"הענן הממשלתי מאפשר למשרדים להעביר מידע רגיש ולהיות רגועים"

"נימבוס מאפשר למשרדי הממשלה להיות רגועים לגבי מה שקורה עם המידע, וזה לא היה יכול לקרות בלעדיו", כך אמר אביתר פרץ, סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר לדאטה, חדשנות ודיגיטל

אביתר פרץ, סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר לדאטה, חדשנות ודיגיטל.

"הענן הממשלתי-ציבורי, נימבוס, מאפשר למשרדי הממשלה לקחת מידע רגיש ולהגר אותו לענן, ולעשות זאת באופן מאובטח. בדרך זו המשרדים יכולים להיות רגועים לגבי מה שקורה עם המידע, וזה לא היה יכול לקרות בלי נימבוס", כך אמר אביתר פרץ, סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר לדאטה, חדשנות ודיגיטל.

פרץ דיבר בכנס נימבוס, Cloud Me In – כנס הענן הממשלתי, שנערך היום (ה'), בהפקת אנשים ומחשבים, במרכז הכנסים והאירועים אווניו בקריית שדה התעופה. השתתפו בו בכירים מהמשק ומהממשלה, והנחתה אותו דפנה ליאל, כתבת ופרשנית פוליטית בחדשות 12.

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

לדברי פרץ, "כאשר החלו הדיבורים על המעבר של הממשלה לענן ציבורי – הייתי סקפטי, אף שנאמר שיש לכך היתכנות כלכלית. למרות זאת, יחד עם כלל גורמי הממשלה וכמו בכל פרויקט, רתמנו את השותפים, שזה עוד אתגר. מערך הסייבר הלאומי, התקשוב הממשלתי, גופי ייעוץ וחקיקה, ועוד רבים וטובים וטובות – כולם נרתמו. בנוסף, העמקנו בלימוד – ויצאנו לדרך".

"היעד הוא לאפשר 'אזור נוחות' לרגולטורים ולבעלי המידע שהנתונים יעברו לענן, ושהוא ימוקם בישראל", ציין. "זה לא רק עניין פיזי, אלא זה עונה על היבטי אבטחת מידע ורגולציה". לדבריו, "העברנו לשוק את המסר שהממשלה עוברת לענן. בהתחלה צחקו עלינו ואז חדלו, כי התחלנו לפעול, בהכנת המכרז, ולאחר מכן בעבודה מקצועית עם הספקיות".

"זה הפרויקט המשמעותי והגדול ביותר שבו עסקתי", סיכם פרץ, "והוא יביא להאצת ולהרחבת השירותים הניתנים לאזרחים ולאזרחיות, תוך שמירה על היבטי רגולציה והגנת סייבר. המעשים חזקים מדיבורים, והענן יניע את כלל השוק קדימה – ובשיתופיות".

צילום ועריכת וידיאו: ליטל רובינשטיין

שימוש הבנקים בענן גדל ב-35% ב-2023

דובר נוסף באירוע היה דני חחיאשוילי, המפקח על הבנקים. הוא אמר כי "בשנתיים האחרונות אנחנו עדים לזינוק בהיקף השימוש של המערכת הבנקאית בטכנולוגיות ענן – הוא גדל בכ-35% ב-2023 לעומת 2022 וכלל, בין היתר, טרנספורמציה למחשוב ענן של מערכות מהותיות, בתחומים עסקיים ובמערכות בקרה והגנה. מגמה זו צפויה להמשיך גם בשנים הקרובות, בין היתר בהשפעתו של פרויקט נימבוס".

דני חחיאשוילי, המפקח על הבנקים.

דני חחיאשוילי, המפקח על הבנקים. צילום: ניב קנטור

המפקח ציין ש-"המדיניות הפיקוחית בנושא הענן עברה תהפוכות בשנים האחרונות, מתוך הבנה שהענן תורם ליכולות המחשוב של ארגונים פיננסיים לספק שירות איכותי יותר ללקוחותיהם, תוך התייעלות, התקדמות טכנולוגית וקידום שיתופי פעולה עם גופים חוץ בנקאיים".

לסיכום אמר חחיאשוילי כי "קבענו רגולציה פיקוחית, שמאפשרת לבנקים לעבור לענן, תוך הטלת האחריות לניהול הסיכונים – עליהם. הרחבנו את חובות הדיווח והפיקוח השוטף, על מנת לוודא שהבנקים מנהלים את הסיכונים הכרוכים בענן בהתאם. בנוסף לרגולציה מאפשרת, המעבר לענן מונע מצורך עסקי, ומאפשר לתת שירותים עסקיים טובים יותר – הן לבנק עצמו והן ללקוחותיו. לצד היתרונות, יש גם אתגרים וסיכונים שהבנקים חייבים לתת עליהם את הדעת, ואנחנו, כמפקחים על התחום, בונים מעגל בקרה נוסף".

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. הרציני

    הצחקת אותי. המידע יהיה גלוי לכל גורם. מי שמנהל את הענן שונא אותנו אישית. כוונתי לעובדים עצמם. כל המידע שלנו יהיה פרוס לכולם. ביום שירצו לעצור לנו את השירותים לא יהססו לעשות זאת. נימבוס = בגדי המלך החדשים. תכינו תוכנית roll back.

אירועים קרובים