אנבידיה לוטשת עיניים לווייטנאם

מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, ערך באחרונה ביקור במדינה, כדי לבחון הקמת מרכז פעילות בה ● וייטנאם היא יצאנית גדולה של טכנולוגיות, ומעוניינת להוות חלופה לסין, לאור המגבלות שמוטלות על חברות אמריקניות לפעול בה

ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה.

וייטנאם היא יצואנית גדולה של טכנולוגיות: לפי אתר סטטיסטה, המדינה ייצאה ב-2022 טלפונים ניידים ורכיבים להם בסכום כולל של יותר מ-57.9 מיליארד דולר. בנוסף, יצוא המכשירים האלקטרוניים, המחשבים והרכיבים להם מהמדינה הדרום אסייתית עמד אשתקד על 55 מיליארד דולר. לכן, לא פלא שחברות טכנולוגיה מקיימות פעילות ענפה במדינה. ענקית טק שלוטשת בימים אלה עיניים לווייטנאם היא אנבידיה.

לפי ממשלת וייטנאם, אנבידיה שוקלת לבנות בסיס פעילות נרחב במדינה. הממשלה בהאנוי ציינה שהדבר עלה משיחות שנערכו עם מנכ"ל החברה, ג'נסן הואנג, שקיים באחרונה ביקור ראשון בווייטנאם ונפגש עם ראש הממשלה, פאם מין צ'ין.

מנכ"ל אנבידיה נפגש בביקורו עם חברי ופקידי ממשלה נוספים, ועם ראשי חברות טכנולוגיה במדינה, על מנת לבחון השקעות נוספות של חברת הענק בה. אנבידיה, ככל הידוע, כבר השקיעה כ-250 מיליון דולר בחברות טכנולוגיות מקומיות בתחומים שונים, כמו מחשוב ענן ותעשיות רפואיות.

"מטרת המרכז בווייטנאם תהיה למשוך כישרונות מרחבי העולם כדי לתרום לפיתוח האקו-סיסטם של תחום המוליכים למחצה ואת הדיגיטליזציה שלה", נכתב בהצהרה הממשלתית, כציטוט של הואנג.

יש בווייטנאם לא מעט מפעלי הרכבה וייצור של חברות גלובליות, כולל מפעל של אינטל, והיא רוצה להתרחב לתכנון ולייצור שבבים במדינה, בעיקר כניצול מצב של המתיחות בין ארצות הברית לסין. אין ספק שהממשלה הוויטנאמית וחברות הטכנולוגיה המקומיות ישמחו מאוד אם ארצות הברית וענקיות הטק שלה יעבירו פעילויות מסין למדינה שלהם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים