כמחאה: קבוצת אמנים הדליפה את מחולל הווידיאו סורה של OpenAI

הכלי, שטרם שוחרר עד כה, היה זמין במשך כ-3 שעות עד שנחסם ● מטרת המהלך הייתה למחות על מה שלטענת האמנים - שנכללו בקבוצה שבחנה את המודל - הוא ניצולם ללא תמורה לטובת חברה ששווה יותר מ-150 מיליארד ד'

הודלף כמחאה. כלי ה-GenAI סורה.

קבוצה של 20 אמנים, מתוך 300 שקיבלו גישה מוקדמת ל-סורה (Sora) – מחולל הווידיאו שמפתחת OpenAI, החליטה להביע מחאה על מה שחבריה הגדירו כניצול שלהם. האמנים יצרו כלי מקוון שמאפשר לכל אחד ליצור סרטונים בעזרת המודל, שהודלף, כך לפי דיווח של TechCrunch

סורה הוא כלי GenAI שהוכרז בפברואר האחרון, ושטרם שוחרר רשמית על ידי המפתחת שלו OpenAI.

מדוע האמנים כועסים על OpenAI?

הדלפת כלי הבינה המלאכותית היוצרת אפשרה לכל אחד ליצור סרטונים באמצעות המודל של החברה למשך שלוש שעות. המהלך, שנחשף אתמול (ג'), נועד למחות על מה שהאמנים ראו כניצול של עבודתם ללא תמורה ראויה. לטענתם, OpenAI, חברה ששוויה מוערך ביותר מ-150 מיליארד דולר, השתמשה בהם לצורכי קידום מכירות, בדיקות באגים ואימון המודל, תוך שהיא מציעה פיצוי מינימלי לעומת הרווח היח"צני והשיווקי שהפיקה מהם.

המודל, שהודלף בפלטפורמת Hugging Face, הוא מעין מודל טורבו של הכלי ולפיכך הוא יכול לייצר סרטונים באורך 10 שניות, ברזולוציית 1080p.

בתגובה למהלך, OpenAI חסמה את הגישה למודל ונטרלה את הכלי המקוון. החברה אף השתיקה משתמשים שניסו לדון בנושא בערוץ הדיסקורד שלה. דובר OpenAI טען בתגובה כי ההשתתפות בתוכנית הבטא של סורה היא וולונטרית ואין כל מחוייבות מצד האמנים לספק משוב או להשתמש בכלי. הוא הוסיף וטען כי האמנים התבקשו להשתמש במודל באופן אחראי ולהימנע מלשתף מידע סודי אודותיו עד להשקתו הרשמית.

על אף פעולתה המהירה יחסית של OpenAI לחסימת הדליפה, הרשתות החברתיות כבר הוצפו בהדגמות של סרטונים שנוצרו באמצעות הכלי החדשני.

קבוצת האמנים פרסמה מכתב פתוח בו כתבה: "אנחנו לא מתנגדים לשימוש בטכנולוגיית AI ככלי אמנותי (אילו היינו, כנראה שלא היינו מוזמנים לתוכנית הזו). מה שאנחנו לא מסכימים איתו זה האופן שבו תוכנית האמנים הזו התגלגלה ואיך שהכלי מתעצב לקראת השקה ציבורית אפשרית".

טענה נוספת של האמנים פורסמה באתר Hugging Face ושם צוין כי "בעוד ש-מאות תורמים בחינם, קומץ נבחר ייבחר באמצעות תחרות להקרנת הסרטים שיצרו באמצעות סורה – מה שמציע פיצוי מינימלי שמחוויר בהשוואה ליחסי הציבור והשיווק המשמעותיים ש-OpenAI מקבלת".

נזכיר כי סורה הוא מודל GenAI שאותו אמורים המשתמשים לתדרך מילולית, ושמטרתו יצירת סרטונים באורך של עד דקה, ברזולוציה גבוהה ועם דיוק בפרשנות הוראות המשתמש. לפי תוכניות OpenAI הוא מיועד גם לסייע לאולפני קולנוע בהפקת סרטים עלילתיים. על פי הדיווחים במדיה העולמית, ב-OpenAI עובדים כיום על גרסה מעודכנת של סורה, שתתמודד עם מגבלות טכניות שבהן נתקלו בחברה בעבר, כמו זמני יצירה ארוכים וטעויות בפיזיקה ובאנטומיה של הדמויות.

בנוסף כדאי לציין כי הביקורת הנוכחית מצד האמנים מצטרפת לטענות כלליות של יוצרי תוכן בנוגע להפרות זכויות היוצרים שלהם בעת אימון מודלי AI, אשר לצורכו נעשה שימוש ביצירות שונות כמו ספרים, ציורים, כתבות ועוד – ללא אישור יוצריהם או תגמולם.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים