הסטארט-אפ דרוקסי גייס 21 מיליון דולר

דרוקסי הוקמה ב-2022 בידי רוה בן סימון, מייסד שותף ו-CTO, וגדי שנהר, מייסד שותף ומנכ"ל - שניהם יוצאי 8200 ומהנדסי חשמל מהטכניון ● החברה פיתחה מערכת AI שמאפשרת לרופאים להתמודד עם העומס והשחיקה

צוות דרוקסי.

הסטארט-אפ דרוקסי (Droxi) – שפיתח פלטפורמת תוכנה מבוססת AI כדי לסייע לרופאים להתמודד עם העומס האדמיניסטרטיבי השוחק ולהפנות יותר תשומת לב וזמן למטופלים – הודיע היום כי גייס 21 מיליון דולר בסבב A, ומשלים גיוס של 25 מיליון דולר בתוך שנתיים בלבד.

דרוקסי הוקמה בשנת 2022 על ידי רוה בן סימון, מייסד שותף ו-CTO, וגדי שנהר, מייסד שותף ומנכ"ל, שניהם יוצאי 8200 ומהנדסי חשמל מהטכניון. החברה מעסיקה כ-40 עובדות ועובדים בישראל.

הפחתתה תסייע לטיפול בפציינטים. שחיקת הצוות הרפואי.

הפחתתה תסייע לטיפול בפציינטים. שחיקת הצוות הרפואי. צילום: אילוסטרציה. Shutterstock

ב-דרוקסי מפחיתים את העומס על הרופאים

שגיאה רפואית שפגעה בסבתו של שנהר היא שהובילה אותו ואת שותפו לנסות לפתור את נושא השגיאות במהלך טיפול רפואי, אך שיחות עם מאות רופאים ורופאות הביאו אותם להבנה שהשגיאות הן רק תסמין של בעיה עמוקה יותר: העומס הבלתי נגמר על הצוות הרפואי.

דרוקסי פיתחה מוצר תוכנה מבוסס NLP ו-Machine Learning שמנגיש לרופא בקלות את המידע הדרוש לביצוע כל פעולה, על סמך דאטה של עשרות מיליוני אנשי צוות רפואי. הרופאים לא נדרשים לחפש בתפריטים ארוכים, או למלא קודים של בדיקות ומרשמים, אלא יכולים להשקיע את כל זמנם בחשיבה רפואית ושיח עם המטופלים.

"המערכת לא אומרת לרופאות ולרופאים מה לעשות: היא מנגישה את המידע לקבלת החלטות מבוססות וחכמות יותר. המשמעות של פחות קליקים וחיפושים במחשב היא פשוטה: אנשי צוות רפואי רגועים יותר ועייפים פחות, ויש לכך השפעה ישירה על הבריאות של כולנו", הסביר המייסד השותף והמנכ"ל, שנהר.  

החברה עובדת כיום עם שורה של רשתות בריאות גדולות בארצות הברית, כגון Salience Health ו-Frontier Health, ונמצאת בתהליכי הטמעה בקרב רשתות נוספות הכוללות אלפי רופאות ורופאים.

"שאלנו רופאות ורופאים באיזו מידה, מ-1 עד 5, הם מרגישים מוצפים במשימות חזרתיות והם אמרו שאין מספיק ספרות בסקאלה כדי להמחיש את הקושי", אמר שנהר. "המערכת הרפואית בקריסה אטית בעקבות שחיקת הצוות הרפואי, ואנחנו חושבים שאפשר אחרת. טכנולוגיה מתקדמת יכולה להשיב את הרופאים והרופאות לעסוק חזרה ברפואה במקום לעבוד שלוש עד חמש שעות ביום במשימות טכניות במחשב".

את ההשקעה הנוכחית הובילה קרן ההשקעות האמריקנית Drive Capital ולצידה משקיעים נוספים ביניהם Verissimo, AirAngels, Lurie Consulting ואלעד ליטמן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים