נשים ומחשבים: שיר אברהם, לושה

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: שיר אברהם, מפתחת פולסטאק בקבוצת הפתרונות ומובילת גילדת הפרונט אנד בלושה

שיר אברהם, מפתחת פולסטאק בקבוצת הפתרונות ומובילת גילדת הפרונט אנד בלושה

שם ותפקיד: שיר אברהם, מפתחת פולסטאק בקבוצת הפתרונות ומובילת גילדת הפרונט אנד בלושה (Lusha) – פלטפורמה בתחום המודיעין העסקי לאנשי שיווק ומכירות.

השכלה ושירות צבאי: בוגרת קורס תכנות בסמ״ח (ממר״ם) ושירות ביחידת 8200. בעלת תואר ראשון במדעי המחשב.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

כשהייתי בת 13, בזמן שכולם התנסו בבניית אתרים בטיפו, אני הייתי סקרנית להבין איך הדברים עובדים. התחלתי עם HTML ו-CSS, והקמתי את האתר הראשון שלי על שרתי נענע. מאז התאהבתי בעולם הווב ופיתחתי את התחביב הזה עם השנים. ההיכרות העמוקה יותר עם עולם התכנות הגיעה דרך קורס התכנות שעברתי בצבא והשירות הצבאי שלי, משם המשכתי לתואר ראשון בתחום.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?

לצערי כן. נשים עדיין נשאלות לא פעם שאלות שאינן רלוונטיות ואף אינן חוקיות בראיונות עבודה, כמו שאלות על חיי משפחה ויכולת ניהול משימות. אני חברה בכמה קבוצות של נשים בהיי-טק, ושם חוזר טיפ נפוץ: "תחשבי איך גבר היה מתנהג, עונה או מתאר את עצמו". למה אנחנו צריכות להתאים את עצמנו למודל הזה? אני מאמינה שאם נשים יציגו את עצמן בצורה כנה ושקופה, עם ביטחון אך גם עם צניעות, זה ראוי להערכה, וצריך לשנות את התפיסה שלפיה רק התנהגות מסוימת נתפסת כ"מתאימה".

האם נתקלת אישית באפליה נגדך על רקע היותך אישה?

לא אפליה בוטה, אבל אני בהחלט מרגישה שנשים נדרשות להוכיח את עצמן יותר. תכונות כמו אסרטיביות ודומיננטיות, שבעולם הגברי יתקבלו כיתרון, יכולות להתפרש אצל נשים כעקשנות או קשיחות. זה יוצר מצבים, שבהם אנחנו צריכות להילחם כדי שהיכולות והכישורים שלנו יזכו להכרה.

לשמחתי, בלושה יש מרחב להתפתחות אישית ומקצועית ללא קשר למגדר, ואני מרגישה שקיבלתי הזדמנות יוצאת דופן לקחת חלק, להשפיע ולהוביל תהליכים משמעותיים.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים