הכירו את סטיב – מועמד AI שמתמודד בבחירות הקרובות בבריטניה
בממלכה המאוחדת דמות מבוססת בינה מלאכותית מנהלת קמפיין בחירות, ותייצג את דעת רוב בוחריה ● האם מדובר על מהלך שמהווה הצצה לעתיד של כולנו או שמא ברעיון שיתגלה בפועל כלא ממש מוצלח?
בריטניה כיכבה באחרונה בכותרות עקב מהלך פורץ דרך המתנהל בה כחלק מהבחירות הכלליות הקרבות ובאות, שייערכו בממלכה המאוחדת בחודש הבא. בחירות אלו יכללו מועמד לא ממש שגרתי בשם 'סטיב AI', שהוא למעשה דמות בינה מלאכותית וירטואלית, תרצו – צ'אטבוט. המועמד, שפותח בידי צוות מתכנתים ומומחי בינה מלאכותית, מבטיח מהפכה באופן שבו מתנהלת הפוליטיקה במדינה.
הכל החל ביזם מברייטון בשם סטיב אנדקוט, שעומד מאחורי המועמד הייחודי. ביוזמתו של אנדקוט מועמד הבינה המלאכותית סטיב אמור להתמודד כחבר פרלמנט עבור מחוז הבחירה של ברייטון פאביליון, תחת מפלגת SmarterUK העצמאית. באמצעות מינוף הטכנולוגיה המתקדמת, 'סטיב AI' שואף לחולל מהפכה בזירה הפוליטי הבריטית, על ידי יצירת קשר ישיר עם הבוחרים וביסוס המצע וההתנהלות שלו על הקלט מהם.
הרעיון שמאחורי 'סטיב AI' מקורו בהתפכחותו של אנדקוט, לדבריו, מהמסגרת הפוליטית הקיימת. לפי הצהרתו של אנדקוט, "אני מקים מפלגה משלי לאחר שהתאכזבתי מכמה שהאחרים אינם בקשר עם אוכלוסיית בריטניה". אנדקוט רואה בעיני רוחו שימוש בטכנולוגיה החדשנית ביותר, כדי להתחבר ישירות לדעותיהם ורצונותיהם של הבוחרים.
🇬🇧 MEET THE FIRST AI POLITICAL CANDIDATE?!
We are doomed…
The UK has its first AI candidate, "AI Steve," an avatar of businessman Steven Endacott, running for Parliament as an Independent.
Voters can interact with AI Steve to influence policy positions directly, aiming to… pic.twitter.com/LcrZ2PhFAF
— Mario Nawfal (@MarioNawfal) June 15, 2024
סופסוף 'דמוקרטיה אמיתית'?
המועמד סטיב – שזכה גם באווטאר בן דמותו הווירטואלית של יוצרו אנדקוט – מבטיח להתמודד עם כמה מהנושאים הדחופים ביותר שהמדינה עסוקה בהם, כולל שירותי בריאות, חינוך, איכות הסביבה וקידמה טכנולוגית. לפי יוצריו, הפלטפורמה שלו מבוססת על עקרונות של יעילות, שקיפות והכלה. הוא שואף למנף ממשל מונחה נתונים, כדי לייעל תהליכים בירוקרטיים, להבטיח חלוקת משאבים שוויונית ולקדם קביעת מדיניות מבוססת ראיות.
אחד ההיבטים הדומיננטיים בגישתו של 'סטיב AI' הוא המחויבות שלו לעקרונות דמוקרטיים 'אמיתיים', במובן של 'הרוב קובע'. לפי אנדקוט, מועמד הבינה המלאכותית יאמץ מדיניות רק אם יהיו לה יותר מ-50 אחוזי תמיכה, כך מעיד אתר הקמפיין הייעודי, שבו המשתמשים יכולים לתרום ליצירת מדיניות חדשה, או לחיזוק מדיניות קיימת. בנוסף, לתומכים יש הזדמנות להפוך למאמתים (Validators) על ידי דירוג הצעות למדיניות, ובכך הם יכולים לשמש כמנגנון בקרה, כדי להבטיח את הלגיטימיות של המדיניות המוצעת.
החזון של אנדקוט לגבי המשך דרכו של 'סטיב AI' כולל ריצה פשוטה לתפקיד ואז, אם ייבחר, מועמד הבינה המלאכותית ישתתף פיזית בפרלמנט הבריטי ויצביע על מדיניות בהתבסס על משוב ישיר שיתקבל דרך פלטפורמת הבינה המלאכותית שלו. כדי להדגיש את תפקידו, הבהיר אנדקוט, "אני פשוט קצת 'טמבלון' שאומרים לו מה לעשות. זה כל הרעיון של דמוקרטיה. אתה צריך להרחיק את הפוליטיקה האישית שלך, את האגו שלך ולמעשה לעשות מה שהבוחרים שלך רוצים, וזה בכלל נחשב כקיצוני בפוליטיקה".
לא ברור איך ילך ל'סטיב AI' בבחירות, אבל עצם הפיתוח שלו מציג את הכוח הפוטנציאלי של הבינה המלאכותית לשפר את התקשורת בין פוליטיקאים לציבור. דרך זמינות 24/7, מועמד הבינה המלאכותית מסוגל לתקשר עם הבוחרים, לנתח את הקלט מהם, ולאחר מכן ליצור מדיניות המהדהדת באמת את רצונותיהם וחששותיהם. בהדגמה של יכולותיו של המועמד הפיונירי הודגש הפוטנציאל שלו להגביר את היעילות והשקיפות בפוליטיקה, על ידי השתתפות בשיחות עם בוחרים וסיכום יחסי גומלין אלה בדמות גיבוש מדיניות לתועלת הציבור.
In light of controversy surrounding UK politician “AI Steve,” would you vote for an AI to make policy decisions?
— Grey Newell — soul/acc (@GreyNewell) June 14, 2024
מאידך, יש לציין כי כנגד הרעיון העקרוני הזה, שמתהדר בנוצות דמוקרטיות, נשמעת גם ביקורת המבטאת חששות שהיתלות בדעת רוב המשיבים והמכוונים את סטיב עלולה להיות מעוותת, משום שלא מדובר בדטה שנאספת ממדגם מייצג של תושבי האזור, אלא ממשתתפים מיוזמתם.
כך או כך, קמפיין הבחירות של 'סטיב AI' צובר תאוצה, ומציע הצצה מרתקת למפגש הדרכים הראשוני של הפוליטיקה, הדמוקרטיה והטכנולוגיה. הנושא מעורר שיח על ההשפעה הפוטנציאלית של AI בעיצוב מחדש של הנוף הפוליטי, ושוב, מולו, גם חשש מהטיות ועיוותים שהטכנולוגיה המרשימה עלולה להביא איתה אל הזירה הרגישה.
תגובות
(0)