סקירה: מחשב אחד שנותן תשובה כמעט לכל שימוש אפשרי

המחשב הנייד Yoga Pro 7 Gen 8 של לנובו הוא לא נייד לאנשים שצריכים נייד יומיומי, אלא כזה שמיועד לאנשים שמבלים חלק משמעותי מיומם ביצירת תוכן ו/או משחקים - גם אם לא ברמה הכי גבוהה

אחד הדברים המעניינים שמתרחשים היום בשוק הוא ניידים שמנסים לתת תשובה כמעט לכל שימוש אפשרי במחשב אחד, אם כי בגבולות גזרה מעט מצומצמים בגלל הכוללניות הזו. ביותר מדגם אחד של יותר מיצרנית אחת אפשר למצוא, לדוגמה, כרטיס מסך שמיועד לכאורה למשחקים, גם אם בפירוש מדובר במחשב שאינו שייך למותג משחקים כזה או אחר שיש לכל יצרנית מהמובילות בשוק, ואפילו מעבר לכך.

ה-Yoga Pro 7 Gen 8 של לנובו, בדגם 14APH8, שהגיע לסקירה – וייזכר לעד כמוצר האחרון שסקירתו פורסמה באתר של אנשים ומחשבים בשנת 2023 שמסתיימת ממש אוטוטו – הוא נייד מעין זה. אין בו שום דבר חיצוני מבחינת עיצוב שמזכיר במשהו את משפחת ה-Legion או ה-LOQ של החברה, שמיועדים לשוק המשחקים. למעשה הוא נראה אפילו Yoga סטנדרטי למדי מבחינת עיצוב, עם ההתאמה שצריך לגודל המסך, שעומד על 14.5 אינץ'.

אבל בפנים, בכל זאת, יש כרטיס מסך ייעודי: GeForce RTX 4050 בגרסה לניידים של אנבידיה. נכון, זה כרטיס הכניסה בדור הנוכחי, אבל עדיין מדובר בעוצמה גרפית חזקה למדי, שמגיעה עם 6 גיגה-בייט של זיכרון GDDR6. אני בטוח שזה מאפיין בפני עצמו שישמח יותר מגיימר אחד בסביבה, שאולי יחבר מסך חיצוני קצת גדול יותר.

אבל Yoga הוא מותג צרכני, ובלנובו מכוונים למעשה את המחשב ליוצרי תוכן. משתמשים כאלה זקוקים גם הם ללא מעט עוצמה, במיוחד בתחום של עריכת וידיאו, שחוטאים בו כיום מספרים שגדולים פי כמה מאשר בעבר – גם בזכות השילוב של כרטיסים כאלה.

המעבד בפנים אינו קוטל קנים בפני עצמו. מדובר Ryzen 7 7840HS של AMD, מעבד Zen 4 Phoenix עם 8 ליבות שתומכות כולן בריבוי נימים, עם שבב גרפי Radeon 780M שעובד ברגעים שבהם אין צורך בכרטיס הייעודי שזולל הרבה יותר סוללה, ועם מהירות בסיסית של 3.8 גיגה-הרץ ומהירות טורבו של 5.1 גיגה-הרץ. הוא הושק יום אחרי ה-Core i7-13700H של אינטל ומפסיד בביצועי ליבה יחידה וביצועי ריבוי ליבות בנקודות בלבד, אך מנצח בהפרש גדול למדי במבחנים הגרפיים.

בדגם שהגיע אלי לבדיקה שולבו 32 גיגה-בייט זיכרון RAM מסוג LPDDR5x-6400 וכרטיס אחסון M.2 2280 PCIe 4.0×4 NVMe בנפח נאה של 1 טרה-בייט, שאמורים לספק כמעט כל גחמה של המשתמש.

המסך עצמו, 14.5 אינץ' גודלו, כאמור, הוא מסך IPS תומך מגע, שמציע רזולוציית 3K עם בהירות סבירה לסביבת עבודה משרדית או בית קפה שעומדת על כ-400 ניט, ניגודיות של 1,500:1 ותמיכה של 100% במרחב הצבעים DCI-P3. הוא גם מציע קצב ריענון נאה של 120 הרץ. כנהוג כיום, גם לא בניידים שמוגדרים כעסקיים, זוויות הצפייה יחסית מצומצמות ועומדות על 85 מעלות מכל הכיוונים.

זה כמובן נובע מסיבה של פרטיות שימוש, כמו גם ההכללה של מתג פיזי בצד המחשב לסגירת מכסה הפרטיות של המצלמה. ושוב, למרות שלא מדובר במחשב עסקי, יש מצלמת רשת ברזולוציית FHD עם IR לזיהוי פנים, יש רביעיית מיקרופונים שתומכים בהשתקת רעשים לצורך שיחות ועידה עם או בלי וידיאו, ויש שני רמקולים יחסית גדולים של 4 ואט האחד, שתומכים ב-Dolby Atmos – וקצת מפתיעים לטובה גם באיכות.

ה-Yoga Pro 7 אינו מחשב קל במונחים של ימינו. אחת התרומות הגדולות לכך היא השלדה המחוזקת. מטרתה להציע עמידות גבוהה גם תוך כדי תנועה, ובהתאם לכך עומדת בתקן MIL-STD-810H הצבאי האמריקני. הגובה המרבי אמנם סביר מאוד, כשהוא עומד על 15.6 מ"מ, אבל יחד עם סוללה יחסית גדולה שמציעה נפח עבודה של 73Wh, לא פלא שמגיעים למשקל של 1.59 ק"ג.

אם כבר הוזכרה הסוללה, כמובן שאחד המבחנים המעניינים ביותר הם זמן העבודה שאפשר לחלץ מהמחשב. באופן עקרוני בהחלט אפשר לסיים איתו את יום העבודה במשרד ולחזור הביתה ולהמשיך קצת להשתמש בו עוד זמן מה מבלי לחבר לחשמל – אבל ציפיתי לקצת יותר מ-6:30 שעות במבחן הזמן המשרדי המודרני של PCMark 10.  בכל מקרה, גם אם נתקעים, מספיק לחבר את מטען ה-140 ואט שמגיע עם המחשב למשך כ-15 דקות כדי לקבל עוד שלוש שעות עבודה לפי הספירה של לנובו, וזאת בזכות התמיכה שלו ב-Rapid Charge Express.

השילוב של מעבד מהמובילים בדור הנוכחי של AMD, כמות גדולה של זיכרון RAM, כרטיס מסך ייעודי ורזולוציה גבוהה מוביל למחיר שאינו זול אבל גם לא גבוה מדי, שעומד נכון להיום, במחירי שוק, על יותר כ-7,700 שקלים. זה לא נייד לאנשים שצריכים נייד יומיומי, אלא כזה שמיועד לאנשים שמבלים חלק משמעותי מיומם ביצירת תוכן ו/או משחקים – גם אם לא ברמה הכי גבוהה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים