מודל הרישוי החדש של ברודקום
מאת רינה ברומין, ראשת תחום ענן ו-וירטואליזציה ב-ICTBit.
רכישת VMware על ידי חברת ברודקום (Broadcom) הביאה איתה שינויים רבים. כל השינויים שבוצעו סבבו סביב עיקרון אחד – "פשטות".
ברודקום חרתה על דגלה את עקרון הפשטות והיא מטמיעה אותו בכל שלב בחיי המוצרים שלה – ברכישה, בהתקנה, בניהול ובגדילה של העסקים.
אחד השינויים הראשונים שהובילה, היה השינוי בשיטת הרישוי.
השינוי מתרכז בשני צירים מרכזיים:
שיטה – מסורתית. ב-VMware היו נהוגות מספר שיטות רישוי, חלק מהמוצרים והחבילות נמכרו רק בשיטת ה-Perpetual וחלקם רק בשיטת ה-Subscription.
ברודקום החליטה לעבור למודל ה-Subscription, כלומר רישוי בשכירות, ובכך ליישר קו עם כל חברות התוכנה בעולם.
חבילות הרישוי – במקום אלפי מק"טים שהיו זמינים לרכישה טרם השינויים, נותרו ארבעה סוגי רישויי בלבד + 6 Add-Ons הארוזים בשיטת באנדל וכוללים מרכיבים שונים.
סוגי הרישויים השונים מוכוונים ללקוחות לפי צרכים שונים
Mware Cloud Foundation (VCF) – פתרון Software Defined Infrastructure, שמהותו חוויית ענן ציבורי בענן הפרטי של הלקוח. החבילה משלבת יכולות Compute, Storage, Networking ויכולות Cloud Management לפלטפורמה אחת.
vSphere Foundation (VVF) – פתרון המיועד לאופטימיזציה של ביצועי דאטה סנטר על ידי שילוב יכולות Predictive & Proactive Operations Management, אשר מבוססות על פתרון Aria של VMware.
vSphere Standard (VVS) – פתרון המיועד לארגונים הדורשים יכולות וירטואליזציה בסיסיות, עבור שירותים ברמת זמינות גבוהה אך ללא תוספות של מוצרים משלימים.
vSphere Essentials Plus (VVEP) – פתרון וירטואליזציה אשר מוכוון לעסקים קטנים ומיועד לסביבות קטנות, שכן רישוי זה מוגבל לרישוי עבור שלושה שרתים פיזיים בלבד.
עבור כל סוגי הרישויים, כל CPU דורש רישוי מינימלי של 16 ליבות, וזו עובדה חשובה להסתכל עליה כאשר מתכננים רכש חומרה עתידי (אגב, בדומה לרישוי מיקרוסופט).
ה-Add-Ons המוצעים הקיימים הם:
Private AI – הנגשת פלטפורמה מוכנה לשימוש שהוקמה בשיתוף מלא עם Nvidia, שמורכבת מ-VCF כתשתית עם שכבה של Deep Learning VMs המכילים את כלי ה-AI השימושיים (PyTorch, Jupyter Notebook, TensorFlow, ועוד) ביחד עם שכבת התוכנה של Nvidia וה-Gpu שכוללת את ההקמה האוטומטית של רכיבי התוכנה המרכזיים לפתרון, כמו Nvidia GPU Operator/ NIM/Nemo/RAG LLM Operator.
הרישוי מול Nvidia צריך להירכש בנפרד בנוסף לרישוי של ה-Private AI, שמצריך מינימום 192 Cores.
vSAN – ברכישת חבילת VCF מתקבל רישוי של 1TiB לכל CPU Core וברכישת חבית VVF מתקבל רישוי של 100GiB לכל CPU Core. במידה ויש צורך בתוספת ישנו vSAN Add-on שמגיע מעל חבילות VMware Cloud Foundation ו-vSphere Foundation -On הוא מוסיף נפח אחסון ברוטו הניתן לרכישה במכפלות של 1TiB.
Avi Load Balancer – פתרון Advanced Load Balancer המהפכני המממש תצורת SDN ומאפשר ניטור של ביצועי האפליקציות, ומטריקות מיוחדות לטובת Trouble Shooting. הפתרון מתממשק ל- VMware Cloud Foundation באופן מלא ובעל יכולות Web Application Firewall DDOS ומנגיש Container Ingress Services לפטלפורמות K8S שונות.
vDefend Firewall/Firewall + ATP – פתרונות אלו מאפשרותPolicy Based Micro Segmentation ויכולות Advanced Threat Protection לארגונים הדורשים יכולות אבטחת מידע גבוהות.
VLR – פתרון ה-VLR מתחלק לשני פתרונות שונים:
VMware Live Cyber Recovery – המאפשר גיבוי ושחזור מבוסס ענן ציבורי ומתומחר לפי כמות VM'ים ומינימום נפח של 10 TiB.
VMware Live Site Recovery – המבוסס על מוצר ה-SRM Enterprise בין שני אתרים פיסיים גאוגרפיים שונים של הלקוח.
לסיכום, פתרונות אלו משמשים ל-Ransomware Recovery ול-Disaster Recovery עבור ארגונים הדורשים התאוששות מהירה ומתבססות על שירותי ענן ציבורי או פרטי
Tanzu Platform – פלטפורמת ניהול תשתיות קוברנטיס, כולל סביבת Local Build, ניהול Secrets, Spring Developer Framework, הקשחה של OSS images, API mgmt., DB / Messaging services – השימוש בפלטפורמה מתומחר לפי Core בשימוש.
המומחים שלנו, ב-ICTBit, כבר מוכנים להוביל אתכם דרך השינויים במודל הרישוי החדש של VMware By Broadcom, עם הטמעה מדויקת שתתאים בדיוק לצורכי הארגון שלכם. יחד נמקסם את סל המוצרים ונהפוך את השדרוג להזדמנות לצמיחה טכנולוגית אמיתית, שתיקח את התשתיות שלכם לשלב הבא.
לצד השינויים במודל הרישוי, נעשו שינויים גם במודל התמיכה בלקוחות ברודקום. השינוי המרכזי מתבטא בפורטל התמיכה, אשר מוזג עם פורטל התמיכה של ברודקום.
כאן ניתן למצוא מדריך קצר לצעדים הראשונים בעבודה מול האתר החדש.
עדיין מתקשים להתמצא בכל השינויים?
אנחנו כאן כדי לעזור!
קבעו איתנו שעת ייעוץ ממוקדת, שתסייע לכם לקבל הכוונה ברורה.
לחצו כאן והשאירו פרטים, אנחנו נדאג לכל השאר.
הכותבת היא מנהלת חטיבת קלאוד ב-ICTBit.