סקירה: להרגיש ביטחון עם 20,000mAh בכיס

הסוללה הניידת Free2Pull מבית באסוס מציעה נפח גדול של 20,000mAh פלוס גימיק של כבל נשלף והגנות נגד טעינת יתר וגם נגד פריקה, מפני התחממות מיותרת, מפני קפיצות מתח ו/או קפיצות זרם בעת טעינה, וגם נגד קצרים

סוללה ניידת Free2Pull מבית באסוס.

אחד האביזרים הכי פופולריים ביקום הדיגיטלי של מי שמרבה לצאת לדרכים, וגם רק לעיתים, הוא סוללה ניידת. יש כלל אצבע שנתמך מאוד בחוקי מרפי, שמספר, שתמיד ברגע הכי חשוב – הסוללה בטלפון, במחשב או בטאבלט תראה סימני מצוקה מתקדמים גם אם המפרט מספר כי מדובר במשהו גדול במיוחד. אלו הם החיים.

המבחר בתחום הזה גדול, ולבאסוס, אחת מחברות האביזרים הידועות, ששולחת ידיה היטב לכל תחום כמעט מסביב, יש כמה סוללות, ואחת החדשות בהן נקראת Free2Pull – וכן, זה שם שאולי לא בדיוק מסגיר את התפקוד של החפיץ הזה, אבל הוא מסגיר את הגימיק השיווקי שלו: סוללה שמצוידת בכבל גמיש, שנמצא בתוך הגוף שלה ואפשר למשוך אותו החוצה כדי לחבר אותה למכשיר שרוצים לטעון. עם סיום העבודה מבצעים משיכה קלה לכבל כדי לגרום לו לחזור למקומו – ואם זה מזכיר לכם את מכשירי המדידה של נגרים, לדוגמה, אתם צודקים. אני חושב שעדיין כמעט בכל בית יש אחד כזה.

הגימיק של הכבל הנשלף וחוזר חזרה במשיכה קלה, שהעניק לסוללה את שמה, כאמור, הוא לא היחיד שמציעה באסוס. ל-Free2Pull יש גם תצוגה שמראה את האחוז שנותר בסוללה כדי לשרת את המכשירים המשתוקקים לעוד קצת חשמל. הספרה האחרונה בתצוגה הזו מהבהבת משום מה, ובזמן טעינת הסוללה נדלקת נורית צהובה קטנה מימין למספרים. מצד שמאל יש כפתור שלחיצה עליו מאפשרת "להדליק" את הסוללה – והמטרה שלו היא בעצם רק לראות כמה אחוזים נותרו בסוללה כדי לדעת האם יש צורך להטעין אותה, גם אם היא לא בעבודת הטענה באותו רגע. לחיצה ארוכה על הכפתור הזה מכבה את התצוגה.

פנימה והחוצה

לסוללה כאמור יש נפח עבודה של 20,000mAh וזה באמצעות ארבע סוללות 5,000mAh שמחוברות זו לזו, והיא יכולה לספק בסך הכל בו זמנית הספק טעינה של עד 65 ואט, אם מחברים אליה שני מכשירים, אבל 60 ואט לכל היותר אם מחברים אליה רק מכשיר אחד. החלוקה במקרה של חיבור שני מכשירים היא 45 ואט למכשיר שדורש יותר, 20 ואט לשני.

בכיוון ההפוך, כשרוצים להטעין את הסוללה לקראת שימוש מלא חוזר, אפשר להשתמש בכבל הנשלף או בחיבור מאחור כדי לבצע את העבודה. ההספק המרבי שבו הסוללה נטענת עומד על 60 ואט, וטעינה מלאה מאפס ועד 100% לוקחת בערך שעתיים.

אם שולפים את הכבל במלואו, הוא מגיע למרחק של עד 70 ס"מ מהסוללה, אבל ממש לא חייבים לשלוף אותו עד הסוף, רק כמה שצריך. בכל מקרה, משיכה נוספת, כאמור, מזניקה אותו בחזרה למקומו הסודי בתוך גוף הסוללה, והראש נצמד למגנט שנמצא למעלה ומבטיח שלא יקרה כלום לחיבור עצמו.

הטענת שני מכשירים במקביל.

הטענת שני מכשירים במקביל. צילום: באסוס

כתב הגנה

הסוללה הזו מבית באסוס מציעה כמה וכמה הגנות שונות, שנועדו לשמור עליה מפני פגיעה חשמלית. היא מציעה הגנה נגד טעינת יתר וגם נגד פריקה, הגנה מפני התחממות מיותרת, וכן הגנות מפני קפיצות מתח ו/או קפיצות זרם בעת טעינה. יש גם הגנות נגד קצרים, ויש גם הגנה על הכבל: בחברה טוענים שהוא יכול להחזיק למעלה מ-10,000 כיפופים בלי לפגוע בזרימת החשמל דרכו, ולא משנה הכיוון.

המבנה של Free2Pull יחסית גדול. אני לא יודע אם זה בגלל מנגנון המשיכה של הכבל או בגלל התצוגה, אבל בסופו של דבר זו סוללה יחסית גדולה, ששוקלת בערך 435 גרם במידות של 155x72x34 מ"מ, והיא מסיבית גם למראה. וגם אם היא פשוטה, בסופו של דבר את העבודה היא עושה, ואם אתם צריכים הרגשת ביטחון, 20,000mAh בכיס תיק שנמצא בקרבתם זה בטח לא דבר רע, במיוחד כי הוא מתאים גם לניידים מודרניים. כל השאר מסביב זה סוג של גימיק. המחיר יחסית נוח ועומד נכון לכתיבת שורות אלו על כ-255 שקלים ללא דמי משלוח.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים