מנכ"ל DXC – פוטר

מייק סלבינו ניווט את החברה במצב לא קל, וערך בה שינויים גדולים, כולל ניהול משא ומתן לרכישה – שלא קרתה - על ידי קרן הון פרטית

פוטר מתפקידו כמנכ"ל ויו"ר DXC. מייק סלבינו.

מייק סלבינו, נשיא ומנכ"ל DXC Technology, פוטר מתפקידו, כך הודיעה החברה בסוף השבוע, ולא נימקה את הסיבה.

סלבינו, בן 57, היה נשיא ומנכ"ל DXC מאז 2019 והיו"ר שלה מ-2022. את מקומו יחליף זמנית ראול פרננדז, חבר מועצת המנהלים של DXC. אף שסלבינו "יפרוש מתפקידו באופן מיידי", הוא יישאר בחברה עד סוף מרץ 2024, ויסייע בחפיפה למנכ"ל החדש שיבחר. החברה מינתה את דיוויד הרצוג, הדירקטור העצמאי הראשי של החברה, כיו"ר חדש.

סלבינו הוא הבכיר השני ב-DXC שעוזב. קן שארפ, סגן נשיא בכיר ומנהל הכספים הראשי של החברה, עזב את תפקידו בספטמבר האחרון ועבר לתפקיד זהה בחברת האבטחה Peraton.

פרננדז, אף הוא בן 57, הוא מנהל בכיר בענף ה-IT. הוא הקים ב-1991 את Proxicom. ב-2001 מונה למנכ"ל Dimension Data לאזור צפון אמריקה. ב-2004, פרננדז היה מנכ"ל ויו"ר ObjectVideo Labs, שפיתחה טכנולוגיית ראייה ממוחשבת. פרננדז מכהן בכמה הנהלות חברות, כולל בזו של ברודקום (Broadcom). הוא חבר בדירקטוריון DXC מאז אוגוסט 2020.

מועצת המנהלים של DXC תבחן מועמדים פנימיים וחיצוניים לתפקיד המנכ"ל.

השנה הקשה שעברה על DXC

ההודעה מגיעה בתום שנה קשה עבור DXC. במרץ השנה, רשות ניירות הערך של ארה"ב, ה-SEC, חשפה כי DXC הציגה נתונים מטעים לגבי ביצועיה הפיננסיים בין 2018 ל-2020 – והשיתה עליה קנס בן 8 מיליון דולר.

גם מניית החברה לא הפגינה תוצאות מדהימות: כשנה לאחר שפוצלה החברה מ-HPE, מניותיה צנחו ב-76% מאז ספטמבר 2018, אז הן היו בשיא של 96.38 דולרים.

במסמכים ש-DXC הגישה, נכתב שסלבינו – בהתאם להסכם לפיטוריו בלא סיבה – יקבל 13.2 מיליון דולר, הכוללים פיצויי פיטורים בסך 9.7 מיליון. מעניין לציין כי סלבינו היה מעורב בניהול משא ומתן לרכישת החברה על ידי קרן הון פרטית. לו זו הייתה מתרחשת, סלבינו היה זוכה לתשלומים בסך של 63.9 מיליון דולר.

במרץ השנה דיווחנו כי החברה, שניהלה בחודשים האחרונים מגעים לרכישתה, הודיעה על סיום השיחות, בלא תוצאות, והיא תמשיך להיות עצמאית.

הדיווחים על מכירת ענקית ה-IT התרוצצו בשוק חודשים רבים. זה החל ב-2020, אז נידונה האפשרות שהיא תירכש בהשתלטות עוינת, תמורת עשרה מיליארד דולר, על ידי אטוס (Atos) –  הצעה שירדה מהפרק בתחילת 2021.

באוקטובר 2022 אישרה DXC, כי היא נמצאת בדיונים עם "מממן כלכלי", שיובילו לרכישתה. ההודעה באה אחרי שענקית השירותים המקצועיים והאינטגרציה לא הגיבה לדיווחים לפיהם קרנות השקעה פרטיות "מרחרחות" סביבה.

מאז הקמתה – עסקי DXC התכווצו בכשליש

מאז שהוקמה לפני שש שנים, עסקי DXC התכווצו בכשליש: ב-2018 מחזורה עמד על 24.55 מיליארד דולר, וב-2022 המחזור עמד על 16.26 מיליארד ד'. הנתון שיקף ירידה של 8% לעומת 17.7 מיליארד ד' ב-2021. אנליסטים העריכו כי היקף הרכישה, לו הייתה מתממשת, היה עומד על 10-15 מיליארד דולרים. אז בלומברג דיווח, כי Baring Private Equity Asia ביצעה את הצעד הראשון לקראת השתלטות עליה. קרן ההשקעות אספה הון בסך 11.2 מיליארד דולר לטובת הרכישה.

בלומברג אף דיווח בספטמבר 2022, כי לפחות חברת השקעות פרטית אחת פנתה ל-DXC כדי לדון עימה ברכישה אפשרית. דיווח נוסף ציין כי חברת ההשקעות הפרטית KKR היא הרוכשת הפוטנציאלית.

באפריל 2017 פרסמנו, כי ES – זרוע השירותים המקצועיים של HPE – שינתה את שמה. החברה החדשה, DXC Technology, שנבנתה במיזוג עם CSC, החלה להיסחר בבורסת ניו יורק והצהירה כי היא חברת שירותי ה-IT מקצה לקצה הגדולה בעולם.

ES הוקמה על בסיס רכישת HP ב-2008 את אלקטרוניק דטה סיסטמס (EDS) תמורת 13.9 מיליארד דולר. עסקה זו לא הביאה לבעליה את התוצאות הרצויות, בין השאר בשל שני שינויים שחלו בענף העולמי: העובדה שבחלוף השנים הצטמצמה מגמת מיקור החוץ בעולם ה-IT, לצד המעבר המסיבי של ארגונים לענן.

בינואר 2021 דיווחנו כי DXC ישראל נרכשה תמורת 65 מיליון דולר. קבוצת חילן רכשה אותה מידיי DXC Hague ההולנדית, באמצעות החברה הבת נס (Ness).

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים