חברה בראשות יזהר שי תוביל הנפקת SPAC לסטארט-אפ ישראלי

ISRL, ששר המדע והטכנולוגיה לשעבר עומד בראשה, תקים חברה ממוזגת עם פוםוום, שמפתחת טכנולוגיה לפארקי שעשועים, בהם של האחים וורנר ● פוםוום תימחק מבורסת תל אביב והחברה הממוזגת תירשם למסחר בנאסד"ק

יזהר שי, ח"כ ושר המדע לשעבר ויזם סדרתי.

חברת הבלאנק צ'ק Israel Acquisitions, או ISRL, שהיו"ר שלה הוא השר לשעבר יזהר שי, תקים חברה ממוזגת עם פוםוום (Pomvom), סטארט-אפ ישראלי שמפתח טכנולוגיה לפארקי שעשועים. החברה הממוזגת תצא להנפקת SPAC בנסדא"ק ופוםוום תימחק מהמסחר בבורסת תל אביב. ההסכם מבוצע לפי שווי חברה של 125 מיליון דולר, שהם כ-450 מיליון שקלים, לפוםוום.

פרטים נוספים אודות עסקת המיזוג: חברי הדירקטוריונים של שתי החברות אישרו אותה פה אחד; דירקטוריון החברה הממוזגת יורכב, בשלב ראשון, משבעה דירקטורים לכל היותר, מהם חמישה ימונו על ידה ושניים על ידי ISRL; הנהלת פוםוום הנוכחית, בראשות המנכ"ל, יהודה מינקוביץ', תעמוד בראש החברה הממוזגת; ולהערכת הצדדים, השלמת העסקה צפויה עד לסוף הרבעון השלישי של 2024.

יהודה מינקוביץ', מנכ"ל פוםוום.

יהודה מינקוביץ', מנכ"ל פוםוום. צילום: דניאל אלי

הפלטפורמה של פוםוום מספקת תוכן דיגיטלי ל-38 פארקי שעשועים באירופה, ארצות הברית ויפן – שלושה אזורים גיאוגרפיים שיש לה משרדים בהם, לצד המטה בישראל. מספר הפארקים שמשתמשים בטכנולוגיה שלה, שכבר כיום מבקרים בהם עשרות מיליוני אנשים מדי שנה, צפוי לגדול ב-2024 ל-47, עקב הסכמים בלעדיים שהיא חתמה עם האחים וורנר ו-Six Flags – מהחברות הגדולות בתחום. לפוםוום יש הסכם עם חברה גדולה נוספת בעולם פארקי השעשועים – מרלין אנטרטיימנט, שמפעילה את פארקי לגו לנד.

הכנסות פוםוום הסתכמו ב-2022 ב-192.7 מיליון שקלים. בתשעת החודשים הראשונים של 2023 הן עמדו על 165.1 מיליון שקלים, כאשר 57 מיליון מהם הגיעו מהפלטפורמה הדיגיטלית שלה – זינוק של 139% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2022. כחלק מהמיזוג יוזרם לקופתה של פומבום הון של 20 מיליון דולר ועקב כך, כמו גם עקב ההסכמים הקיימים והחדשים שלה, החברה צופה כי הכנסותיה יגדלו ב-2024 לפחות ב-30%.

יזם, איש היי-טק ומשקיע בעל עשרות שנות ניסיון

יזהר שי, יו"ר הדירקטוריון של ISRL, ששכל את בנו, ירון ז"ל, בפתיחת המלחמה הנוכחית, הוא איש היי-טק, יזם ומשקיע הון-סיכון ותיק. שי ייסד ב-1998 והיה המנכ"ל של ביזנס לאיירס, שכעבור חמש שנים נמכרה לנטגריטי האמריקנית, על פי ההערכות תמורת 50 מיליון דולר; שימש יו"ר ומנכ"ל V-Secure והוביל אותה למכירה לרדוור; היה שותף בכנען פרטנרס וניהל את ההשקעות שלה בישראל במשך שמונה שנים; ושימש כדירקטור בשלל חברות, בהן פריים סנס, שנרכשה על ידי אפל, ואן-טריג, שנמכרה למיקרוסופט. כמו כן, הוא היה שותף לייסוד ומשמש כפעיל ביוזמות טכנולוגיות-חברתיות שונות – קמא-טק לתעסוקת חרדים בהיי-טק, הקמת אצטדיון הסטארט-אפ, לטובת שילוב אוכלוסיות מודרות בהיי-טק הישראלי, ועוד. ב-2019 הוא נבחר לחבר כנסת מטעם כחול לבן וב-2020 מונה לשר המדע והטכנולוגיה – תפקיד שבו כיהן במשך כמה חודשים.

שי אמר כי "הסכם המיזוג מהווה צעד משמעותי קדימה. לפוםוום יש שילוב ייחודי בין טכנולוגיה, מוצר חדשני, תוכן וקריאייטיב, שממצב אותה במקום טוב לניצול הזדמנויות צמיחה מרובות בתעשיית ה-Immersive LBE – חוויות בידור סוחפות מבוססות מיקום, בארצות הברית ובמדינות נוספות. אנחנו מצפים ששיתוף הפעולה בינינו יהפוך את פוםוום בשנים הקרובות לשותפה אסטרטגית של קבוצות פארקי השעשועים, האטרקציות והבידור הגדולות בעולם".

מינקוביץ' מסר ש-"מיזוג עסקי זה הינו אבן דרך חשובה עבורנו, שמשקפת הבעת אמון מצד אנשי מפתח מהבולטים והמוערכים בתעשיות ההיי-טק והפיננסים בישראל ובארצות הברית. הוא מבוצע על אף התקופה המאתגרת בישראל בימים אלה. יש לנו מטרה משותפת להאיץ בשנים הקרובות את התפתחותה הטכנולוגית של פוםוום ולהרחיב את נוכחותה בשווקים הגלובליים".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים