אושר בכנסת: תותר גישה לתוכן דיגיטלי של נפטר

הצעת החוק אושרה במליאת הכנסת אתמול (ד') בקריאה שנייה ושלישית ● החוק מחייב את ספקי השירות של תוכן דיגיטלי לקבוע מדיניות בנוגע לבאופן הטיפול בתוכן אישי של משתמשים שנפטרו

עבר בכנסת. חוק בעניין גישה לתוכן דיגיטלי של נפטרים.

מליאת הכנסת אישרה אתמול (ד') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק שתאפשר מעתה גישה לתוכן דיגיטלי לאחר פטירתו של אדם. ההצעה אושרה ברוב של 18 חברי כנסת שתמכו בהצעה, אל מול מתנגד אחד, וללא נמנעים.

החוק מחייב את ספקי השירות של תוכן דיגיטלי לקבוע מדיניות לעניין אופן הטיפול בתוכן אישי של משתמש אשר נפטר. במסגרת אותה מדיניות יחויב הספק לאפשר למשתמש, אם רצה בכך, לבחור שאדם אחר יקבל גישה לפחות לחלק מהתוכן האישי שלו. ספק השירות יידע את המשתמש מזמן לזמן על אודות המדיניות שקבע ועל בחירת המשתמש, ככל שנעשתה.

החוק לא יחול על גישה לתוכן אישי בין אדם לאדם.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מטרתה של הצעת חוק זו לאפשר לאדם לקבוע בחייו מה יעלה בגורל התוכן הדיגיטלי האישי שלו הנמצא ברשות ספקי שירותי תוכן דיגיטליים, לאחר מותו, או אם נבצר ממנו לגשת לתוכן כאמור, ולאפשר לו לקבוע, אם יבחר בכך, כי לבני משפחתו או לאנשים קרובים אחרים תהיה גישה לתוכן".

לאור ההתפתחויות הטכנולוגיות בשנים האחרונות והשימוש הגובר באינטרנט, ובכלל זה ברשתות חברתיות ובשירותי ענן לאחסון מידע, משתמשים רבים מנהלים מידע אישי רב בפלטפורמות דיגיטליות שונות. בעקבות התנהלות זו החלו להתעורר שאלות בדבר אפשרות הגישה למידע הנמצא באותן פלטפורמות לאחר שאדם נפטר, או במקרה שאדם אינו מסוגל לטפל בענייניו מפאת מצבו הבריאותי. האפשרות לגשת לתוכן דיגיטלי של נפטר היא בעלת ערך רגשי למשפחות וקרובי הנפטר, בעיקר לצורך הנצחתו.

יצויין כי החוק עדיין לא נותן מענה לסוגיה אחרת שצצה בעקבות המלחמה, כאשר קרובי חיילים או קורבנות הטבח ביקשו לגשת לתכנים שהם העלו ברשתות החברתיות באמצעות המחשב או הטלפון הנייד שלהם. החוק היום עדיין לא מאפשר זאת, ובשנה האחרונה נערכו מספר דיונים בוועדות השונות, אולם טרם נמצא פתרון רשמי לסוגיה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים