מה יהיה סדר היום הטכנולוגי של המנמ"רים והמנכ"לים בשנה הבאה?
אנליסטים של גרטנר הציגו את המגמות הטכנולוגיות החמות ל-2024, כשבמוקד, איך לא - ה-AI ● בישראל: וובינר בהשתתפות מנמ"רים ואנליסטים יציג את מפת הדרכים הטכנולוגית לשנה הבאה
כמה ימים לפני ש-2023 הולכת לעולמה, על קללותיה, ניתן לומר בבטחה שהנהלות הארגונים סיימו את ההיערכות שלהן לקראת 2024, שנקווה שבאה עלינו לטובה. חלק מאותה היערכות הוא מבחינה טכנולוגית, והיא מסתמכת בין היתר על המגמות הצפויות, להערכתם של המנכ"לים והמנמ"רים שלהם.
המנכ"לים והמנמ"רים מתעדכנים, ובעצם מעודכנים, במגמות הטכנולוגיות החמות מהניסיון שלהם, אבל גם מתחזיות של חברות מחקר ומומחים. אחת החברות הבולטות בניתוח לאורך ולרוחב של עולם הטכנולוגיה היא, ללא ספק, גרטנר. אנליסטים של החברה פרשו בכנס שלה, שהתקיים באחרונה, את ההערכות שלהם ל-2024, שכולנו תקווה שתהיה יציבה, רגועה וטובה יותר מאשר 2023. באופן לא מפתיע, המגמה החמה ביותר היא ה-AI – ובפרט ה-GenAI, שפרצה לחיינו סביב תחילת השנה.
ה-AI היא דוגמה טובה לחיזוק האחריות והמעמד של המנמ"רים בארגון, שהחלה השנה ולפי האנליסטים של גרטנר, תצבור תאוצה בשנה הבאה, מאחר שב-2024 תתגבר התלות שבין הטכנולוגיה לביזנס, וכפועל יוצא הצורך בהגברת הסינרגיה בין מפת הדרכים הטכנולוגית של הארגון לעסקי הליבה שלו. הם יהיו בעמדות כוח ייחודית שתקבע את מפת הדרכים הארגונית בכל מה שקשור לטכנולוגיה. האנליסטים מציינים כי זוהי משימה לא פשוטה, שהמנמ"רים יצטרכו להתמודד איתה, בהתחשב בקצב המהיר של כניסת החדשנות לחיינו.
כאן נכנסת ה-AI: הבינה המלאכותית, ובפרט זו היוצרת, היא אחת הדוגמאות הבולטות בשנים האחרונות לחדשנות משבשת. בהתאם, הפריצה הגדולה שלה הגדילה את הצורך של ארגונים לבצע ניהול סיכונים במינון גבוה, כדי להבין טוב יותר היכן התחום הזה יכול להועיל להם או, חלילה, להזיק. "בינה מלאכותית יוצרת היא סוג של דמוקרטיה, בכך שהיא מאפשרת שילוב של מודלים כמו מחשוב ענן וקוד פתוח, והופכת אותם לנגישים יותר", אמרו האנליסטים.
לפי התחזיות שלהם, בשנה הקרובה, 80% מהארגונים ישתמשו במודלים של GenAI לצרכים ויישומים שונים. כתוצאה מכך, ארגונים ישקיעו יותר בשנתיים הבאות בכלי אבטחה וניהול סיכונים, כדי לייצר סביבה בטוחה ורמת אמון מספיק טובה מצד המשתמשים.
שתי מגמות שקשורות לכך הן הגברה צפויה של השימוש בלימוד מכונה ובאוטומציה ב-2024, על מנת לייעל עוד את התהליכים ולהגביר עוד את התפוקה. ההערכה הזאת של גרטנר מסתמכת על סקר שהיא ערכה, ש-26% מהמנכ"לים שנסקרו במסגרתו ציינו שהם רואים במגמות אלה וב-AI פתרון למחסור הכרוני בעובדים מיומנים.
מגמות נוספות, שגם הן קשורות לבינה המלאכותית, הן פיתוח אפליקציות אינטליגנטיות, מבוססות ידע רחב ואמין יותר, וניהול חשיפה לאיומי סייבר על ידי כלים ומערכות חכמות. כמו כן, יגבר הצורך בשימוש בכלים שיעמיקו את מיצוי הפוטנציאל של העובדים, כדי למקסם את ההשקעה בהם.
תשמרו על ההשקעות שלכם
גרטנר ממליצה למנהלי ארגונים לנקוט בשורה של אמצעים כדי להגן טוב יותר על ההשקעות שלהם בטכנולוגיה. בין היתר, מומלץ למנכ"לים לצמצם ניסויים בחידושים שלא ברור מה התועלת שלהם לארגון. עדיף להפנות את המשאבים לדברים ישימים יותר. בהקשר זה מומלץ לבדוק שוב ושוב את העלות של כל השקעה ב-IT אל מול התועלת שלה לארגון.
בשנה הקרובה, 80% מהארגונים ישתמשו במודלים של GenAI לצרכים ויישומים שונים. כתוצאה מכך, ארגונים ישקיעו יותר בשנתיים הבאות בכלי אבטחה וניהול סיכונים, כדי לייצר סביבה בטוחה ורמת אמון מספיק טובה מצד המשתמשים
דבר נוסף שמומלץ לארגונים לעשות הוא להדק את ההגנה על הקניין הרוחני שלהם, שנמצא בסיכון גבוה, עקב ריבוי המדיות והכלים הטכנולוגיים שמקלים את העבודה למי שרוצה לגנוב את הזכויות שנובעות ממנו.
כמו כן, גם בשנה הבאה, חשוב מאוד להשקיע את המאמצים הדרושים לשיפור חוויית הלקוחות של הארגון, ובאמצעות זה להגדיל את ההכנסות. בהקשר זה חשוב לתכנן כל פיתוח והטמעת כלים בתיאום עם הלקוח הסופי, כדי לצמצם ייצור של פילים לבנים.
ומה אצלנו?
אנשים ומחשבים תסכם את 2023 ותציג תחזיות ל-2024 בוובינר מיוחד של פורום המנמ"רים והמנכ"לים של הקבוצה, C3, שיתקיים תחת הכותרת CIO Analyst Webinar. באירוע ייקחו חלק יועצים, אנליסטים, מנמ"רים ונציגי חברות ספקיות וטכנולוגיות. הוא יתקיים במתכונת TED, כאשר כל מרצה יתבקש להציג את חמש המגמות החמות שיככבו בשנה הבאה, כל אחד בתחומו. הוובינר יועבר בשידור חי ביום א', ה-31 בדצמבר, בין השעות 11:00 ל-12:30. לפרטים נוספים ולהרשמה אליו ניתן ללחוץ כאן.
תגובות
(0)