האשמות באירופה: הרשת החברתית בלוסקיי מפרה את כללי האיחוד
הפלטפורמה, כך לפי הנציבות האירופית, לא עומדת בתקנות כי אינה חושפת פרטים חיוניים, כמו מספר משתמשים או באיזו מדינה היא רשומה ופועלת כחוק ● השירות הגדיל באחרונה את מניין משתמשיו בשל הגירה משמעותית מ-X
בלוסקיי (Bluesky), פלטפורמת המדיה החברתית הצומחת במהירות באחרונה, נמצאת תחת ביקורת מצד האיחוד האירופי בגין הפרת תקנות ה-DSA, הלא הוא חוק השירותים הדיגיטליים החל במדינות היבשת.
לדברי תומאס רנייה, דובר הנציבות האירופית לעניינים דיגיטליים, בלוסקיי אינה עומדת בהוראות גילוי המידע הנדרשות על פי חוק ה-DSA. "כל הפלטפורמות באיחוד האירופי, אפילו הקטנות ביותר, חייבות לכלול דף ייעודי באתר האינטרנט שלהן, שבו מצוין מספר המשתמשים שיש להן באיחוד והיכן הן רשומות מבחינה משפטית", אמר רנייה לעיתונאים. "זה לא המקרה עם בלוסקיי נכון להיום. הדבר הזה לא מתקיים".
.@EU_Commission about Bluesky
"All platforms in EU must have a dedicated page with users numbers & where they are legally established. The Commission has sent a request to all Digital Service coord. asking to investigate at national level if they can find any trace of Bluesky" pic.twitter.com/bQPUsgUcLX
— Pablo Pérez (@PabloPerezA) November 25, 2024
הנציבות האירופית פנתה לרשויות הלאומיות של 27 המדינות החברות באיחוד האירופי וביקשה מהן לחקור ו"לראות אם הן יכולות למצוא עקבות כלשהם של בלוסקיי" בתחום השיפוט שלהן.
בלוסקיי, שנוסדה בשנת 2019 כגרסה מבוזרת של טוויטר (כיום X), במעורבותו של מנכ"ל ומייסד טוויטר לשעבר ג'ק דורסי כמייסדה, זינקה בפופולריות שלה באחרונה וזאת בעקבות ניצחונו של דונלד טראמפ בבחירות לנשיאות ארצות הברית. משתמשים רבים ברשת X, שבבעלות אילון מאסק שהפך לאחד התומכים הגדולים של טראמפ, חיפשו אלטרנטיבות עקב כך ועברו לבלוסקיי. המעבר המסיבי, שתואר על ידי אתרים רבים בתור "אקסודוס", נובע לא רק מהתנגדותם של רבים למהלכי מאסק וכניסתו לזירה הפוליטית, אלא גם ובין היתר מהשינויים ש-X ביצעה במדיניות החסימה שלה ובתנאי השימוש בה, המאפשרים לה כעת להשתמש בנתוני המשתמשים לשם אימון מודלי בינה מלאכותית. בנוסף, כזכור, לאחר רכישת טוויטר ב-2022, מאסק פיטר כ-80% מכוח האדם של החברה, והגמיש משמעותית את האיסור שהיה נהוג בה על שיח שנאה והפצת פייק ניוז, מה שהוביל לפי טענת רבים לשינוי באופיה ולהפיכתה לפלטפורמה עמוסת תוכן כזב ואלימות, לכאורה.
"החיבור של מאסק עם הנשיא הנבחר טראמפ והשימוש שלו ב-X כדי לקדם אותו הבריחו, באופן ברור, הרבה אנשים מהפלטפורמה", אמר אדם טינוורת', מומחה למדיה חברתית ומרצה לעיתונות דיגיטלית באוניברסיטת סנט ג'ורג', לסקיי ניוז, כדי להסביר את סלידתם של רבים ממנה.
הצמיחה המטאורית גוררת גם בעיות?
הצמיחה המטאורית של בלוסקיי ניכרת במספר המשתמשים החדשים שמצטרפים אליה מדי יום. לפי דיווח של בלוסקיי עצמה, ביום בודד, ב-15 בנובמבר, הצטרפו לפלטפורמה מיליון משתמשים חדשים. לפי נתונים אחרונים, לבלוסקיי יש כ-22.5 מיליון משתמשים פעילים. עם זאת הנתון המסוים מהווה פחות מעשירית ממספר המשתמשים ב-X.
על אף שבלוסקיי טרם הגיעה לסף של 45 מיליון משתמשים חודשיים באיחוד האירופי, מה שהיה הופך אותה לעומדת בהגדרה של 'פלטפורמה גדולה מאוד' (VLOP) על פי חוק ה-DSA, היא עדיין מחויבת לעמוד בחוקיו.
דובר מטעם בלוסקיי מסר בתגובה כי החברה "עובדת באופן פעיל עם עורכי הדין שלנו כעת על מנת להבטיח שבלוסקיי תואמת את כללי גילוי המידע של האיחוד האירופי".
יצוין כי הפרת חוק ה-DSA עלולה להביא לקנסות כבדים של עד 6% מהמחזור השנתי הגלובלי של החברה. נכון לעכשיו, האיחוד האירופי נוקט בפעולות בולטות נגד רשתות חברתיות כמו X, טיקטוק ומטא, וכן נגד שירותי מסחר אלקטרוני כמו עלי אקספרס (AliExpress) וטמו (Temu), כחלק מהמאמצים שלו לאכוף את הרגולציה הטכנולוגית הגלובלית המוגברת שהנהיג לפני מספר חודשים.
תגובות
(0)