נשים ומחשבים: מיכל לוי, נובידאה

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: מיכל לוי, מנהלת פעילות נובידאה בישראל

מיכל לוי, מנהלת פעילות נובידאה ישראל.

שם ותפקיד: מיכל לוי, מנהלת פעילות (Managing Director) נובידאה ישראל (Novidea Israel).

ותק בתפקיד: תשע שנים.

תפקידים קודמים: ראש המטה ברשות התקשוב הממשלתי, מנהלת מחלקת פיתוח ותשתיות תוכנה ב-SRL.

השכלה ושירות צבאי: תואר שני במנהל עסקים, סגן בחיל האוויר [עתודאית].

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה? "גדלתי בצפת, ותמיד נמשכתי לתחומי הלימוד הריאליים. כשהגיעו המחשבים הביתיים הראשונים, לא הייתה לנו יכולת כלכלית לרכוש אחד כזה והצטרפתי לכל חוג שהיה בסביבה.
כעתודאית, למדתי כלכלה ומנהל עסקים, וכשהשתחררתי הרגשתי פער בין האתגר האינטלקטואלי שהיה לי בלימודים למה שנדרש ממני בעבודה ככלכלנית. אחרי שלושה חודשים הבנתי שאני צריכה משהו אחר, משהו שימשיך לאתגר אותי, ותכנות היה המסלול הטבעי עבורי.

מאז, כבר למעלה מ-25 שנים, אני ממלאת מגוון תפקידים בעולמות הטכנולוגיה; התחלתי את דרכי כמפתחת תוכנה, ראש צוות פיתוח, מרצה לשפות תכנות, והמשכתי לתפקידי ניהול כמנהלת מחלקת פיתוח ותשתיות תוכנה ב-SRL, ולאחר מכן כראש המטה ברשות התקשוב הממשלתי, בשלבי הקמתה.

בתשע שנים האחרונות אני בנובידאה, שמובילה את המהפכה הדיגיטלית בענף הביטוח הגלובלי. התפקידים שלי בחברה השתנו במהלך השנים בהתאם להזדמנויות שהגיעו ככל שהחברה גדלה וצמחה, כאשר בשלוש השנים האחרונות אני מנהלת את הפעילות של החברה בישראל".

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק? "המציאות מראה שכיום ישנן יותר נשים בפקולטות הטכנולוגיות מבעבר, ויותר נשים בתפקידים טכנולוגיים וניהוליים בתעשייה. ובכל זאת,  כשמסתכלים על שוק העבודה – המציאות עדיין לא שוויונית. עדיין בדרגות הניהול הבכירות ניתן להבחין ברוב גברי בולט. 

לדעתי הפער מתחיל בהסללה מהגיל הצעיר ביותר, בו נחשפים לדמויות נשיות 'משפחתיות' ודמויות גבריות 'מנהלות' בסיפורים וסרטים, הילדות משחקות בבובות לעומת הבנים שמשחקים ברובוטים. היום יש הרבה יותר מודעות לנושאים אלה ואני מאמינה שזו הדרך העיקרית להשגת השינוי.
לזה יש להוסיף את 'תסמונת המתחזה' הידועה, המגבירה את החשש של נשים להתמודד על תפקידי ניהול בכירים, ומביאה לא פעם לכך שנשים נרתעות לבקש שכר ראוי הדומה לזה שגברים מבקשים, וכך הפערים מתקבעים ומתרחבים.

לצד הגברת המודעות לעידוד ושילוב נשים בעולם הטכנולוגיה כבר מגיל צעיר, חשוב גם לאזן את התמונה ולעודד את הגברים לשאת בצורה מאוזנת יותר בניהול הבית והמשפחה. הערכים האלו באים לידי ביטוי בעבודה היומיומית ובנורמות אצלנו ב-נובידאה. תמיד נקפיד על שוויון הזדמנויות ולתפקידים ניהוליים בפרט, ובמקביל נמשיך לייצר ולשמר תרבות ארגונית משתפת, מכילה ושוויונית". 

האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה? "לשמחתי, כיום אני עובדת בחברה עם נוכחות נשית מרשימה, כולל בדרג הניהולי, ואני יכולה לומר בכנות שאין אפליה על כל רקע שהוא. אני לא בטוחה שאני יכולה לומר את זה על כל מקומות העבודה הקודמים שלי. 

כשאני מסתכלת על הבנות שלי, אני מבינה שבמישורים החברתיים, אנחנו עדיין רחוקות מהמקום שבו אנחנו רוצות וצריכות להיות. כיום בפקולטות למדעי המחשב עדיין מספר הנשים הלומדות לתואר ראשון נמוך ב-30% ממספר הגברים. לשמחתי, במרחב המשפחתי שלי, הבנות שלי עובדות כמפתחות בחברות היי-טק. הן מוערכות, יודעות לעמוד על שלהן, ומרוויחות בהלימה למעמדן וניסיונן, ללא קשר למגדר. אני רוצה להאמין שזה בין היתר, תוצר של המודעות והחינוך מהבית שהן קיבלו, יחד עם דוגמה אישית. ויותר מהכל, אני מקווה שיום אחד הן תישאלנה את אותן השאלות והתשובות שלהן תהיינה אחרות לגמרי".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים