תוכן שיווקי
לקראת כנס OpenShift Commons, יום ד', 6 בנובמבר 2024, אולם לאגו, ראשון לציון

רד האט עוזרת להטמיע AI בענן, באון-פרם או ביניהם – ולהישאר בחיים

31/10/2024 09:30
שי רביבו, סגן נשיא גלובלי להנדסת תוכנה, רד האט

מאת הילל יוסף

 

"ארגונים ניצבים מול מגוון אתגרים חדשים בניסיון לעמוד בקצב התפתחות הטכנולוגיה ובדרישות שוק מורכבות ומשתנות במהירות: מודרניזציה של חלק מהיישומים, הטמעת בינה מלאכותית וגידול בהתקפות על שרשרת האספקה של התוכנה. בנוסף, הדרישות הרבות והמורכבות של הפרויקטים, עם שינויי הטכנולוגיה – יוצרים עומס קוגניטיבי על המפתחים, שמשפיע על הפרודוקטיביות. הפתרונות שלנו מסייעים לארגונים לעמוד בכלל האתגרים הללו, כשלא משנה אם הם פועלים בסביבת מקומית (און-פרם), בענן, בשניהם, או בכל מה שביניהם", כך אמר שי רביבו, סגן נשיא גלובלי להנדסת תוכנה, רד האט (Red Hat).

רביבו התראיין לקראת כנס OpenShift Commons, שייערך ביום ד' בשבוע הבא, ה-6 בנובמבר 2024, באולם לאגו בראשון לציון. בכנס יוצגו החידושים העדכניים בעולמות OpenShift, קוברנטיס וניהול יישומים בסביבות ענן היברידיות.
לדברי רביבו, "הייחודיות של פלטפורמת ה-OpenShift שלנו היא הגמישות בפריסה של מודלי שפה: OpenShift עם OpenShift AI מציעה מגוון רחב של אפשרויות לפריסת יישומים מובני בינה מלאכותית, בכל הסביבות. זה מאפשר לארגונים להמשיך לפעול בסביבות המחשוב שלהם כפי שהם רגילים, בלא הצורך לשנות את כל המערכות שלהם בבת אחת, ולפרוס יישומים מודרניים בצורה יותר גמישה וסקלבילית – המאפשרת לארגונים להתאים את סביבת העבודה לצרכים הייחודיים שלהם, ולהגיב במהירות לשינויים בשוק ולדרישות הלקוחות".

"השנה", אמר רביבו, "השקנו את InstructLab ואת RHEL AI, בשילוב מודלי גרניט, שהולכים יד ביד.  InstructLabהיא פלטפורמה, שמטרתה לתמוך בפיתוח מודלי בינה מלאכותית בצורה נגישה ופתוחה. באמצעותה ארגונים יכולים ללמד את מודל הגרניט ידע או יכולות חדשות מהמידע הארגוני ובגישת הקוד פתוח. כל זאת בעלויות מופחתות משמעותית וחיסכון בזמן".

באשר ל-RHEL AI ציין רביבו, כי "זו פלטפורמה למודלי שפה של גרניט, המיועדים ספציפית לאפליקציות עסקיות. הפלטפורמה אורזת את הכלים הנדרשים לבניית המודלים בצורה נגישה, כקופסה אחת, ומאפשרת למשתמשים לפתח, לבדוק ולאמן מודלי בינה מלאכותית בצורה חלקה יותר, כדי לשלב את יכולות ה-AI עם שאר היישומים הארגוניים בסביבה פתוחה ובענן ההיברידי. כל זאת עם תמיכה מלאה וכלים מתקדמים לניתוח נתונים ולמידת מכונה, עם יכולת לקדם שיתוף פעולה בין צוותים שונים בארגון, מה שיכול לשפר את תהליך הפיתוח הכולל".

"השנה", ציין רביבו, "חלה התקדמות משמעותית באימוץ יכולות AI בכל המגזרים. בתחום הרפואה, קיים מידע רב מסודר ומובנה על חולים, שמאפשר לנתח ולהסיק מסקנות על בסיס עשרות שנות מידע שנצבר. לדוגמה, לקוחות שבונים מודל בינה מלאכותית שיכול להתריע על נטיות אובדניות של מטופל, או צ'אטבוט שמאפשר לרופא לתשאל מודל המאומן על ההיסטוריה הרפואית של המטופל ולחשוף מידע חדש. בעולם התעופה ניתן לתזמן ולנהל את כלל המערכים הלוגיסטיים באופן יעיל יותר: המטוסים, הצוותים, העלויות ומלאי דלק – עם ניבוי צרכים טוב ומדויק יותר, מבוסס AI. בעולם הפיננסים, ה-AI מעריך את הסיכונים במתן הלוואה או קרדיט".

"אוניברסיטת בוסטון", אמר רביבו, "ערכה פרויקט מבוסס פלטפורמת OpenShift ו-OpenShift AI. הפרויקט החל ביצירת סביבה לימודית דיגיטלית לתלמידי מדעי המחשב וחשיפתם לסביבות עבודה עם בינה מלאכותית. לאחר שבאוניברסיטה הבינו את כוחו של הקוד הפתוח, הם העבירו את כל ספרי הלימוד לקוד פתוח שבו כולם יכולים לתרום, לשנות ולעדכן. התלמידים כבר לא צריכים להמתין ליציאת ספר לימוד מעודכן".

מרכז הפיתוח ברעננה הוקם ב-2008 וכולל צוותי הנדסה רבים לצד צוות מכירות. "השילוב בין הפיתוח והמכירות הוא יתרון משמעותי וחיובי", הסביר, "הקירבה בין הצוותים מאפשרת עבודה הדוקה ביניהם תוך מתן גישה מהירה למפתחים לצרכי ודרישות הלקוח ובמקביל – עובדי הפיתוח תומכים ומסייעים בפתרון אתגרי הלקוחות במהירות".

"2024 הייתה השנה שבה פרצה הבינה המלאכותית היוצרת לחיינו, היא עברה מפוטנציאל למימוש בפועל וליצירת ערך", סיכם רביבו, "ב-2025 תתחולל חדירה בהיקף מעריכי (אקספוננציאלי), עם הטמעה, שימוש ויצירת ערך מואצים".

אירועים קרובים