אילו סטארט-אפים ייצגו את ישראל בתחרות GESAwards בלונדון?

באירוע שחתם את שבוע האד-טק הישראלי נבחרו הסטארט-אפים שייצגו את ישראל בתחרות GESAwards שתתקיים בלונדון ● במקום הראשון - Nick Academy, במקום השני – Twee, במקום השלישי - Singit ובפרס חביב הקהל - Varno

נציגי הסטארט-אפים הזוכים. מימין: צבי קפלין - Singit, אלון אברמי - Nick Academy, איסלם מנסור ואחמד פדילה - Varno, אלינה לובימובה -Twee, אבי ורשבסקי - מנכ"ל מיינדסט, ויוסי בידץ -מנכ"ל מטח.

עשרות משקיעים מאירופה ומארה"ב הגיעו לישראל לרגל שבוע האד-טק הישראלי (Education Technology), חלקם שימשו מנטורים לחברות ישראליות ואחרים שפטו באירוע חצי הגמר של תחרות האד-טק היוקרתית GESAwards, שתתקיים בתחילת ינואר 2025 בלונדון. אירוע ההכרזה על הסטארט-אפים הזוכים, שייצגו את ישראל בתחרות בלונדון, נערך בבורסה לניירות ערך בתל אביב בסיומו של שבוע מוצלח של תעשיית האד-טק הישראלית שמרכזת סביבה עניין רב. שבוע האד-טק התקיים זו השנה העשירית ביוזמת מיינדסט מבית מטח.

תחרות הGESAwards היא התחרות היוקרתי והגדולה בעולם שמתקיימת מידי שנה בלונדון שמרכזת יותר מ-8,000 סטארט-אפים מ-135 מדינות.

הסטארט-אפ שזכה במקום הראשון הוא Nick Academy. מדובר בפלטפורמה ייחודית, שמשלבת טווח רחב של פעילויות חינוך טכנולוגי (EdTech) עם בידור לילדים. תוכני הלימוד מועברים באמצעות משחקים, בהובלת דמויות אהובות מעולמות התוכן של ערוץ ניקלודיאון.

את המקום השני קטף Twee, שמשנה את הדרך שבה מורים לאנגלית (ולשפות אחרות) יוצרים ומעבירים מערכי שיעור. המוצר מאפשר יצירת מערכי שיעור ותרגילים מותאמים אישית, והערכה שלהם, על בסיס הקצב של כל תלמיד.

שיטה חדשנית ללימודי אנגלית זיכתה את חברת Singit במקום השלישי. מדובר בפלטפורמת לימוד אנגלית, אשר מנצלת את כוחה של המוזיקה כדי לשפר את שטף השפה ואת יכולות הזיכרון. הפלטפורמה מכילה חמישה מיליון שירים (בשיתוף אמזון) ותרגילים שונים ללימוד השפה.

בפרס חביב הקהל זכה הסטארט-אפ Varno – כלי ניהולי מבוסס בינה מלאכותית לגני ילדים, המאפשר אוטומציה של משימות חוזרות ומוריד את העומס מהצוות. הכלי מורכב מארבעה עובדים וירטואליים, שאחראים באופן מלא לתפעול ומאפשרים לצוות החינוכי להתמקד בחינוך.

מנכ"ל מיינדסט (מרכז החדשנות של מטח), אבי ורשבסקי, אמר, כי "שבוע האד-טק כולו הוקדש ללמידה בעידן של חוסר ודאות. העידן הזה דורש מאיתנו להגדיר מחדש את תחום החינוך. סטארט-אפים טובים מאוד בהסתגלות מהירה לשינויים ולפעולה בתנאים של חוסר ודאות ויכולים למלא תפקיד חשוב במהלך כזה".

אלוף (במיל') יוסי בידץ, לשעבר ראש חטיבת מחקר באמ"ן ומפקד המכללה לביטחון לאומי ומנכ"ל מטח, ציין, כי ״בעשור האחרון מובילים מטח ומיינדסט את האד-טק בישראל ומהווים גורם משמעותי ומוביל בפעילות הקהילה הזו בארץ, יחד עם משקיעים ויזמים מרחבי העולם. דווקא על רקע המלחמה ואי הוודאות שמאפיינים ימים אלה, עולה החשיבות של השקעות מדינה בתחום הבינה המלאכותית, שהופך להיות רכיב משמעותי בתחום החינוך בארץ ובעולם".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים