ה-FBI חושף: עוד התערבות רוסית בבחירות בארצות הברית
חוקר של פייק ניוז קישר שני סרטונים כוזבים, שנשלח כביכול על ידי הבולשת וקשורים לבחירות בארצות הברית, לקבוצת ההאקרים הרוסית דופלגנג
ה-FBI מזהיר כי שני סרטונים שהופצו ברשת ונחזים להיות כאילו נשלחו ממנו – הם מזויפים. אחד משני הסרטונים מדווח באופן שקרי על מעצר של קבוצות פעילים שקשורות למפלגה הדמוקרטית, בשל זיוף פתקי הצבעה, ובשני נטען כי הבולשת לא תחקור את קשריו כביכול של דאג אמהוף, בעלה של המועמדת הדמוקרטית, קמלה האריס, עם קבלן ממשלתי גדול. שני הסרטונים ככל הנראה נוצרו והופצו על ידי קמפיין תודעה רוסי.
"הבולשת מודעת לקיומם של שני הסרטונים הכוזבים", נמסר בהודעת הסוכנות.
שקר – כביכול בשם ארגון שמפריך שקרים
באחד משני הסרטונים נשמע קולו של דובר, כשברקע תמונות סטילס של אנשים שלובשים חולצות של ה-FBI, הטוען כי "שלוש קבוצות פעילים נתפסו בגין זיוף במהלך הצבעה מוקדמת בדואר של פתקי הצבעה". עוד נאמר בסרטון כי רשימות של אזרחי ארצות הברית שנפטרו באחרונה, כמו גם רשימות של אמריקנים בני יותר מ-90, "שימשו לזיוף אלקטורלי".
הסרטון כולל גם ציטוטים, לכאורה, של העיתונאי החוקר אליוט היגינס. הוא כותב עבור Bellingcat – ארגון שמשתמש בטכניקות מחקר בקוד פתוח כדי להפריך נרטיבים שקריים. בשל פעילותו זו, בממשלת רוסיה רואים בו "סדין אדום".
בסרטון מצוטט היגינס כאומר: "ראינו את זה בעבר ב-2020" ו-"ה-FBI עשה עבודה נהדרת", אבל "זה לא אומר שהבחירות יהיו שקופות וכנות". הסרטון מסתיים בטענה כי "איננו יודעים כמה קבוצות כאלה, שפועלות מטעם הדמוקרטים, עדיין קיימות בארצות הברית".
הסרטון המזויף השני קשור, כאמור, לאמהוף, בעלה של האריס, ונאמר בו שה-FBI טוען שהוא לא יחקור קשרים בינו לבין קבלן ממשלתי גדול, וש-"כל מניפולציה בנושא זה היא התערבות בבחירות בארצות הברית".
מה-FBI נמסר כי שני הסרטונים והטענות העומדות בבסיסם – מזויפים. "הסרטונים האלה אינם אותנטיים, אינם מה-FBI והתיאורים שבהם הם שקריים", נכתב בהודעת הבולשת.
"הסרטונים – עוד פיסות דיסאינפורמציה בהובלת רוסיה"
דארן לינוויל הוא פרופסור באוניברסיטת קלמסון שבדרום קרוליינה ומנהל-שותף של המרכז לזיהוי פלילי במדיה במוסד האקדמי. הוא אמר כי "הסרטונים הם עוד פיסות דיסאינפורמציה בהובלת רוסיה, שמכוונות לבחירות בארצות הברית. המסרים בסרטונים הללו עולים בקנה אחד עם מה שראינו מהקמפיין הזה בעבר. אני מאמין שמדובר בתוכן של קבוצת דופלגנגר". זוהי קבוצת איום שקשורה לגופי ממשל רוסיים ולנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין.
לינויל הוסיף כי הפוסטים של דופלגנגר "לא מקבלים הרבה חשיפה ומשובים ברשת. זהו תוכן בנפח גבוה ובאיכות נמוכה. אבל לפעמים יש להם מזל".
קהילת המודיעין האמריקנית מזהירה בחודש האחרון כי גורמים זרים צפויים להגביר את ההפצה של פרסומים מזויפים או מניפולטיביים, שטוענים להונאת בוחרים, שחיתות והאשמות אחרות שנועדו להגביר את הטענות על בחירות מזויפות ולהפחית את האמון ביושרה של הדמוקרטיה של ארצות הברית.
בשבועיים האחרונים, ממשלת ארצות הברית וחוקרים מהמגזר הפרטי הציגו דוגמאות רבות לכך, כולל סרטון מזויף שמתאר השמדה של פתקי הצבעה של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ במחוז באקס שבפנסילבניה, שהינה מדינת מפתח בבחירות הנוכחיות, וסרטון נוסף שמתיימר להיות של מהגר מהאיטי, שטוען שהצביע כמה פעמים, עם מספר תעודות זהות.
עוד פעולות של דופלגנגר
בדצמבר אשתקד פרסמנו כי לפי התפיסה בתעשיית הגנת הסייבר העולמית, מסעות השפעה ותעמולה בסייבר, פירות של פיתוחים רוסי וסיני – ללא קשר ביניהם, עלולים להשתמש בכלי GenAI כדי לבנות תמונות ולייצר מאמרים מזויפים, שנועדו להפיץ את המסרים שלהם ולשחוק את אמון הציבור בתקשורת המיינסטרים, כמו גם בתפיסה משותפת כלשהי של האמת.
בדו"ח שפרסמו אז חוקרי חברת מודיעין האיומים בסייבר רקורדד פיוצ'ר הם חשפו כי קבוצת דופלגנגר הקימה אתרי חדשות מזויפים, והשתמשה בבינה מלאכותית יוצרת כדי לכתוב מאמרים בעלי נטייה אנטי-מערבית ופרו-רוסית. האתר, המכונה Election Watch, התחזה לכלי חדשות בשפה האנגלית והכיל כתבות שליליות, ביניהן נגד נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, ונגד מאבקיו לשכנע את הקונגרס לספק מימון נוסף לאוקראינה, שנלחמת ברוסיה. עוד היו באתר אייטמים שבהם נכתב שחלה ירידה בהיקף התמיכה בביידן בקרב אמריקנים ממוצא ערבי, וזאת עקב תמיכתו הנמרצת בישראל.
מטא תיארה את דופלגנגר ב-2023 כ-"קבוצה שעורכת מבצעי השפעה חשאיים, הגדולה והתקיפה ביותר מרוסיה שראינו מאז 2017".
תגובות
(0)