"AI – הטכנולוגיה היחידה שתצליח לנצח במאבק הכלכלי בחמאס"
כך לפי מארק גזית, המנכ''ל היוצא של ת'טה-ריי ● ארגונים ישראליים התאגדו כדי למנף את הפעילות של המטה ללוחמה כלכלית בטרור מול מוסדות פיננסים ופינטק בעולם - נגד החמאס וארגוני הטרור האחרים
המלחמה הנוכחית משלבת מאבק במימון ארגוני טרור, בהם החמאס, החיזבאללה, הג'יהאד האסלאמי וכוח קודס האיראני. מטרת הלוחמה הכלכלית בטרור היא ליצור פגיעה ב-"צינור החמצן" של ארגונים אלה: לוחמה כלכלית מוצלחת פוגעת ביכולתו של הארגון לגייס פעילים, לרכוש אמצעים ולהוציא לפועל פיגועים. אולם, יש ביקורת על האופן שבו מנוהלת המערכה, בהיבט זה.
"המאבק בצינורות הכספיים של החמאס לא נעשה באופן אפקטיבי, כי כדי להוציא אותו לפועל משתמשים בכלים לא יעילים, מדור קודם", אמר מארק גזית, ממייסדי ת'טה-ריי והמנכ"ל שלה בעשור האחרון. הוא פירט: "הסנקציות שהפעילו ארצות הברית ומדינות מערביות אחרות, כולל ישראל, אפשרו לבנקים 30 ימי חסד, עד שיהיה עליהם להתחיל להוציא אותן לפועל. אם מישהו מהווה עבורנו סיכון גבוה, למה לתת לו 30 יום להעביר את הכסף למקום אחר? הסיבה היא שלוקח לבנקים זמן רב לעדכן את רשימות הסנקציות שלהם, כי הם עושים זאת באמצעות מערכות וטכנולוגיות מיושנות. המהירות שבה הבנקים חייבים לחשוף פעילות פלילית ולהגיב עליה היא בלתי אפשרית, כי הם משתמשים במערכות אכיפה מדור קודם. ה-AI היא הטכנולוגיה היחידה שתצליח לעשות זאת, ולנצח במאבק הכלכלי בחמאס".
לדברי גזית, "בעבר הלא רחוק, כשבנקים נקנסו במיליארדים על אי ציות לסנקציות, הרגולטורים הפיננסיים הסכימו איתם שהשקעה בכלי סינון ואכיפה מבוססי כללים יכולה לשפר את המערכות שלהם. עם זאת, ככל שהפשיעה נמשכה והפכה למתוחכמת יותר, הרגולטורים הבינו שכלים מבוססי כללים לא מסוגלים לזהות את הפשעים הפיננסיים המתוחכמים של היום. גם כאן ה-AI יכולה לעזור: נדרשת אכיפת סנקציות עם בינה מלאכותית מהדור המתקדם ביותר".
הוא אמר כי "חברות פינטק, בנקים ורגולטורים חייבים להפעיל ניטור עסקאות מקיף, כדי להבטיח אמון בתשלומים, חוצי גבולות ומקומיים, ולהניע צמיחה פיננסית. זהו עוד מקום שבו הבינה המלאכותית יכולה לעשות את ההבדל: יש לה את היכולת לזהות דפוסי התנהגות חשודים ולאתר עסקאות בסיכון גבוה, בין אם השולח מופיע ברשימות הסנקציות ובין אם לאו. היא יכולה לעצור ניסיונות מתוחכמים לעקוף סנקציות כלכליות ומסחריות, ולסייע לממשלות ולמוסדות פיננסיים לשמור על פעילות בנקאית גלובלית ללא הפרעה".
"יתרה מכך", ציין, "בינה מלאכותית מתקדמת הוכיחה את עצמה כשיטה יעילה מאוד לאיתור עסקאות לא חוקיות, שמוסתרות בתוך עסקאות מורכבות ומרובות בנקים. על ידי שימוש באלגוריתמים מורכבים, המזהים חריגות בתוך הררי הנתונים, הבינה המלאכותית מבטלת באופן מהימן עסקאות הונאה, ומספקת פתרון יעיל נגד פשעים פיננסיים. רק כך החבר'ה הטובים יכולים לנהל עסקים, תוך אכיפת סנקציות נגד הרעים. אם זה יקרה, זה יעניק, בפעם הראשונה, למוסדות פיננסיים ולממשלות את היכולת לזהות ניסיונות להפרת סנקציות – ידניים ואוטומטיים כאחד".
"ת'טה-ריי היא החברה היחידה שמפעילה מערכת כזו, מבוססת AI מהדור החדש. המערכת שלנו יודעת לזהות פעילות החשודה כמימון פשיעה – כמו מימון טרור, הלבנת הון וסחר בבני אדם – ולאכוף כל סנקציה", אמר.
חברות פינטק לטובת סיוע ללוחמה הכלכלית בטרור
המטה ללוחמה כלכלית בטרור תפס, עצר והקפיא כספים ונכסים בהיקף של כ־3.76 מיליארד שקלים מאז שהוקם ב-2018 (ראו טבלה מצורפת). יש לציין שהסכומים אינם קשורים למזוודות הכספים שנכנסו מקטאר במהלך השנים, על פי החלטות הדרג המדיני.
אנשי פיננסים מובילים בישראל וחברות פינטק מקומיות נרתמו השבוע למלחמה במימון טרור, בשיתוף המטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור. הם יפעלו להטמעת רשימת הסנקציות הרשמית של מדינת ישראל בתחום מימון טרור במערכת הפיננסית הבינלאומית. המטרה שלהם היא לפעול מול המגזר הפיננסי האזרחי ברחבי העולם, על מנת למנף את הפעילות של המטה ללוחמה כלכלית בטרור מול מוסדות פינטק במדינות אחרות.
"יש לגדוע את הזרמת המימון באופן פעיל", אמר גזית, שהחברה שהוא ממייסדיה עומדת בחזית המלחמה במימון טרור ופשעים פיננסיים. לצד גזית פועלים במטה יוני אסיא מאי-טורו, דנה לוכט, יוצאת אמריקן אקספרס, רונן ניר, בעברו בקרן ויולה וכיום איש PSG, יובל טל, אמיר אורעד ואחרים.
גזית ציין כי "מהניסיון שצברתי כמנכ"ל ת'טה-ריי נוכחתי שהדרך היעילה ביותר לטיפול במימון הטרור היא באמצעות שיתוף פעולה גלובלי. הלוחמה הכלכלית בחמאס ובארגוני הטרור האחרים תתאפשר על ידי נכונות של מדינת ישראל לספק, בצורה שקופה, את רשימת הישויות וחשבונות הבנקים שחשודים במימון טרור. המטה הכלכלי ללוחמה בטרור נוקט בשיטה ייחודית של אכיפה יזומה – הוא פונה באופן פרטני לבנקים וגופי פינטק שעוסקים בהעברות כספים בינלאומיות. השיטה הזו תמונף במסגרת החדשה על ידי פעילות המגזר הפיננסי, ומגזר הפינטק בתוכו".
תגובות
(0)