מחקר של סלאק: השימוש ב-AI במקום העבודה צמח ב-24% ברבעון האחרון

סיילספורס פרסמה את מחקר ה-AI שנעשה ב-Workforce Lab של סלאק, שבבעלותה ● המחקר ניסה להבין איך בינה מלאכותית משפיעה על עולם העבודה, מי משתמש בה ובאוטומציה כיום ואיך כלים אלו משפיעים על הפרודוקטיביות

יותר שימוש ב-AI במשרד.

סיילספורס – המתמחה ב-CRM וטכנולוגית ענן בעולם ובישראל – פרסמה באחרונה את תוצאותיו של מחקר AI שנעשה ב-Workforce Lab של סלאק (Slack), כדי להבין איך בינה מלאכותית משפיעה ותשפיע על עולם העבודה, מי משתמש בה ובאוטומציה כיום, ואיך כלים אלו משפיעים על הפרודוקטיביות במקום העבודה. המחקר מבוסס על סקר נערך בקרב מעל ל-10 אלפים עובדים ברחבי העולם. 

מהמחקר עולה כי האימוץ של כלי בינה מלאכותית במקום העבודה צמח ב-24% ברבעון האחרון, כאשר 1 מכל 4 עובד דיווח כי ניסה כלי בינה מלאכותית בעבודה החל מינואר 2024, בהשוואה ל-1 מכל 5 נכון לספטמבר 2023. כמו כן, 1 מתוך 3 עובדים השתמש בכלי אוטומציה בעבודתו.

לא קיבלו הדרכה מהמנהלים או הארגון שלהם כיצד להשתמש בכלי AI בעבודה. קרוב למחצית מהנשאלים (43%).

מבין אלה שהשתמשו בכלי AI ואוטומציה בעבודה, כ-80% אומרים שהטכנולוגיה הזו כבר משפרת את הפרודוקטיביות שלהם. המשימות המובילות שבהן עובדים רואים את הערך הרב ביותר מ-AI כיום, הן עבור סיוע בכתיבה, אוטומציה של זרימות עבודה וסיכום תוכן.

עובדים רבים מתלהבים מהפוטנציאל של בינה מלאכותית לשפר את האפקטיביות שלהם בעבודה, כאשר 42% אמרו שהם מתלהבים מהרעיון שה-AI תטפל במשימות העבודה הנוכחיות שלהם. במקביל, 27% אומרים שהם דווקא מודאגים מהכלים האלה, המטפלים במשימות נפוצות במקום העבודה, ו-31% נוספים הם ניטרליים.

רוצים להאיץ את אימוץ הבינה המלאכותית? התחילו בהוצאת הנחיות לשימוש

רוב (81%) המנהלים מרגישים דחיפות מסוימת לשלב בינה מלאכותית בארגונים שלהם, כאשר 50% מהם מדווחים על דרגה גבוהה של דחיפות. ועדיין, בסקר נמצא כי קרוב למחצית מהנשאלים (43%) ענו שלא קיבלו הדרכה מהמנהלים או הארגון שלהם כיצד להשתמש בכלי AI בעבודה.

חוסר הדרכה עלול למנוע מהעובדים להתנסות ב-AI. לעובדים בחברות שהגדירו הנחיות בינה מלאכותית יש סיכוי גבוה כמעט פי שישה שניסו כלי בינה מלאכותית, בהשוואה לעובדים שלחברות שלהם אין הנחיות לגבי שימוש ב-AI. אפילו עובדים בחברות שהנחיות השימוש שלהן מגבילות את השימוש בבינה מלאכותית, נוטים יותר להתנסות בכלי AI בהשוואה לעובדים בחברות שאין להן הנחיות לגבי שימוש בבינה מלאכותית.

כריסטינה ג'אנזר, סגנית נשיא בכירה למחקר וניתוח ב-סלאק וראש ה-Workforce Lab של סלאק.

כריסטינה ג'אנזר, סגנית נשיא בכירה למחקר וניתוח ב-סלאק וראש ה-Workforce Lab של סלאק. צילום: סיילספורס וסלאק

"הרוב המכריע של האנשים שמשתמשים בבינה מלאכותית ואוטומציה כבר מתחילים להרגיש את רווחי הפרודוקטיביות", אמרה כריסטינה ג'אנזר, סגנית נשיא בכירה למחקר וניתוח ב-סלאק וראש ה-Workforce Lab של סלאק, "אבל הנתונים מצביעים על כך שאי מתן הנחיות או מדיניות לגבי AI יכולה למנוע מהעובדים שלכם לנסות זאת. אם אתם מחפשים להכין את כוח העבודה שלכם למהפיכת הבינה המלאכותית, אתם צריכים להתחיל במתן הנחיות כיצד ניתן להשתמש בבינה מלאכותית בעבודה".

נקודת המבט של המנהלים: תקוות ודאגות נפוצות

היתרונות העיקריים שמנהלים הכי מצפים לקבל משילוב AI בפעילות העסקית שלהם הם: הגברת היעילות והפרודוקטיביות של העובדים (38%), קבלת החלטות מונעת נתונים (35%), חדשנות של מוצרים ושירותים  (34%), הפחתת עלויות (33%), התמקדות מוגברת באסטרטגיה על פני משימות רוטינות (27%) וחווית לקוח משופרת (18%).

אז מה מונע מבכירים לאמץ בינה מלאכותית? שתי דאגות עיקריות: אבטחת נתונים ופרטיות, כאשר יותר מ-2 מתוך 5 מנהלים ציינו בסקר שזוהי דאגה משמעותית. הדאגה שבאה אחריה היא חוסר אמון בדיוק ובאמינות של פלט AI.

החששות העיקריים של מנהלים לגבי שילוב בינה מלאכותית בפעילות העסקית הם: אבטחת מידע ופרטיות  (44%), אמינות ודיוק בינה מלאכותית (36%), חוסר מומחיות ופער מיומנויות בקרב הצוות (25%), בעיות אתיות וציות (17%), אמון וקבלת לקוחות (17%) ועלות הטמעה ותחזוקה (16%).

הזדמנות ברורה: שימוש ב-AI ואוטומציה לצמצום "עבודת העבודה"

עובדים דיווחו שהם מבלים, בממוצע, 41% מזמנם בעבודה במשימות בעלות "ערך נמוך, חוזרות על עצמן או חסרות תרומה משמעותית לתפקודי הליבה שלהם בעבודה". וככל שעובדים משקיעים יותר זמן בעבודה עם ערך נמוך, כך הם מביעים יותר התרגשות מ-AI ואוטומציה שיסייעו להם להתמודד עם משימות העבודה הנוכחיות שלהם.

"לכולנו יש משימות להשלים שאינן חלק מתיאור התפקיד שלנו, אך נחוצות כדי שהדברים ימשיכו לפעול בצורה חלקה. זו 'עבודת העבודה'", אמרה ג'אנזר. "אבל אם עובד ממוצע מבלה יומיים מלאים בכל שבוע ב-'עבודת העבודה' הזו, זו בעיה – והזדמנות. ברגע מרכזי זה, הטמעת כלי בינה מלאכותית ואוטומציה, שהם מהימנים, אינטואיטיביים ומוטבעים בזרימת העבודה, היא המפתח לכיול מחדש של האנרגיה בעבודה, לקראת הפעילויות שיניעו את המחט".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים