תוכניות החומש של ה-IT
תכנון לטווח ארוך נדרש בלא מעט היבטים ארגוניים, על מנת לקדם את פני העתיד בצורה חכמה ● בשנים האחרונות חלק גדול מהעול הזה מוטל על כתפי ה-IT שבעזרת מומחי הטכנולוגיות מתווה בפני הארגון את מפת הדרכים של השוק בו נמצא הארגון, ויחדיו הם מנסים לתכנן איפה ומה כדאי לפתח ● התחזית: לא יהיה פשוט יותר
תכנון לטווח ארוך היה מאז ומתמיד חלק מדפוס התנהגות של כל ארגון. בעשור האחרון, טווח התכנון התקצר, כי אף אחד לא יודע מה יהיה בעוד שנה, אבל בהיבטים מסוימים ארגונים חייבים לערוך תוכניות ארוכות טווח, בדרך כלל למשך חמש שנים.
בשנים האחרונות חלק גדול מהעול הזה מוטל על כתפי ה-IT שבעזרת מומחי הטכנולוגיות מתווה בפני הארגון את מפת הדרכים של השוק בו נמצא הארגון, ויחדיו הם מנסים לתכנן איפה ומה כדאי לפתח. המגזין InfoWorld נחלץ לעזרתם של אלה השוברים את הראש לתוכנית החומש של ארגונם, וריכז עבורם כמה מגמות ועצות בתחום.
הטיפ הראשון הוא לתכנן פתרון כולל עבור תחנות הקצה של העובדים בארגונים, שהפכו ממשתמשים "רזים" לכאלה ששולחן העבודה שלהם עמוס ביישומים, כמעט שרת ארגוני על כל שולחן עבודה. אנשי התמיכה מוצאים את עצמם רצים כל היום מדסק טופ אחד למשנהו, כדי לתמוך ולסייע. ולצד אלה יש את המחשבים הניידים, המהווים מעמסה נוספת. "לקוח רזה" הוא סיסמה נחמדה, כותבים מחברי המאמר, אבל מרבית עובדי הידע בארגונים אינם מוכנים להיפרד מהדסק טופ שלהם כפי שהוא כיום.
המגמה השניה נוגעת לווירטאוליזציה, שהיא ללא ספק חלק מעתיד ה-IT. חלק בלתי נפרד ממענה למגמה זו הוא בדמות שרתים מרובי ליבות, אבל אין מספיק שרתים כיום שמסוגלים להכיל כל כך הרבה שרתים וירטואליים, שמייצגים עשרות אלפי יישומים. הרצון הוא לחסוך במקום ובשרתים. הצפי הוא שייצאו לשוק שרתים חזקים שכאלה, אשר יוכלו לממש את חזון הווירטואליזציה במלואו.
היבט נוסף בעולם הווירטואליזציה, נוגע להטמעת יישומים, פעולה האורכת זמן רב ומסובכת לעיתים. השאיפה היא שבעוד חמש שנים נקבל יישומים מוכנים להטמעה במיחשוב ענן, בלא צורך בהכשרות יקרות והטמעות ארוכות טווח. מישהו מוכן להרים אתה הכפפה?
גם עולם התקשורת צפוי להניב אתגרים. ריבוי הארגונים המאפשרים לעובדיהם גישה מרחוק, יוצר בעיה בתשתיות תקשורת, דבר העלול ליצור פקקים בתעבורה. הצעות לטווח ארוך לתחום יתקבלו בברכה.
המעבר למודל התוכנה כשירות, SaaS, יוצר אתגר חדש בתחום הרישיונות. המודל שתעשיית התוכנה היתה רגילה לעבוד בו קרס, ואפילו לעורכי הדין כבר אין פתרונות יצירתיים לכל כך הרבה תוכנות שמסתובבות ברשת. כלל לא בטוח שבכלל יש פתרון באופק, אבל מישהו לעזאזל צריך לחשוב על רעיון שיחלץ את מנהלי ה-IT בארגונים מכאב הראש הזה.
גם עולם האבטחה מספק אתגר, בדמות הצורה בזיהוי והזדהות. דומה שכבר נכתבו כל הסיסמאות היצירתיות האפשריות כדי לעבור מאתר לאתר, מיישום ליישום. כבר לא נשארו אותיות באלף בית כדי לעשות קומבינציות שונות. נכון שיש כיום כרטיסים חכמים, USB ופתרונות ביומטריים. אבל הם טובים לעולם המיחשוב הפיסי. אם יוצאים מהנחה שכולנו הולכים לעבר מיחשוב ענן, הרי שכל הפתרונות הלו אינם ישימים. אז מה כן? בעלי רעיונות מבריקים מוזמנים להתחיל לעבוד, כי הזמן אוזל.
שורה תחתונה: הטכנולוגיה אמורה להפוך את החיים שלנו לפשוטים יותר, ולאפשר לנו לעשות יותר בפחות. למרות זאת ברור כי גם בעוד חמש שנים החיים לא יהיו פשוטים יותר. מי שיצליח לסתור את התחזית הזו, זכאי ללא ספק לפרס בינלאומי.
תגובות
(0)