המחשבים החדשים של דל: מוכנים לעתיד עם יכולות AI
הכריזה על סדרה של ניידים עסקיים חדשים, המבוססים על מעבדי ה-Core Ultra מהדור הראשון של אינטל, בסדרות ה-Latitude וה-Precision, ולפי החברה, הדגמים החדשים אמורים לכסות את כל תרחישי השימוש המודרניים
"כשמדברים עם הלקוחות מתברר, שכל חברה שרוצה להישאר תחרותית תהיה חייבת ליישם בינה מלאכותית במידה כזו או אחרת, וה-AI PC יהיה במרכז של זה, כולל במחשבים הניידים שאתם משתמשים בהם לעבודה היום יומית", כך אמרה מגהאנה פאטרדהן, מנהלת שיווק בכירה ביצרנית המחשוב דל בהכרזה על המחשבים החדשים של החברה במהלך תערוכת MWC 2024.
החברה הכריזה על סדרה של ניידים עסקיים חדשים, המבוססים על מעבדי ה-Core Ultra מהדור הראשון של אינטל, בסדרות ה-Latitude וה-Precision, ולפי החברה, הדגמים החדשים אמורים לכסות את כל תרחישי השימוש המודרניים שהלקוחות זקוקים להם.
"אחד היתרונות של שימוש בבינה מלאכותית יוצרת זה הפרודוקטיביות, וה-PC תמיד היה במרכז כשמדברים על פרודוקטיביות, כך שאנחנו מאוד נרגשים מעתיד המחשוב האישי. אנחנו לא חדשים בתחום הבינה המלאכותית, אלמנטים רבים כבר קיימים כמה שנים במחשבים שלנו. מה שחדש הוא עוצמת המחשוב המקומית, שמאפשרת עכשיו להריץ את יישומי הבינה המלאכותית הללו קרוב למשתמש, במחשבים עצמם, ושיש אקו-סיסטם שבונה יישומים שעוזרים לעובדים להיות יעילים יותר", הוסיפה פאטרדהן.
בדל סיפרו, שלפי התחזיות של IDC כמות המחשבים מבוססי AI צפויה לגדול מ-50 מיליון יחידות בשנת 2024 ליותר מ-167 מיליון בשנת 2027, והם יהוו כ-60% מכלל משלוחי המחשבים האישיים ברחבי העולם – אם לא יותר – ובחברה בטוחים שהיא ממוקמת היטב כדי להיות שחקנית משמעותית בעתיד הלא רחוק הזה, שיישאר היברידי.
כן טוענים בדל, שתהליכי העבודה הנוכחיים יהיו בטוחים יותר בזכות היכולות שמציעים שבבי ה-NPU שמשולבים במעבדים החדשים של אינטל, ובדל מציינים, בין השאר, זיהוי איומים מקיף יותר, סיוע לזיהוי מהיר יותר של אתרים זדוניים ופגיעות באבטחה עם זמן אחזור מופחת בהשוואה לפתרונות מבוססי ענן.
"אנחנו מכוונים לאפשר בינה מלאכותית בכל נקודת מחיר", אמר קווין טרווליגר, סגן נשיא ומנכ"ל קבוצת ה-Latitude של החברה. "זה קורה בזכות ה-NPU, שהוא כוכב בהצגה הנוכחית. זה חשוב ללקוחות שלנו, כי זה מביא להם יכולות בינה מלאכותית מתקדמות שכעת ניתן יהיה לבצע באופן מיידי, במחשב עצמו ולא בענן, למשל לפענח שפת סימני ידיים באופן מיידי".
השימוש בבינה מלאכותית, הוסיף, יבוא לביטוי בכל היבט כמעט של השימוש במחשבים הניידים החדשים של דל, לא מעט בזכות העובדה שמעבירים חלק מסוים של זרימת העבודה מליבות המחשוב הראשיות אל ליבות ה-NPU, שצורכות פחות חשמל – לדוגמה, חיסכון של עד כ-40% ביישומים כמו שיחות ועידה.
"המטרה שלנו היא לא לדבר על ההייפ, אלא להראות ללקוחות שלנו דוגמאות מציאותיות, כדי שיבינו את הערך, וזה יקרה בכל מחשבי ה-Latitude החדשים. זה גם כבר מוכן לעתיד, כשחברות כמו דל מפתחות יכולות בינה מלאכותית חדשות לשימוש מקומי, והכל ב-NPU – בלי הצורך לגשת לענן", הוסיף טרווליגר.
אחד המחשבים החדשים הבולטים במשפחת המחשבים החדשים הוא בעצם טאבלט – שכמובן מוכן לעבודה עם מקלדת מותאמת. מדובר ב-Latitude 7350 Detachable, שהוא הטאבלט הראשון שמבוסס על Windows 11 עם מעבדי Core Ultra 7 164U או 5 134U, שחסכוניים במיוחד בצריכת אנרגיה, בעלי מסך LCD תומך מגע בגודל 13.3 אינץ' שמציע רזולוציית 2880×1920 פיקסלים, והוא כמובן תומך בעבודה עם עט אלקטרוני. הוא מציע תמיכה בקישוריות אלחוטית עד Wi-Fi ומודם 5G, ויש שתי מצלמות 8 מגה-פיקסל, אחת מלפנים והשנייה מאחור. עוביו של הטאבלט עומד על 9 מ"מ ומשקלו כ-830 גרם.
בנוסף, כאמור, השיקה החברה כמה תחנות עבודה חדשות במשפחת ה-Precision שלה, עם כרטיסים גרפיים החל ב-Arc המשובץ במעבדים עצמם, ועד כרטיסים מקצועיים ממשפחת ה-ה-RTX 200 Ada ו-RTX 600 Ada של אנבידיה. אחד הבולטים בהם הוא דווקא Precision 3280 CFF זעיר המידות, שהוא לפי החברה מחשב תחנת העבודה הקטן בעולם שתומך במעבדי Tensor Core 4. המחשב מציע יכולת הסקה מבוססת בינה מלאכותית מואצת ויכולות מחשוב בביצועים גבוהים עם מעבדי ה-Core 14 של אינטל ועם כרטיס ייעודי מותאם RTX 4000 SFF Ada.
המחשבים, שאמורים להיות זמינים החל בחודש הקרוב, מגיעים עם Windows 11 ומקש Copilot כדי לספק נגישות גבוהה ומהירה לממשק הבינה המלאכותית. "אנחנו חושבים על Copilot כמו על מנוע חיפוש חדש, וזה יהיה מאוד רב ערך למשתמשים שלנו", ציינו בחברה.
תגובות
(0)