הושקה הקהילה המקצועית של מהנדסים ישראלים יוצאי אתיופיה

כנס ההשקה של הקהילה התקיים באחרונה, בהובלת עמותת עולים ביחד ומיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח ● החזון של הקהילה הוא שקבוצה זו תהיה שותפה ומובילה בתוך האקוסיסטם של ההיי-טק הישראלי

מימין: ערן יריב - ראש קבוצת AI מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, ג'ומנה חכים - מנהלת גיוון והכלה לקהילות במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, גנט דסה - מנכ"לית עמותת עולים ביחד, דנה בר - מנהלת תחום מיצוי השכלה גבוהה בקרן אדמונד דה רוטישלד, וישראל מנגיסטו.

מיטב המהנדסים.ות והסטודנטים.יות ישראלים.יות ממוצא אתיופי נפגשו בכנס "מדברים טכנולוגיה" שנערך בשבוע שעבר. הכנס היה גם אירוע ההשקה של הקהילה המקצועית של מהנדסים ישראלים ממוצא אתיופי שאותו מובילות עמותת עולים ביחד – הפועלת לקידום תעסוקה איכותית של אקדמאים ישראלים ממוצא אתיופי ו-מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, בקמפוס מיקרוסופט בהרצליה.

המפגש נועד להדק את שיתוף הפעולה עם האקוסיסטם של ההיי-טק בישראל. בכנס זה התאפשרה חוויית למידה מעמיקה ושיח מקצועי מלא בהשראה והפריה הדדית, ובמהלכו הועברו הרצאות מקצועיות של מהנדסים ישראלים ממוצא אתיופי במגוון תחומים, כגון בינה מלאכותית, סייבר, תשתיות ועוד. כמו כן, התקיימה הרצאה מרכזית של ערן יריב, ראש קבוצת AI מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח, בנושא "בינה מלאכותית ועולם העבודה – מסע אישי".

ערב זה מהווה צעד חשוב במימוש החזון של עמותת עולים ביחד, והוא מקדם קשרים חשובים בין אנשי מקצוע מתעשיית ההיי-טק לבוגרים ולאקדמאים במקצועות הטכנולוגיים ובין סטודנטים בתחומים פורצי דרך בעולמות ההנדסה וההיי-טק אשר עתידים.ות להיות הכוחות המובילים בעתיד.

גנט דסה, מנכ"לית עמותת עולים ביחד, הפועלת להשמה של אקדמאים ישראלים יוצאי אתיופיה בתעסוקה, אמרה, כי "השקת הקהילה המקצועית של מהנדסים.ות וסטודנטים.יות ישראלים.ות ממוצא אתיופי היא אירוע ראשון מבין סדרת אירועים שתתקיים במהלך השנה וגם במהלך שנת 2025, וזאת במטרה שקבוצה זו תהיה שותפה ומובילה בתוך האקוסיסטם של ההיי-טק. קהילה זו תצמח ותתפתח בהמשך כדי שחבריה יהיו מובילים ויכהנו בתפקידים בכירים בחברות מובילות וגם יזמים של סטארט-אפים לעומת מה שקיים כיום, שזה מספר אנשים בודדים בתחומים הללו מהקהילה. שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט מראה את הנכונות וההבנה של תעשיית ההיי-טק שישנה חשיבות להשתתפות ישראלים יוצאי אתיופיה ועוד אוכלוסיות מגוונת בתעשייה. ככל שנרחיב את מעגל המועסקים בתעשייה כך נראה יותר ניידות חברתית, שתאפשר להם לממש את היכולות שלהם וזאת כשיש להם מגוון של הזדמנויות פתוחות עבורם".

ג'ומאנה חכים, מנהלת גיוון והכלה לקהילות במיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח: ״אנו שמחים ומברכים על השיתוף פעולה עם עמותת 'עולים ביחד' בקידום כנס למהנדסים ומהנדסות ישראלים ממוצא אתיופי. מיקרוסופט רואה חשיבות רבה לשלב ולחבר מגוון אוכלוסיות לתוך האקוסיסטם בהיי-טק הישראלי וזאת כחלק מהמדיניות הגלובלית של החברה. אנחנו מאמינים שככל שנכשיר ונשלב עוד עובדים בתעשיית הייטק כך החברה והכלכלה הישראלית ירוויחו".

כיבדו בנוכחותם באירוע: רון דוויק, משנה למנכ"ל פרופיט, רגינה יזראלוב, Global Talent Acquisiti ב-BMC, הדס הרטל יקר, מנהלת גיוון באנבידיה, אלי רטה, מנהל מעבדת חדשנות באינטואיט ישראל, סמר בשארה, מנהלת "פועלים בקהילה" בנקאות חברתית, בנק הפועלים, דנה בר, מנהלת תחום מיצוי השכלה גבוהה בקרן אדמונד דה רוטישלד.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים