סטארט-אפ האינשורטק DigitalOwl גייס 12 מיליון דולר

החברה הישראלית מפתחת פלטפורמת AI, שמשמשת חברות ביטוח לניתוח עומק ולסיכום תיקים רפואיים ● המשקיעה היא RGA, מבטחת משנה של ביטוחי חיים ובריאות, שתשלב את הטכנולוגיה של DigitalOwl במערכות ליבת החיתום שלה

מייסדי DigitalOwl, האחים יובל מן (המנכ"ל, מימין) ועמית מן (סמנכ"ל הטכנולוגיה).

הסטארט-אפ הישראלי DigitalOwl (הינשוף הדיגיטלי), שפיתח פלטפורמה שמשמשת חברות ביטוח לניתוח עומק ולסיכום של תיקים רפואיים, גייס 12 מיליון דולר. המשקיעה היא RGA, מבטחת משנה אמריקנית שמתמחה בביטוחי חיים ובריאות. החברה תשלב את הטכנולוגיה של DigitalOwl במערכות ליבת החיתום שלה, במסגרת שותפות עם חברת ההזנק הישראלית, ותסייע להמשך פיתוח הפלטפורמה.

הגיוס הנוכחי מביא את סך גיוסי ההון של DigitalOwl ליותר מ-38 מיליון דולר. בין המשקיעים בה בסבבים הקודמים נמנים אינסייט פרטנרס, פיוז'ן, אייבקס, פרופ' אמנון שעשוע והמשקיעה הראשונה בה, מנורה מבטחים.

סטארט-אפ האינשורטק הוקם ב-2018 על ידי האחים יובל מן, מנכ"ל החברה, ועמית מן, סמנכ"ל הטכנולוגיה. הוא מעסיק 70 עובדים בישראל ובארצות הברית, וההשקעה הנוכחית תשמש את החברה גם לגיוס עובדים חדשים.

מסקירה ידנית ארוכה מאוד – לסקירה אוטומטית

ב-DigitalOwl אומרים כי הפלטפורמה שלה מאפשרת לחברות ביטוח לשפר את המהירות והיעילות של ניתוח מסמכים רפואיים וסיכום תיקים. כיום, אנשי מקצוע בעלי הכשרה מורכבת סוקרים באופן ידני עשרות מיליוני תיקים רפואיים עבור חברות ביטוח, ומקבלים החלטות בעלות חשיבות רבה עבור החברה והלקוחות. נפח החומר והמורכבות שלו דורשים סקירה איטית ומדוקדקת של כל דף, שאורכת לעתים ימים רבים ומגיעה לפעמים לתיקים בהיקף של מאות עמודים. הטכנולוגיה של DigitalOwl פותרת בעיה זו על ידי קריאה, סיכום וניתוח אוטומטי של רשומות רפואיות עבור חברות ביטוח (וגם משרדי עורכי דין), בזמן אמת, בכדי לסייע בתהליכי חיתום, יישוב תביעות ומניעת הונאות. כך, אומרים בחברה, נחסך לחברות הביטוח תהליך שגובה תקציב משמעותי, אורך זמן רב ומייצר שגיאות רבות.

הפתרון של DigitalOwl מנתח את המסמכים הרפואיים באופן אוטומטי, באמצעות בינה מלאכותית וטכנולוגיית עיבוד שפה טבעית (NLP). אשתקד נכנסה החברה לתחום הלוהט של בינה מלאכותית יוצרת (GenAI), עם פתרון ייעודי לניתוח תיקים רפואיים מנקודת מבט ביטוחית, שפותח ואומן עצמאית על ידה בשנתיים שלפני כן. בעזרתו, החברה מייצרת סיכומי תיקים, מסמכים ואירועים רפואיים בשפה חופשית, שאינה מוגבלת לקודים רפואיים בלבד ומכילה ניואנסים הנדרשים לקבלת החלטות. זאת, לעומת הטכנולוגיות מהדור הקודם, שמוגבלות לקודים רפואיים (Entity extraction) ומקשות על צוותים להסתמך עליהן. לדוגמה, המילה "דיכאון" מחולץ עבור מקבל ההחלטות, ללא הבדל מהותי האם הדיכאון נובע מאובדן של קרוב משפחה או הפרעה כימית במוח, לדוגמה. בעזרת GenAI והיכולות לייצר סיכומים בשפה חופשית, ניתן לבנות משפט שכולל בתוכו את סיבת הדיכאון, לטובת קבלת ההחלטות.

יובל מן, מנכ"ל DigitalOwl, אמר כי "ההשקעה של RGA והשותפות איתה נחתמו על רקע צמיחה של 500% שחווינו בתחום ביטוחי החיים בשנה שעברה. כבר כיום, הטכנולוגיה שפיתחנו נותנת מענה לחוסר יעילות שפוקד את תהליך חיתום ביטוח החיים במשך עשרות שנים. כעת, בעזרת העבודה הצמודה עם RGA, נפעל להמשך פיתוח פתרונות למען הטרנספורמציה הדיגיטלית הדרושה בענף. אנחנו מאמינים בשיתופי פעולה עם ארגונים מובילים בשוק היעד שלנו. כך פעלנו גם בתחילת הדרך, כשמנורה מבטחים הייתה למשקיע הראשון בחברה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים