"הדיגיטל יהיה המענה לאתגר שמביאים איתם הקיצוצים בממשלה"
"עלינו, בממשלה, לוודא שהקיצוצים לא יסיגו לאחור את יכולותינו הדיגיטליות", אמרה שירה לב עמי, ראשת מערך הדיגיטל הלאומי ● ח"כ אורית פרקש הכהן: "יש לשנות את סדרי העדיפויות ולהשקיע בהיי-טק"
"עברנו את המשבר של 2023. כעת, בפתח 2024, האתגר הניצב לפתחנו הוא הקיצוץ המשמעותי בתקציבי הממשלה. הדיגיטל עשוי להיות מענה לאתגר זה, כי הוא מאפשר לעשות יותר עם פחות כוח אדם. למרות זאת, עלינו, בממשלה, לוודא שהקיצוצים לא יהוו סיכון, שהם לא יגרמו לנו ללכת אחורה בכל הנוגע ליכולות הדיגיטליות של הממשלה", כך ראשת שירה לב עמי, מנכ"לית מערך הדיגיטל הלאומי.
היא ציינה כי "הקיצוץ התקציבי הוא הזדמנות: בעת צמצום כמו זאת יש להביא להגדלת הטכנולוגיה, ולהשתמש בה כדרך להתייעל ולחסוך".
לב עמי דיברה בוועידת הפסגה Top Summit 2024 של אנשים ומחשבים, שהתקיימה היום (א') באולם האירועים לאגו בראשון לציון, בהשתתפות מאות מבכירי הענף. מנחת הכנס הייתה דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12.
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
לדברי לב עמי, "המלחמה הביאה להתגייסות אדירה מצד עובדי ה-IT הממשלתיים: הם שמו בצד את כל המחלוקות, קפצו פנימה למים הקרים ו-'לכלכו' את ידיהם בבוץ. ענן המחשוב הממשלתי, נימבוס, סיפק לנו מעטפת הגנה עם רציפות תפקודית (DR). לקח לנו הרבה זמן לבצע את הקפיצה הטכנולוגית הנדרשת, אבל העובדה שניצבנו, ואנחנו עדיין ניצבים, מול איום קונקרטי עזרה לאסימונים ליפול, וסייעה לנו לבצע את הקפיצה המהירה הנדרשת".
"אתגר נוסף שהממשלה עמדה לפניו היה מתן מענה למפונים, וזה אתגר גם מהבחינה הדיגיטלית", ציינה. "לא היינו ערוכים לקראת תרחיש שכזה. במאמצים רבים ובהתגייסות כוללת סיפקנו פתרון דיגיטלי בתוך שבוע. 20 ממשרדי הממשלה משתמשים בו לטיפול בהיבטים שונים של דרישות וצרכי המפונים, וזה מביא להסרה של חסמים ממשלתיים". לדבריה, "גם כניסת ה-GenAI מסייעת לנו לבנייה של כלים חדשים ולהבאה מהירה לשוק של פתרונות".
לב עמי סיכמה באומרה כי "אני מעריכה שהמלחמה מהווה, ועוד תהווה, הזדמנות לצמיחה ולטיפול במקומות הלא יעילים בממשלה. נהיה מקום עם משמעות, עם תרומה ציבורית ועם קליטה של פתרונות חדשניים דיגיטליים, שיביאו לשיפור השירות לאזרחים".
"כמו בקורונה, גם כיום נדרשת השקעה בהיי-טק"
ח"כ אורית פרקש הכהן (המחנה הממלכתי), יו"רית ועדת המשנה לבינה מלאכותית של ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, אמרה בוועידה כי "הייתי שרת החדשנות, המדע והטכנולוגיה כשהיינו בימים אחרים. אז, בזמן הקורונה, ההיי-טק שימש כמייצב לכלכלה הישראלית. הבאנו למצב שבו הענף הגדיל את ההכנסות של המדינה ממסים".
צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין
"כאז כן כיום, נדרשת השקעה בהיי-טק", אמרה ח"כ פרקש הכהן. "אז וגם כיום נדרש להשקיע בתשתיות, בצמצום הפערים ובחינוך. כל הדברים שאותם עשינו בעבר נכונים כיום שבעתיים. יש לקבוע סדרי עדיפויות שונים, כי כעת, סדר העדיפויות שגוי".
לדבריה, "יש לבנות עוד תשתיות מחשוב ולהטמיע עוד פתרונות מבוססי בינה מלאכותית. צריך ללכת בכל הכוח על התשתיות שיאפשרו את צמיחת הדור הבא. יש להביא למצב שבו כל ילד וילדה ת.ילמד טכנולוגיה בבית הספר – ולא בחוג העשרה. כמו כן, אסור 'להרוג' את המדענים הראשיים במשרדי הממשלה. הם מהווים מנוע חשוב ומשמעותי לחדשנות".
תגובות
(0)