחה טרבור נואה, התארח סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI. בשיחה שיתף אלטמן, שהוא אחת הדמויות המדוברת והדומיננטיות בתעשיית הטק כיום, בתובנות וברגשות שלו לגבי פיטוריו הבלתי צפויים, שאירעו באחרונה וחוללו מהומה גדולה. לצד זאת הוא שיתף בטלטלה כמו גם בהשבתו לתפקיד ימים ספורים לאחר מכן. עוד עסקו נואה ואלטמן בהשפעת האירועים על OpenAI וכמובן – בתקוותיו וציפיותיו של אלטמן לעתיד הבינה המלאכותית.

אלטמן תיאר את פיטורים שלו, שעליהם החליט דירקטוריון החברה באמצע נובמבר האחרון, כאירוע שמצא אותו לחלוטין לא מוכן ושבעקבותיו נכנס להלם מוחלט.

כשנשאל על ידי נואה איפה תפסה אותו הבשורה, הוא חשף כי הודיעו לו על הפיטורים בשיחת טלפון בזמן שהיה בחופשה. אלטמן סיפר כי השיחה התקבלה בעודו שוהה בחדר במלון בלאס וגאס, לשם הגיע כדי לצפות בתחרות הגרנד פרי של פורמולה 1. הוא הודה שחש "פגוע, כועס ומבולבל" מהבשורה הלא צפויה, וסיפר גם שבסופו של דבר הוא לא ראה אף מרוץ מכוניות באותו סוף שבוע.

אלטמן דיבר עם נואה – שהוא כידוע קומיקאי המוכר לרבים מהדיילי שואו שבה השתתף בעבר, ולא מומחה בתחום הטכנולוגי – על חוסר השקיפות בתקשורת שלו עם הדירקטוריון ועל החוויה המאוד לא נעימה שעבר בעקבות הפיטורים. לדבריו, "הייתי מבולבל, זה היה כאוטי, זה לא הרגיש אמיתי. הרגשתי כמו בחלום". אלטמן הוסיף והבהיר "ברור שזה כאב, אבל הרגש ששלט בי באותה נקודת זמן היה רק בלבול – כאילו הייתי בערפל".

אלטמן סיפר שאחרי הטלטלה הראשונית, בסופו של דבר החליט לאסוף את עצמו, בתוך מחשבה שביכולתו פשוט להמשיך לעבוד על פיתוחי AGI (בינה מלאכותית מתקדמת), כשבמקביל החל לקבל מבול של הודעות מאנשים שאמרו לו שברצונם לבוא לעבוד יחד איתו, בכל מקום שאליו יפנה. לדבריו, בשלב ההוא חזרה ל-OpenAI לא הייתה בכלל על הפרק וזאת על אף שעדיין רצה בטובת OpenAI, ובעיקר ניסה להבין מה בעצם קרה וקורה בחברה, שייסד ב-2014 כעמותה לקידום AI מועילה לטובת העולם. הוא המשיך וסיפר לבן שיחו כיצד טס מיד בחזרה לקליפוניה כדי להתחיל לברר איך ביכולתו להמשיך הלאה מנקודת הזמן הבעייתית, וגם סיפר שלמרות שהתעשת, התקשה לישון באותו לילה ועבר סופ"ש קשה.

לצד כל זאת, בשיחתו עם נואה הכיר אלטמן בתפקיד שהיה לו בהתמוטטות התקשורת עם חבר המנהלים שלו וקבע: "בהחלט היו דברים שיכולתי לעשות טוב יותר".

שותפה על מלא שהוסיפה את GPT-4 לעוד ועוד ממוצריה. מיקרוסופט, המשקיעה הגדולה של OpenAI.

שותפה על מלא שהוסיפה את GPT-4 לעוד ועוד ממוצריה. מיקרוסופט, המשקיעה הגדולה של OpenAI. צילום: ShutterStock

מיקרוסופט לא ויתרה על אלטמן

מהשיחה ניתן היה ללמוד גם כי מהרגע שנודע למנכ"ל  OpenAI על פיטוריו הלא ברורים' החל הטלפון שלו להיות מוצף בפניות, מאינספור גורמים, כולל ממיקרוסופט.

נזכיר כי הענקית מרדמונד הפכה לשותפתה הראשית של OpenAI – אחרי שהשקיעה בה כ-11 מיליארד דולר. מיקרוסופט היא כיום חברה שמפתחת ומקדמת יחד עם מעבדת ה-AI את מודלי השפה הגדולים המגבים את כליה המצליחים, ביניהם מחולל התוכן הכתוב ChatGPT וכלי הבינה הג'נרטיבית המוקדש ליצירת אימג'ים, DALL·E.

אחרי הפיטורים הלא צפויים של אלטמן, כידוע, מיהר מנכ"לה של מיקרוסופט, סאטיה נאדלה, להציע למי שהוביל את OpenAI להצלחותיה הגדולות להיקלט במיקרוסופט בצוות ייעודי חדש בתחום ה-GenAI. יחד עם אלטמן קיבל גם נשיא החברה, גרג ברוקמן – שעזב את OpenAI לאות סולידריות עם הבוס המפוטר – את אותה הצעה עסקית.


כזכור, פיטוריו של אלטמן הפגישו את דירקטוריון OpenAI עם תגובה קשה של חוסר שביעות רצון מהמהלך מצד הרוב הנחרץ של העובדים, שהפעילו עליו לחץ עצום כשחתמו על מכתב הקורא למועצת המנהלים להפוך את החלטתה ומיד. לפי הדיווחים, במכתב יותר מ-700 מתוך 770 מועסקי החברה איימו לעבור כולם יחד עם אלטמן וברוקמן למיקרוסופט. גם ציבורית המהלך זכה לביקורת קשה. נראה היה כי לחץ זה הוביל בסופו של דבר להחלטת הדירקטוריון להחזיר את אלטמן לתפקיד, ימים ספורים בלבד לאחר פיטוריו.

במהלך הפודקאסט הביע יזם הטק רגשי תודה על התמיכה שקיבל מהעובדים ומהציבור, והדגיש את מחויבותו לבנות מחדש אמון ושקיפות בתוך OpenAI.

אלטמן, שאמר לנואה כי ה-AGI ומשפחתו הם שני הדברים העיקריים שמעסיקים אותו, ציין גם שאכפת לו ספציפית מ-OpenAI ומצוות העובדים שלה, ממשתמשיה, מבעלי המניות ומכל מה שהחברה בנתה עד כה. לדבריו, למרות פרק הזמן הסוער שחוותה החברה המצליחה, הוא נשאר אופטימי לגבי עתידה של OpenAI, והדגיש בפני נואה את הפוטנציאל של החברה, לאמונתו, להשפיע לטובה על העולם באמצעות פיתוח בינה מלאכותית אחראית, כמו גם את החשיבות של התייחסות לשיקולים אתיים ובניית אמון עם הציבור, בכדי לאפשר לחברה להגשים את למטרותיה השאפתניות.

אלטמן תיאר את החוויה כולה כ"הזדמנות ללמידה" והבהיר: "אני עדיין קצת בהלם ועוד קצת מנסה להרים את השברים, אתה יודע". הוא הבטיח לנואה ולמאזינים כי "ככל שיהיה לי זמן לשבת ולעבד את כל זה, יהיו לי הרבה גם יותר רגשות לגבי מה שאירע".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים