נשים ומחשבים: שירלי סידי, CofaceBDI

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: שירלי סידי, מנהלת אבטחת מידע והגנת הסייבר וקצינת הגנת הפרטיות של האזור ב-CofaceB

שירלי סידי, מנהלת אבטחת מידע והגנת הסייבר וקצינת הגנת הפרטיות של האזור ב-CofaceBDI

שם ותפקיד: שירלי סידי, מנהלת אבטחת מידע והגנת הסייבר וקצינת הגנת הפרטיות של האזור ב-CofaceBDI, המספקת מידע עסקי לניהול סיכוני אשראי, ועוסקת בניתוח ודירוג של כלל העסקים והחברות במשק הישראלי.

תפקידים קודמים: בתפקידי האחרון שימשתי כיועצת אבטחת מידע וסייבר בכירה ומנהלת פרויקטים מורכבים בחברת הסייבר רוקוול אוטומיישן, וקודם לכן הקמתי והובלתי את תחום הגנת הפרטיות בבנק ירושלים.

השכלה :בוגרת תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול בהצטיינות יתרה מהמכון טכנולוגי חולון (HIT) ובעלת הסמכה ממסלול DPO & CISO באוניברסיטת בר אילן. בנוסף, אני מחזיקה במגוון הסמכות מקצועיות בתחום הסייבר והגנת הפרטיות, בהן CDPSE.  

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

הגעתי לעולם הטכנולוגיה מתוך סקרנות טבעית להבין לעומק כיצד דברים פועלים, יחד עם תחושת שליחות להבטיח את ביטחון המידע ופרטיות המשתמשים. תחום אבטחת המידע מהווה עבורי שילוב של יצירתיות ואתגר, במיוחד בעידן הנוכחי, שבו הטכנולוגיה משתנה כל הזמן ודורשת פתרונות חדשניים וגמישות מחשבתית לצד איומים שהולכים וגוברים.

כאחראית על תחום אבטחת המידע והגנת הפרטיות, אני מובילה תהליכים להטמעת טכנולוגיות חדשות ושיטות עבודה מתקדמות. בעיניי, טכנולוגיה אינה רק אוסף של כלים אלא מנוע לחדשנות ולצמיחה ארגונית. אני נהנית להוביל את הארגון לשינויים, לעבוד עם שותפים מתחומים מגוונים ולגבש יחד חזון בטוח ומתקדם לעתיד. מעבר לכך, יש בי תחושת סיפוק מכך שאני עוזרת לארגון לנהל סיכונים, לעמוד בסטנדרטים הגבוהים ביותר של רגולציה, ולספק ללקוחות תחושת ביטחון.

התחום שאני עוסקת בו אינו רק מקצוע עבורי אלא דרך חיים. אני שואפת להטמיע תרבות של אבטחה והגנה על פרטיות בכל פינה בארגון, כך שכל אחד יהיה חלק משמירה על המידע הארגוני, וכל זאת לצד השגת היעדים העסקיים והאסטרטגיים. הטכנולוגיה מעניקה לי הזדמנות ליצור שינוי משמעותי ולוודא שהארגון ערוך ומוגן מול האתגרים שהעתיד מביא עמו.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?

בתחום הטכנולוגיה, כמו גם בתעשיות נוספות, קיימת לעיתים אפליה מגדרית שמשפיעה על נשים במגוון דרכים, החל מפערי שכר ועד מחסומים בקידום לתפקידי ניהול בכירים.  מחקרים מראים כי נשים עדיין מייצגות אחוז קטן יחסית בכמה מתפקידי הליבה הטכנולוגיים, במיוחד בתחומי הליבה כמו הנדסה ותכנות, ולפעמים הן נתקלות בסביבת עבודה שמרנית יותר או כזו שמתקשה לקבל אותן כשוות ערך.

עם זאת, ניתן לראות התקדמות עם יותר ויותר חברות שמיישמות מדיניות מגוונת והכלה, במטרה לאפשר גיוון מגדרי ובניית סביבה שוויונית ומכילה. תוכניות מנטורינג, מלגות לנשים בתחומי המדעים המדויקים והטכנולוגיה ופעילויות להעלאת המודעות הן רק חלק מהמאמצים שנעשים בשנים האחרונות. כמובן, הדרך לשוויון מלא עדיין ארוכה. כמי שעובדת ומנהלת בתעשייה הזו, אני רואה באופן אישי את הערך העצום שיש לגיוון בשולחן קבלת ההחלטות ואת הצורך להמשיך לקדם סביבה מכילה ושוויונית. אני מאמינה שעם התמדה וצעדים ממוקדים להעלאת מודעות, נוכל לבסס סביבת עבודה שבה כישרון ויכולות הם הקריטריונים המובילים, ללא קשר למגדר.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?

המוטו שלי הוא: "כדי להשיג דברים גדולים בחיים, עלינו לא רק לפעול אלא גם לחלום אותם", והוא מלווה אותי לאורך כל הדרך. הוא מזכיר לי שהעשייה והחתירה להצלחה חייבות להישען גם על חזון ומעוף – גם כשאני ניגשת לאתגרים כמו הובלת תהליכי שינוי וחדשנות בארגון. במקצוע שהוא לעיתים עדיין גברי, גישה זו עוזרת לי לא רק להתקדם אלא גם להמשיך לחלום בגדול ולדחוף קדימה.

במרבית דרכי המקצועית, חוויתי הערכה ושיתוף פעולה מצד קולגות, גברים ונשים כאחד, ואכן יש התקדמות משמעותית בשילוב נשים בתעשייה. כמובן שישנם אתגרים שנובעים מעצם היותי אישה בתעשייה טכנולוגית שנשלטת פעמים רבות על ידי גברים. ולעיתים, הצורך להוכיח יכולת הוא קצת גדול יותר – אבל זה רק נותן לי עוד יותר דרייב להוכיח את עצמי, לפעול מתוך תשוקה אמיתית, ולהגשים את חלומותיי.

לאורך כל הקריירה שלי השקעתי רבות בלמידה מעמיקה ובהוכחת יכולותיי בשטח, וניצלתי את המוטיבציה הזו כדי להוביל תהליכים ושינויים עם ערך מוסף. אני מאמינה שהמחויבות שלי למקצוע ולמקצועיות היא זו שמאפשרת לי להתקדם ולבנות אמון, ולתרום לקידום הגיוון בתעשייה, כך שיותר נשים ירגישו ביטחון להיכנס לתחום ולהצטיין בו.

אני גאה לראות את השינויים שמתחוללים בתחום, ואת הצעדים שנעשים על מנת להרחיב את מעגל הנשים בטכנולוגיה, ואני מאמינה שעם המשך התקדמות נוכל ליצור סביבה שוויונית יותר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים