MongoDB הציגה גירסה חדשה ופעילות במגזר הציבורי באירוע בתל אביב
MongoDB רואה בישראל שוק אסטרטגי גם בימים אלו ומרחיבה פעילות עם סטארט-אפים, חברות סייבר ובמגזר הציבורי * "השוק הישראלי בולט בדומיננטיות של אנשי הפיתוח הידועים כ-Early Adopters של טכנולוגיות מתקדמות"
חברת MongoDB, פלטפורמת דאטה למפתחים מהמובילות ומחברות בסיסי הנתונים הגדולות בעולם, ערכה אירוע מיוחד בתל אביב, שבו הכריזה על פעילות עם המגזר הציבורי בישראל והציגה ל-, 500 מפתחים ומפתחות תוכנה מסקטורים וחברות שונות שנכחו באירוע גרסה משודרגת – MongoDB 8.0. החברה הבינלאומית רואה בישראל יעד אסטרטגי ומעוניינת לקדם שיתופי פעולה עם סטארט-אפים ישראליים, בין היתר בתחום ה-AI ובקידום פעילות במגזר הציבורי בישראל.
מסד הנתונים של MongoDB נחשב לפתרון אינטואיטיבי, העונה בצורה מיטבית על צרכיו של איש פיתוח, על כן הוא אהוב מאוד בקרב מפתחים בעולם וגם בישראל. אירוע החברה עורר עניין רב כאשר כל הכרטיסים לאירוע נמכרו מראש. לאורך היום התקיימו הרצאות וסדנאות מקצועיות, שבהן המפתחים למדו על חידושים בטכנולוגיה, התנסו בסדנאות ונחשפו לאינטגרציות עם שותפות הענן AWS, גוגל קלאוד (GCP) ומיקרוסופט Azure.
אחת הדוברות הראשיות באירוע הייתה גבריאלה כהן, סמנכ"לית אזורית לישראל, שהסבירה על הגירסה המתקדמת שהוצגה באירוע:
"גירסה 8.0 של MongoDB מביאה איתה יציבות. אחרי כמה גרסאות, שבהן המיקוד היה בהעשרת הפלטפורמה בפיצ׳רים ויכולות חדשות, הפעם התמקדנו ביכולת להתמודד טוב יותר עם עומסים פתאומיים, שיפור ביצועים ומקבול גבוה יותר של פעולות. תוצאות מבחני הביצועים שנערכו על ידי מספר חברות שונות מלמדות, שגירסה 8.0 היא הגירסה המהירה ביותר של MongoDB מאז ומעולם. מדרגיות (Scalability) תמיד נמצאה בליבת הטכנולוגיה שלנו, דבר שבא לידי ביטוי במדרגיות אופקית, לכן גם בתחום זה גירסה 8.0 מציעה שכלולים משמעותיים, האצת המהירות שבה דאטה מתפצלת לשארדים עד פי 100 ביחס לגירסאות קודמות, או היכולת לנייד דאטה בין שרתים גם באופן ידני".
מה המשמעות של כניסת MongoDB Atlas למרקטפלייס של הענן הממשלתי נימבוס?
"המגזר הציבורי בישראל, כמו כל אלו בעולם, עומד בפני המשימה הקשה של איזון בין רגולציה לבין הצורך בחדשנות. עם היכולת להשתמש ב-MongoDB, יש כעת הזדמנות לגופים הממשלתיים בישראל לייעל את הפיתוח, להאיץ תהליכי טרנספורמציה דיגיטלית ותהליכי חדשנות. הקמנו צוות ייעודי' התומך בלקוחות המגזר הציבורי ועומד לרשותם. MongoDB Atlas יהיה זמין במרקטפלייס של גוגל ואמזון עבור משרדי הממשלה, יחידות הסמך והגופים במגזר הציבורי".
כיצד התאמתם את הגירסה החדשה לתחומים צומחים ונדרשים, כמו AI?
"נכון שהשיח סביב AI הוא בעיקר בעולמות התשתית, אבל מה שבסופו של דבר לוקח את עולם ה-AI ומחבר אותו לקרקע ולמוצר ספציפי שחברות יציעו ללקוחות שלהן הוא עבודת הפיתוח, וזה המקום שבו MongoDB נכנסת לתמונה – כחלק מבסיס הנתונים האופרטיבי אנחנו מציעים את היכולת לאחסן ולתשאל וקטורים, מה שמאפשר לארגונים להשתמש במנועי ה-AI הגדולים, בשילוב עם מידע ארגוני שייחודי לפעילות שלהם (RAG). היכולת הזאת קיימת ב-MongoDB כבר תקופה, אבל הבשורה של גירסה 8.0 היא, שאנחנו מביאים אותה גם לעולם ה-On premise, ואפילו ל-MongoDB Community".
אחת מההתמחויות הטכנולוגיות של ישראל היא בעולמות הסייבר, מה יש ל-MongoDB להציע בתחום הזה?
"בסייבר אנחנו רואים הלימה בין הצרכים של חברות סייבר לבין היכולות שיש ל-MongoDB להציע. פתרונות בעולם הסייבר לרוב מתבססים על כמות גדולה מאוד של דאטה, ממגוון מקורותֿ. הדאטה צריכה להיות מאובטחת, עדכנית וזמינה בזמן אמת לשימוש האפליקציה. מפתחים ניצבים מול אתגר ניהול הדאטה ועמידה בדרישות הנ״ל. MongoDB נותנת מענה מושלם לצרכים אלו. אנחנו מתכננים להגדיל את ההשקעה שלנו בתמיכה בארגונים ובסטארט-אפים מעולם הסייבר. חברת BigID היא דוגמה טובה לחברה שהתחילה איתנו והצליחה לצמוח לממדי ענק".
מה לגבי הפעילות בישראל? התקופה האחרונה השפיעה?
"MongoDB נמצאת בישראל משנת 2016 וגדלה כל הזמן. אנחנו רואים בשוק הישראלי שוק אסטרטגי, שבו המפתחים דומיננטיים מאוד. ישראל עשירה במפתחים ובמתכנתים מוכשרים, ולכן היא גם יעד חשוב עבורנו לקידום חדשנות ולהרחבת הפעילות. הפלטפורמה שלנו פותחה על ידי מפתחים ולמען מפתחים – לכן רק טבעי שנרצה להיות בשוק כזה. ל-MongoDB יש יותר מ-80 עובדים בישראל, התומכים בלקוחות סטארט-אפ, בחברות דיגיטל נייטיב, בבנקים ובמגזר הציבורי. יש לנו תוכנית סטארט-אפים ייעודית, הנותנת ליווי טכנולוגי ועסקי לסטארט-אפים שמעוניינים לעלות על הפלטפורמה. החברה מתכוונת להמשיך ולהגדיל את נוכחותה בישראל, והנה, האירוע המיוחד היום – דווקא בימים המורכבים הללו, הוא דוגמה מצוינת לתמיכה והחשיבות שאנחנו רואים בשוק הישראלי".