הצצה לעתיד ה-GenAI: ימי ההכרזות של OpenAI
החברה אמורה לחשוף במשך 12 ימים, שהחלו ביום ה' האחרון, מספר פיצ'רים, מוצרים והדגמות שיתווספו למוצרים שפיתחה ● שתיים מההכרזות כבר מאחורינו - מה הן ומה צוות החברה אמור לחשוף בפנינו בימים הבאים?
OpenAI – מעבדת הבינה המלאכותית הדומיננטית, הנתמכת על ידי מיקרוסופט – פתחה בחגיגה טכנולוגית שתמשך 12 ימים, ושהחלה ביום ה' האחרון. הימים אלו עתידה החברה לחשוף בזו אחר זו סדרה של מוצרים חדשים והדגמות של יכולותיה בתחום הבינה המלאכותית היוצרת בו היא מתמחה.
אירוע ההשקות הגדול מגיע רק כמה ימים לפני יום השנה השני להשקת מוצר הדגל של החברה ChatGPT בשנת 2022. כלי ה-GenAI המסוים והמשבש עורר סערה עצומה בזירת הטק העולמית ואף הרבה מחוץ לה, וכיום יש לו למעלה מ-300 מיליון משתמשים שבועיים.
today we are announcing reinforcement finetuning, which makes it really easy to create expert models in specific domains with very little training data.
livestream going now: https://t.co/ABHFV8NiKc
alpha program starting now, launching publicly in q1
— Sam Altman (@sama) December 6, 2024
"מתנות לחג" מ-OpenAI
האירוע, שהחל כאמור ב-5 בדצמבר, מציג מדי יום בשבוע, במשך 12 ימים רצופים, שידור חי של הכרזה או הדגמה. המנכ"ל, סם אלטמן, הצהיר על המהלך והבטיח מגוון של הכרזות "גדולות וקטנות", אותן כינה "מתנות לחג".
הציפייה להכרזות שיגיעו במסגרת "12 ימי OpenAI" גבוהה והקהילה הטכנולוגית העולמית עוקבת בדריכות אחר ההכרזות. לפי הדיווחים, האירוע נועד לא רק לחשוף את הכלים החדשים, אלא גם להציג את חזונה של OpenAI לעתיד הבינה המלאכותית.
נזכיר כי OpenAI, שנוסדה בשנת 2015, ידועה בפיתוח מודלים גדולים של שפה (LLMs) שעל בסיסם היא בונה כלי בינה מלאכותית יוצרת סופר-מתקדמים וחדשניים. מאז השקת ChatGPT שלה החברה הפכה לשם דבר בתעשייה, והציגה לעולם טכנולוגיה המאפשרת יצירת תכנים איכותיים ומתוחכמים בצורה אוטומטית, באמצעות תיאור של המשתמשים בלבד.
ההכרזות העדכניות שצפויות לנו מהחברה הן:
ההשקה הרשמית של מודל o1 – מודל זה, שהוצג לראשונה בספטמבר 2024, מתמקד בפתרון בעיות מורכבות בתחומים כמו מדעים, קידוד ומתמטיקה. מודל o1 preview, שהיה זמין לקבוצה מצומצמת של משתמשים, הציג יכולות מרשימות, והיה ידוע שהשקה מלאה של המודל היא חלק מהאירוע, כפי שאכן קרה ביום ה' ויפורט בהמשך.
הצצה ראשונה לטכנולוגיית Sora – מודל יצירת הווידיאו Sora נחשף מוקדם יותר השנה. למרות דחיות שונות, מירה מוראטי, סמנכ"לית הטכנולוגיה לשעבר, רמזה על השקת Sora לציבור הרחב לפני סוף 2024, והציפייה כעת היא שהמודל הזה יחשף ויפתח לציבור באירוע ההכרזות.
הרחבת תכונות ChatGPT – ייתכן שנראה תמיכה בהזנת וידיאו בזמן אמת ל-ChatGPT – תכונה שהוצגה בדגם GPT-4o אך טרם הושקה. כמו כן, קיים פוטנציאל להגדלת חלון ההקשר במודלים האחרונים של OpenAI, העומד כעת על 128,000 אסימונים. ההגדלה עתידה להציב את המודל באותה יכולת כפי שיש למתחרים כמו Google Gemini.
חשיפת מודל שפה משודרג – OpenAI עשויה לחשוף במסגרת ההכרזות גם את הדגם הבא של סדרת GPT, בין אם GPT-4.5 או GPT-5. מודל GPT-4o, שהוביל בעבר את תחום מודלי השפה הגדולים, מפגר כעת מאחורי מתחרים בתחומים כמו קידוד ומתמטיקה, ולכן צפויה הכרזה על עדכון משמעותי שלו.
עדכונים ל-Dall-E – מודל יצירת התמונות Dall-E 3, שהושק בשנת 2023, נותר קצת מאחור לעומת הכלים של המתחרים. ייתכן שנראה בימים הללו עדכון משמעותי ל-Dall-E, שיחזק את מעמדה של OpenAI בתחום יצירת האימג'ים.
הרחבת יכולות למפתחים – OpenAI עשויה להכריז גם על יכולות חדשות לפיתוח סוכני AI. המנכ"ל אלטמן הזכיר לאחרונה את הסוכנים הללו, וייתכן שנראה כלים חדשים המאפשרים למפתחים לבנות סוכנים באמצעות מודלים של OpenAI.
בנוסף להכרזות המרכזיות, ייתכן שנראה גם שדרוג של אפליקציות ChatGPT, הרחבת זמינות חיפוש האינטרנט ב-ChatGPT, וכלים חדשים ושיפורים עבור מפתחים לבניית יישומי AI איכותיים יותר.
יום 1: o1 ו-ChatGPT Pro
יומיים של אירועי ההכרזות כבר מאחורינו וכבר ניתן לדווח מה קרה ביום הראשון של "12 ימי OpenAI" התמקד בהרחבת השימוש בבינה המלאכותית מתקדמת והוכרזו בו שני חידושים מרכזיים:
הרחבת גישה למודלי o1 – מודלי o1, שהוצגו בספטמבר 2024, זמינים כעת לכל משתמשי ChatGPT Plus ו-Team ברחבי העולם. משתמשי Enterprise ו-Education יקבלו גישה גם הם בשבוע הבא. מודלים אלה מציעים יכולות חשיבה ופתרון בעיות משופרות, כולל היכולת לנתח תמונות.
השקת ChatGPT Pro – מנוי ChatGPT Pro שהושק, בעלות של 200 דולר בחודש, מציע גישה למודלים המתקדמים ביותר של OpenAI, כולל סדרת o1, o1-mini, GPT-4o ועוד, ללא מגבלות שימוש. התוכנית כוללת גם מצב קול מתקדם, וגישה בלעדית למצב o1 Pro.
יום 2: תכנית מחקר לכוון עדין חיזוקי
היום השני התמקד בתכנית המחקר של OpenAI שנועדה לחיזוק הכיוונון העדין (Reinforcement Fine-Tuning). במסגרת יום זה הוכרז על הרחבת גישת אלפא לכיוונון זה, ועל הזמנה של חוקרים, אוניברסיטאות וחברות בעלות משימות מורכבות להגיש מועמדות להצטרף לתוכנית שמספר המקומות בה מוגבל. כוונון עדין היא טכניקה המאפשרת לממשקי API של OpenAI ללמוד לבצע משימות ספציפיות בצורה יעילה יותר.
נותרו עוד כמה וכמה הכרזות מגה-מסקרנות לפנינו ב-"12 ימי OpenAI". ולפי מה שהתרחש עד עתה בגלל או בזכות מפתחת ה-GenAI הדומיננטית – בהחלט אפשר שאחרי החשיפות הללו יתחוללו עוד שיבושים ודרמות בתחומים שונים, שכלי OpenAI החדשים יסייעו לכולנו להפיק מהם יותר.
תגובות
(0)