"ב-2025 תהיה 'התפוצצות' של השקעות בהיי-טק בישראל"
בועז מעוז, מנכ''ל גוגל קלאוד ישראל, אופטימי באשר למיצובה של ישראל בתחום ה-AI ומאמין שבשנה הבאה החברות הישראליות בתחום, ואלה שמשתמשות בבינה מלאכותית, ידעו שנת פריחה
"2024 הייתה שנה מאתגרת – למדינה, לענף ההיי-טק המקומי וגם לנו, בגוגל קלאוד ישראל. ולמרות זאת, יש נתונים כלכליים שמראים שאפשר לנקוט במידה של אופטימיות זהירה: כלכלת ישראל צמחה ברבעון השלישי של השנה ב-6% – יותר מהצפוי, עם התאוששות מסוימת מתקופה חלשה. אני מעריך שהיקף ההשקעות במדינה יגדל בשנה הבאה, ומגזר ההיי-טק יחווה במהלכה 'התפוצצות' של השקעות. אני אופטימי", כך אמר בועז מעוז, מנכ"ל גוגל קלאוד ישראל.
מעוז התראיין לאנשים ומחשבים במסגרת כנס Cloud Day Tel Aviv, שנערך היום (ב') בגני התערוכה בתל אביב, בהשתתפות יותר מ-1,500 נציגים של לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.
הוא דיבר בראיון על מעמדה של ישראל בתחום ה-AI, וצייר תמונה ורודה, לעומת התמונה היחסית שחורה שמציגים חלק מהמומחים בתחום. "באחרונה", אמר, "התפרסם דו"ח שערכנו בשיתוף דלויט קטליסט וקרן הון-הסיכון F2. הדו"ח מיפה את התחומים בעולמות הבינה המלאכותית שבהם יש לישראל פוטנציאל להפוך למובילה עולמית, כמו גם את התחומים שבהם היתרון היחסי של ישראל לא משמעותי. עלה ממנו שסטארט-אפים שממנפים AI משכו יותר מ-60% מכלל ההון שגויס על ידי כלל הסטארט-אפים הישראליים ב-2023. נכון לאמצע 2024, האקו-סיסטם של ה-AI בישראל כולל יותר מ-2,150 חברות פעילות, המהוות כ-30% מכלל חברות הטק המקומיות".
"בעשור האחרון", הוסיף, "ישראל מדורגת במקום ה-3-4 בדירוג הון-הסיכון בתחום האקו-סיסטם של AI. בשנה שעברה, כמעט מחצית מהסטארט-אפים הישראליים החדשים (49%) הם חברות שמינפו בינה מלאכותית – גידול משמעותי, של 27%, בהשוואה ל-2017. ישראל ירדה מהמקום החמישי בדירוג זה ב-2020 למקום השביעי ב-2023, בשל העלייה הגלובלית בתחרות. נתון נוסף מראה שלצד פעילות הקרנות, יותר מ-100 חברות רב לאומיות מניעות את פעילות הבינה המלאכותית בישראל, ובהן גוגל קלאוד. הן משחקות תפקיד מפתח בקידום המו"פ בתחום זה".
מעוז ציין כי "ככל שטכנולוגיית ה-AI מתפתחת במהירות, צצה בישראל שאלה קריטית: האם המדינה יכולה להשתתף, ולנצח, במרוץ הבינה המלאכותית העולמי, שנמצא בעיצומה של תחרות גוברת? המענה לשאלה הזאת לא מובהק, אבל ברור שהאקו-סיסטם של הבינה המלאכותית בישראל מעמיד בסיס איתן, המחוזק על ידי מימון משמעותי. יש, לפי הדו"ח, הזדמנויות משמעותיות בנוף הבינה המלאכותית בישראל. זה יקרה אם נביא לשימור כישרונות וצמיחה שהם קריטיים. על ישראל לפתח אסטרטגיות לטיפוח הדור הבא של הכישרונות באמצעות תשתית חינוכית. יש להבטיח שהיא תמנף את עוצמתה כדי להישאר בחזית החדשנות בתחום ה-AI. לישראל יש פוטנציאל לא רק לשמר, אלא גם לחזק את מעמדה כהאב גלובלי לבינה מלאכותית. הכישרון כבר כאן".
"ישראל ממשיכה לשמר את מעמדה המוביל בחלק מתחומי ה-AI"
לדברי מעוז, "ישראל ממשיכה לשמר את המעמד המוביל שלה בחלק מתחומי ה-AI. אני חוזה ש-2025 תהיה שנה נוספת של גידול משמעותי בתחום הבינה המלאכותית, ובתוכה הבינה המלאכותית היוצרת, כאשר היקף ההשקעות בתחום צפוי לגדול, כולל בישראל".
האם המדינה מבינה את הצורך בקידום תחום ה-AI בישראל והיכן היא יכולה לעזור?
מעוז: "כן. המדינה מבינה את הצורך, והממשלה ממשיכה להשקיע בטכנולוגיות חדשניות, ובהן AI וענן".
איפה אתם, כגוגל קלאוד, בסיפור הזה?
"נמשיך לתמוך בסטארט-אפים באקו-סיסטם הישראלי ובפרויקט הענן הממשלתי, נימבוס (שהחברה וו-AWS זכו בו – י"ה), על מנת לעזור לכלכלה הישראלית לצמוח ולבנות לארגונים היום את הפתרונות של מחר. נסייע להם לפתוח הזדמנויות עסקיות חדשות בעזרת העוצמה הטמונה בנתונים ובשילוב AI".
מעוז התייחס גם למעמדה של גוגל קלאוד בעולם הענן הציבורי: "אנחנו ממשיכים להיות, ברמה הגלובלית, הענן הציבורי הצומח ביותר בתעשייה, עם גידול של 35% ברבעון השלישי השנה. הענן משתלב עם צמיחת מגמת הבינה המלאכותית: 25% מהקוד בגוגל נכתב בעזרת AI".
הכנס נחלק לחמישה מסלולים טכנולוגיים: המסלול הראשון היה של התנסות מעשית, והוצגו בו תרחישי שימוש מתקדמים של בינה מלאכותית יוצרת. המסלול השני דן בהיבטי אבטחת סייבר בעידן הבינה המלאכותית, עם כלים מתקדמים לאיתור האיומים, ניתוח ותגובה אוטומטית בזמן אמת. המסלול השלישי עסק באופן שבו הבינה המלאכותית ממטבת את ניהול המשאבים והתשתיות בסביבות ענן מודרניות. מסלול נוסף דן בטיפול בדאטה ובאופן שבו ניתן לרתום נתונים בזמן אמת לטובת ניתוח, חילוץ תובנות ואופטימיזציה אוטומטית של ביצועים מהירים. המסלול החמישי עסק בחידושים מבוססי AI לעולם הגיימינג.
תגובות
(0)