למה דווקא לוחמים יכולים להיות מנהלי מוצר טובים?

פרויקט Product Go מכשיר לוחמים ששירתו במילואים להיות מנהלי מוצר, ונותן להם תפקיד למשך לפחות שנה וחצי באחת היחידות הטכנולוגיות של צה"ל ורשת קשרים שתשרת אותם באזרחות

מילואימניקים של צה"ל.

שירות המילואים הארוך שנכפה על רבים בשנה האחרונה הביא איתו שורה של השלכות, ובהן סגירת עסקים של מילואימניקים, וגם מחשבות שניות על מסלול הקריירה. פרויקט חדש בשם Product Go מבקש להכיר למילואימניקים שמשתחררים את תחום ניהול המוצר, ולהפוך אותם למנהלי מוצר במערכת הביטחון, ורצוי כאלה מצטיינים. לפי מובילי הפרויקט, יש כאן פוטנציאל רב.

אורי ליפשיץ, הבעלים של חברת הייעוץ Optare, מקס חן ראובני ואלעד ישר הקימו את הפרויקט, שמטרתו שיפור ניהול המוצר בצה"ל. או, בלשונם, "לעזור ללוחמים להוריד את האבק מהשטח ולהיכנס לעולם ההיי-טק". השלושה הכשירו עד היום מאות מנהלי מוצר. בנוסף, הם כבר קיימו שני מחזורים של התוכנית הזאת – האחד נועד למשרתי מילואים, שהגיעו מיחידות קרביות שונות, והשני לפצועי המלחמה.

אורי ליפשיץ, הבעלים של חברת הייעוץ Optare.

אורי ליפשיץ, הבעלים של חברת הייעוץ Optare. צילום: ניב קנטור

מסלול להכשרת לוחמים לתפקידי ניהול מוצר במערכת הביטחון

השלושה הציגו את הפרויקט בכנס השנתי של עמותת בוגרי ממר"ם, שנערך לפני ימים אחדים באקספו בתל אביב. לדברי ליפשיץ, "יחס המפתחים למנהלי המוצר באזרחות הוא 1:6 ובצבא הוא 1:70. אנחנו רוצים לשפר את היחס הזה בצה"ל. לכן, הקמנו מסלול להכשרת לוחמים לתפקידי ניהול מוצר במערכת הביטחון".

במסגרת התוכנית, עוברים הלוחמים 320 שעות הכשרה, שכ-50% מהן כוללות תרגול מעשי. בכל מחזור יש 15 אנשי סגל, בהם מנהלי מוצר מצה"ל, על 21 חניכים, כך שמדובר כמעט ביחס של איש סגל לחניך. המקצועות הנלמדים הם מבוא להיי-טק, ניהול מוצר וכישורי ליבה.

"למה לוחמים?", שאל ליפשיץ והשיב: "ראשית, מגיע להם, כי הם מסכנים את החיים כדי לשמור על הביטחון של כולנו, ושנית, הם מגיעים עם דבקות ואחווה, מוכוונות למשימה והיכרות עמוקה עם המשתמשים בצה"ל. הרבה פעמים הם עצמם היו המשתמשים, מה שאומר שהם מבינים את הבעיות והצרכים, שמי שיושב במשרד לא יכיר אף פעם".

אלעד ישר.

אלעד ישר. צילום: ניב קנטור

"אנחנו לוקחים את הלוחמים ולמעשה הופכים אותם לבוגרי ממר"ם, עם הכשרה מקצועית, תפקיד ביחידות הטכנולוגיות וחיבור לרשת הקשרים הרחבה של ממר"ם", ציין ישר.

חן ראובני אמר כי "מובטחת לבוגרים שלנו משרת ניהול מוצר למשך שנה וחצי באחת היחידות הטכנולוגיות של צה"ל, כאשר בחצי השנה הראשונה אנחנו נפגשים עם החניכים לימי עיון והכשרות אחת לשבועיים. בנוסף, כל אחד מהבוגרים מקבל מנטור מהאזרחות. הם מקבלים רשת קשרים שתשרת אותם עוד הרבה שנים קדימה".

מקס חן ראובני.

מקס חן ראובני. צילום: ניב קנטור

השלושה מנהלים עוד פרויקט, ובו שני מסלולים להכשרה מתקדמת של מנהלי מוצר שכבר נמצאים בשירות צבאי: האחד הוא של מנהלי מוצר בכירים והשני הוא של מנהלים של מנהלי מוצר אחרים. הכשרות אלה הן בנות 126 שעות, עם 100% תרגול מעשי.

"אנחנו כבר רואים את התוצאות: עד סוף השנה יהיו בצה"ל 40 מנהלי מוצר חדשים כתוצאה מהפרויקט ונעשה 'שדרוג' ל-18 מנהלי מוצר שכבר משרתים בצה"ל", סיכם חן ראובני.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים