"אסור להימצא במצב שבגלל מתקפת כופרה מידע יאבד לנצח"

כך לדברי מתן ויסמן, מנהל פעילות זרטו בישראל, שהוסיף: "ארגונים יכולים להתמודד עם האיום של מתקפות כופרה בצורה הטובה ביותר - כשירות מנוהל מקצה לקצה"

מתן ויסמן, מנהל פעילות זרטו בישראל.

"הכופרות ממשיכות להוות את אחד האיומים הנפוצים ביותר על עסקים ברחבי העולם. מתקפות כופרה גדלו במורכבותן ובהיקפן, הן מכוונות לארגונים מכל המגזרים וגורמות לאובדן כספי, לנזק תפעולי ולפגיעה משמעותית במוניטין הארגון שהותקף. בכיר ב-FBI תיאר את הכופרות כ'האיום בפרופיל הגבוה ביותר מצד פושעי הסייבר שהסוכנות עוסקת בו'. גם תשלום הכופר אינו מבטיח התאוששות: שליש מהקורבנות ששילמו את דמי הכופר, קיבלו מפתחות פענוח בלתי שמישים, או לא קיבלו מפתחות כלל. אסור לארגונים להימצא במצב שבגלל מתקפת כופרה המידע שלהם יאבד לנצח", כך אמר מתן ויסמן, מנהל פעילות זרטו (Zerto) בישראל, מבית HPE.

לדברי ויסמן, "האתגר בהתמודדות עם מתקפות כופרה נחלק לשלושה: חוסר היכולת של ארגונים להתמודד עם אובדן מידע והשבתות, פגיעה במוניטין ונטישת לקוחות; עלייה חדה בהיקף של הרגולציות בתחום, והצורך להלום לכלל התקנות והחוקים הללו; וכן הצורך בפתרון להתאוששות, שיהיה מהיר יותר מהפתרונות הקיימים. כל אלה מביאים לכך שנדרש עוד רובד בעולמות ה-DR וה-BCP".

"בשבוע שעבר", אמר ויסמן, "השקנו ב-זרטו פתרון המפשט את ההתאוששות לאחר מתקפת כופרה. הכרזנו על Zerto Cloud Vault – שירות המוענק על ידי ספקי שירותים מנוהלים (MSPs), ומציע עמידות סייבר – כשירות. השירות כולל כמה יכולות, כמו: זיהוי הצפנה ואנומליות בזמן אמת, המוצגים על לוחות מחוונים של אבטחת הסייבר; חסימה מפני שינוי קבצים; שחזור באמצעות חדרים נקיים; בדיקות אבטחה ובדיקות יכולת שחזור – בלא הפרעה לתפקוד הרגיל; בידוד מלא מסביבת הייצור, ועוד".

ביולי 2021 HPE רכשה את זרטו הישראלית ב-374 מיליון דולר. הנרכשת עסקה בניהול והגנת נתונים בענן מפני מתקפות סייבר שונות, לרבות כופרות, והתקפות לא מתוכננות. הפתרון שלה הצטרף ל-GreenLake, שירותי הענן של HPE.

רכשה את זרטו הישראלית ב-2021. HPE.

רכשה את זרטו הישראלית ב-2021. HPE. צילום: ShutterStock

"אנו מפחיתים את תרחישי מתקפות הכופר ההרסניות ביותר"

במרץ 2023 רכשה ענקית ה-IT את אקסיס סקיוריטי (Axis Security) הישראלית במאות מיליוני דולרים. הנרכשת מספקת פתרון לגישה פרטית, מאובטחת ופשוטה ליישומים ארגוניים בעננים ציבוריים ובשרתי הארגון.

"לאחר שנרכשנו על ידי HPE", הסביר ויסמן, "אנו מהווים את אחד משני מרכזי המחקר והפיתוח (מו"פ) של החברה בישראל, לצד אקסיס. זהו נתון חשוב עבור הלקוחות המקומיים. אנו מהווים חלק מעסקי הענן ההיברידי של החברה, ומסייעים ללקוחות HPE GreenLake להגן על עומסי עבודה ונתונים בסביבות IT היברידיות.

עם הפתרון החדש שפותח בישראל, אנחנו פונים לקהל לקוחות ארגוניים רחב עוד יותר, ושומרים על עסקים בטוחים מפני נוף האיומים הדינמי, תוך רתימת מומחיות הסייבר והשירותים של שותפינו העסקיים. אנו מאפשרים ליותר ארגונים, כולל בינוניים וקטנים (SMB), להתמודד עם האיום של מתקפות כופרה בצורה הטובה ביותר כשירות מנוהל מקצה לקצה".

ויסמן סיים בציינו כי "בקרוב מאוד השירות יוצע ללקוחות ארגוניים בישראל. אנו מפחיתים את תרחישי מתקפות הכופר ההרסניות ביותר, תוך שמירה על ציות והתאמה של ארגונים לתקנות ורגולציה, ומפחיתים את הסיכון לקנסות משמעותיים או לתביעה. פתרונות אחרים מציעים יעדי התאוששות (RPOs) ויעדי זמן התאוששות (RTOs) ארוכים – אנחנו מקצרים את טווחי הזמנים משבועות לשעות, ממזערים את סיכוני השיבוש בארגון ומאפשרים לעסקים לעמוד על הרגליים מהר ככל האפשר – לאחר שהבלתי נמנע קורה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים