נשים ומחשבים: ד"ר סופיה אמדור, הקריה האקדמית אונו

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: ד"ר סופיה אמדור, ראשת ההתמחות במערכות מידע בקריה האקדמית אונו וממקימי Dynmacs

ד"ר סופיה אמדור, ראשת ההתמחות במערכות מידע בקריה האקדמית אונו וממקימי וה-CPO של Dynmacs.

שם ותפקיד: ד"ר סופיה אמדור, ראשת ההתמחות במערכות מידע בבית הספר למדעים וטכנולוגיה בקריה האקדמית אונו, ואחת המקימים וה-CPO של Dynmacs – סטארט-אפ שמספק כלים לאופטימיזציה בזמן אמת למשימות במחסנים לוגיסטיים.

השכלה ושירות צבאי: "בצה"ל שירתתי כסמב"צית קשר. את כל הלימודים האקדמיים שלי למדתי באוניברסיטת בן גוריון – תארים ראשון ושני בתעשייה וניהול, עם התמחות בתורת המשחקים, והתואר השלישי עסק באלגוריתמים מבוזרים".

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
"אצא מעט חנונית, אבל התאהבתי בתכנות כשהייתי בשנה א' באוניברסיטה. מאוד התחברתי לתחום. תמיד התחברתי לעולם המדעי והאנליטי, והמפגש עם האקדמיה ריכז את תחום העניין ויצר את המסלול שלי. אני שמחה שאני יכולה כיום, בקריה האקדמית אונו, להעביר את הידע שלי ואת התשוקה לנושא לסטודנטים ובעיקר לסטודנטיות".

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק?
"בכללי, אין אפליה נגד נשים בהיי-טק, אף על פי שלפעמים יש גברים שנוהגים להתעלם ממני בפגישות ודיונים מאחר שאני אישה – אבל אין הרבה כאלה. העניין הוא שמערכת החינוך העל יסודי לא מכוונת, לא מעודדת ולא מקדמת נערות לתחומי המחשב, המדע והמתמטיקה, ולכן פחות מהן מגיעות לחוגים שמהם תצא עתודת עובדי ההיי-טק הישראלי. מדובר בבעיה עולמית. אני נוסעת לכנסים בחו"ל, ובתחום שלי רואים אישה אחת על כל 10 גברים.

הרבה פעמים בשיעורים פרונטליים שלי אני מעודדת השתתפות אקטיבית של סטודנטיות, בלענות או לשאול שאלות, שלא יהססו להשמיע את קולן".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים