הצרות של HP נמשכות: הרשות לניירות ערך הצטרפה לחקירה נגד החברה בחשד לשוחד ברוסיה
על פי החשד, HP שילמה שוחד בסך 11 מיליון דולרים לממשלת רוסיה בכדי לזכות במכרז למכירת מערכת מחשב מתקדמת שמספקת תקשורת מאובטחת למשרד התובע הכללי במדינה ● בנוסף לגורמים האמריקניים, מתנהלת החקירה גם על ידי צוותים גרמניים ורוסיים ● מ-HP נמסר, כי "החברה שיתפה ותשתף פעולה עם כל הרשויות שפועלות בעניין זה"
החקירה נגד HP בחשד לשוחד ענק מסתעפת: הרשות האמריקנית לניירות ערך (SEC) הצטרפה לחקירה, שדבר קיומה פורסם באפריל האחרון,בחשד שענקית המיחשוב שילמה שוחד לממשלת רוסיה – כך דיווח הרג'יסטר (Register) הבריטי. זאת, לאחר שלפני כחודש הצטרף אליה גם משרד המשפטים האמריקני. החקירה מתנהלת בימים אלה על ידי גורמי אכיפה וחקירה פדרליים בגרמניה וברוסיה.
על פי החשדות, HP שילמה לשלטונות במוסקבה שוחד בסכום של 10.9 מיליון דולרים כדי לזכות בחוזה למכירת מערכת מחשב מתקדמת שמספקת תקשורת מאובטחת למשרד התובע הכללי של רוסיה. תשלומים אלה הועברו הן באמצעות חברה בת בגרמניה והן על ידי שימוש בחברות קש בשורה ארוכה של מדינות: בריטניה, אוסטריה, שווייץ, איי הבתולה, בליז, ניו זילנד, לטביה, ליטא וארצות הברית. שווי העסקה עמד על 48 מיליון דולרים.HP הודיעה על החקירה בדיווח רבעוני שמסרה לבורסה בארצות הברית.
לפני כחודש דווח, כי משרד המשפטים האמריקני פנה ל-HP וביקש "באופן התנדבותי" ערימה גדולה של תרשומות ומסמכים הקשורים לחקירה הבינלאומית הזו. עם זאת, הוא טרם פעל להוצאת צו שייאלץ את ענקית הטכנולוגיה למסור אותם. בעבר דווח, כי קיימת מחלוקת בין החוקרים הגרמניים לאנשי HP. החוקרים טענו, כי החברה לא המציאה להם את כל המסמכים המבוקשים, והם אף פנו לאנשי משרד המשפטים על מנת למצוא את המסמכים שיתוו את נתיב הזרימה של כספי השוחד. לעומת זאת, החברה טענה, כי אין בידיה חלק ניכר ממסמכים אלה, בשל השנים הרבות שעברו מחתימת החוזה, באוגוסט 2003. לטענתה, היא פתחה בפני החוקרים את ספרי החשבונות שלה.
במסגרת החקירה, בודקת הרשות האמריקנית לניירות ערך גם חשדות שלפיהם עברה HP על החוק למניעת שוחד, ה-FCPA (ר"ת Foreign Corrupt Practices Act), האוסר באופן מוחלט על מתן תשלומים וטובות הנאה לנושאי משרה זרים לצורך השגת יתרון עסקי. הרשעה על פי חוק זה גוררת לקנס על המורשע בה של חצי מיליון דולרים.
מ-HP נמסר, כי "החברה שיתפה ותשתף פעולה עם כל הרשויות שפועלות בעניין זה".
במוקד הפרשה: 10 עובדים ב-HP
הסעיפים ש-HP נחשדת בעבירה עליהם הם הפרת אמונים, העלמת מס והלבנת כספים. החקירה מתמקדת ב-10 עובדים, אולם קשה לקבוע מי היה מעורב בפרשה ומי מ-HP ביצע את העסקה, שכן החתימה על החוזה, ככל הנראה, מזויפת.
אף על פי שהפרשה פורסמה באפריל, ב-HP ידעו על החקירה עוד בדצמבר האחרון, כאשר הוצאו צווי חיפוש נגד 10 חשודים. החברה מסרה עם היוודע הפרשה, כי היא שכרה עורכי דין "כדי לסייע לתובעים בחקירה", והוסיפה, כי "על פי החשדות, נעשו העבירות לפני קרוב לשבע שנים, ככל הנראה בידי עובדים שאינם מועסקים עוד ב-HP". בענקית הטכנולוגיה הוסיפו אז, כי "אנחנו משתפים פעולה באופן מלא עם הרשויות בגרמניה ובארצות הברית, ונוסיף לערוך חקירות פנימיות משלנו". שלושה מעובדי HP לשעבר כבר נעצרו בפרשת השוחד ושוחררו בערבות על ידי המשטרה הגרמנית.
תגובות
(0)