מיקי בודאי ודן אמיגה בפנים: סקיילאופס גייסה 58 מיליון דולר
החברה, שהוקמה רק לפני שנתיים, סיימה סבב גיוס B מלייטספיד ונצ'ר פרטנרס, גלילות קפיטל ופיקצ'ר קפיטל של שני היזמים הוותיקים ● הפלטפורמה של סקיילאופס מאפשרת ניהול אוטומטי בזמן אמת של משאבי הענן
חברת הסטארט-אפ סקיילאופס (ScaleOps), שפיתחה פלטפורמה לניהול אוטומטי בזמן אמת של משאבי הענן, הודיעה היום (ג') כי היא השלימה סיבוב גיוס B בסך של 58 מיליון דולר. הסבב הובל על ידי קרן לייטספיד ונצ'ר פרטנרס, בהשתתפות המשקיעים הקיימים גלילות קפיטל פרטנרס, NFX ומשקיעה חדשה – קרן פיקצ'ר קפיטל של מיקי בודאי ודן אמיגה.
החברה השלימה את הסבב הנוכחי שנה לאחר הגיוס הקודם שלה. עד כה היא גייסה 80 מיליון דולר.
סקיילאופס הוקמה ב-2022 על ידי יודר שפריר, המנכ"ל, וגיא ברון, סמנכ"ל הטכנולוגיות. החברה מנהלת סביבות פרודקשן בחברות כגון וויז, אורקה סקיוריטי, פלייטיקה וסנטינל וואן. היא מעסיקה מעל 60 עובדים בארץ ובחו"ל.
"הדרך היחידה לפתרון הבעיה: אוטומציה של ניהול משאבי הענן"
הפלטפורמה של סקיילאופס, שמבוססת על בינה מלאכותית, מאפשרת לארגונים לנהל באופן אוטומטי את משאבי הענן שלהם, תוך ראייה הוליסטית של סביבת הענן. קבלת ההחלטות מתבצעת בהתאם לקונטקסט והתחשבות בצרכים הספציפיים של כל אפליקציה. בחברה אומרים שהתקנת הפלטפורמה נמשכת שתי דקות בלבד, והיא יכולה לרוץ על גבי כל ספק ענן, וכן בסביבות Air-gapped ואון-פרמיס.
בשנים האחרונות, השימוש באפליקציות קלאוד נייטיב הולך וגדל במהירות. לפי התחזיות, בתוך חמש שנים, 95% מהארגונים ישתמשו בקונטיינרים בסביבות הפרודקשן שלהם. הסביבות הללו כוללות לרוב מאות ואף אלפי אפליקציות שונות. האפליקציות הן דינמיות, ולכל אחת מהן יש דרישות ספציפיות ודפוסי צריכת משאבים שונים. בפרקטיקה, מציינים בסקיילסאופס, החברות לא מצליחות להתאים את משאבי הענן המוקצים לצריכת המשאבים הדינמית של האפליקציות השונות. הפער מוביל לבזבוז של מיליוני דולרים ולבעיות של ביצועים באפליקציות. בנוסף, קיים חיכוך תמידי בין צוותי הפיתוח, שאחראים על הקצאת המשאבים לאפליקציות וכיום מבצעים זאת באופן ידני, לבין צוותי ה-DevOps, שנאלצים "לרדוף" אחרי צוותי הפיתוח כדי לוודא שהקצאת המשאבים נכונה בכל רגע נתון.
בסקיילאופס אומרים כי הם פותרים את הבעיות הללו על ידי אוטומציה מלאה של הקצאת המשאבים ומתן מענה לצרכי האפליקציות בזמן אמת. בחברה מציינים שהניהול האוטומטי חוסך לחברות 50%-80% מעלויות הענן שלהן, משפר את ביצועי האפליקציות ומשחרר את צוותי הפיתוח מהתהליך הרפטטיבי של הקצאת משאבים באופן ידני.
שפריר ציין כי "הבנו שאין פתרון אמיתי בשוק לבעיות הכואבות הללו. הכלים הקיימים סיפקו נראות והמלצות, אולם תהליך הקצאת המשאבים נותר ידני ושבור לחלוטין. הדרך היחידה לפתור את הבעיה מהשורש היא באמצעות פלטפורמה שתהפוך את ניהול משאבי הענן לאוטומטי לחלוטין. האוטומציה המלאה של הפלטפורמה שלנו מאפשרת לצוותי הפיתוח להשתחרר מהצורך בהקצאת משאבים ידנית, תוך הפחתת עלויות הענן, ושיפור הביצועים והאמינות של האפליקציות. זה מצב של Win-Win".
לדבריו, "סבב הגיוס יאפשר לנו להאיץ את הרחבת היכולות של הפלטפורמה ולהגדיל את הצוותים שלנו בצורה משמעותית, כדי לענות על הצרכים ההולכים וגדלים של ארגונים ברחבי העולם שמנהלים משאבים בענן, כמו גם להתפתח לתחומים נוספים".
תגובות
(0)