"הנגב המערבי יהיה מרכז חדשנות עולמי בתחום ביטחון הפנים"
גיל שוורצמן, מנכ"ל חממת SouthUp השיק את האקסלרטור PROtechT, המתמקד בפיתוח פתרונות בתחומי ביטחון פנים (HLS), ושואף להפוך את הנגב המערבי למרכז חדשנות עולמי בתחום ביטחון הפנים
חממת סאות'אפ הקימה אקסלרטור, המתמקד בפיתוח פתרונות בתחומי ביטחון פנים (HLS), שיפעל בנגב המערבי. גיל שוורצמן, מנכ"ל החממה, אמר, כי "השקת האקסלרטור PROtechT – מהווה חלק מהחזון להפיכת הנגב המערבי למרכז חדשנות עולמי בתחום ביטחון הפנים".
במסגרת המחזור הראשון של האקסלרטור PROtechT, נבחרו שבע חברות סטארט-אפ, המפתחות מגוון פתרונות בתחומי ה-HLS. התוכנית נועדה לקדם סטארט-אפים בשלבי Seed ו-Pre-seed ולתמוך בפיתוח פתרונות לאתגרי ביטחון פנים ולחזק את מעמדה של ישראל כמובילה עולמית בתחום.
את האקסלרטור מובילה חממת סאות'אפ, הפועלת בשער הנגב, בשיתוף המטב"ח (מרכז טכנולוגי לביטחון וחוסן בנגב המערבי), גוף המאגד גורמים שונים באזור שער הנגב, במטרה לקדם חדשנות טכנולוגית באזור, וכן מאיץ הסטארט-אפים הפועל בבאר שבע, Tech7. זאת, לצד תמיכה כוללת של רשות החדשנות. שותפה למהלך היא גם קהילת Hls.IL, המונה יותר מ-500 חברות ישראליות הפועלות בתחום.
שוורצמן, מנכ"ל החממה, אמר, כי "אירועי השבת השחורה ב-7 באוקטובר המחישו באופן חד את הצורך הדחוף בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים בתחום זה. האתגרים הביטחוניים של ישראל, בשילוב היכולות המרשימות שלנו בטכנולוגיות AI, מציאות רבודה (AR), רובוטיקה ורחפנים, ממצבים את ישראל ככוח מוביל בזירה העולמית. האקסלרטור הוא מרכיב נוסף בחזון שלנו להביא חברות היי-טק מובילות לאזור, לחזק את החוסן הכלכלי והחברתי וליצור מקומות עבודה איכותיים".
PROtechT הוא האקסלרטור הראשון בישראל המתמקד אך ורק בפתרונות בתחום ביטחון המולדת. התוכנית מעניקה למשתתפות תמיכה בכמה ממדים: ליווי צמוד של מנטורים המומחים בעולמות בטחון הפנים תוך התאמה לצרכי כל חברה, מפגשים וסדנאות שבועיים, ליווי מקצועי עם מעטפת ייעוץ והכוונה לאורך שלבי החברה, גישה למשאבי ידע וכלים מתקדמים וחיבור לגורמי תעשייה וגופי ביטחון פנים, כגון צה"ל, כיבוי אש, משטרה ועוד, ויצירת קשרים עם משקיעים, גורמי ממשל וגופי ביטחון לאומי ושותפים בארץ ובעולם.
לפי שוורצמן, "שוק ביטחון המולדת (HLS) העולמי נמצא בצמיחה מתמדת, עם צפי לגידול משמעותי בשנים הקרובות. הגידול המהיר נובע מהצורך הגובר בפתרונות מתקדמים להגנה על גבולות, תשתיות קריטיות על רקע התגברות האיומים הביטחוניים. בישראל, בעלת האתגרים הביטחוניים הייחודיים שלה, יש פוטנציאל משמעותי לפיתוח ויישום טכנולוגיות חדשניות בתחום".
החברות שנבחרו במסגרת המחזור הראשון של PROtechT הן: MindsView – מבוססת על פלטפורמת ARNET, המשלבת מציאות רבודה (AR) וטכנולוגיות תמונה מדויקת והכוונת מטפל, או טכנאי, תוך מתן ייעוץ מומחה מרחוק ובזמן אמת; Liquid360 – שכבת תוכנה חכמה, המשפרת את הבקרה ומודעות המצב בשטח על ידי הפיכת מצלמות קיימות לכלים משותפים ומיידיים; Equations Predictive – טכנולוגיית AI לשיפור איכות תמונות וסרטונים לצרכים ביטחוניים ותעשייתיים, תוך התמקדות בזיהוי פנים ומעקב מתקדם; Solution Armor – פיתוח מיגון קליל ועמיד המיועד לחליפות מגן, כלי רכב משוריינים ודלתות עמידות לכדורים; We Space – מערכת הנעה רקטית, רובוטית אוטונומית, המסוגלת לפעול בתנאי שטח קשים במיוחד תוך הנפה והעברת מטענים כבדים; Academy Combat Digital – פלטפורמת סימולציה טקטית, המאפשרת לחיילים לתרגל מצבי קרב אמיתיים ותרגול קבלת החלטות בתנאי שטח; Trexmatic – מערכת אבטחה מתקדמת, המבוססת על רובוטים הנעים על מסילות עם חיישני AI לפעולה אוטונומית במרחבי הגנה קריטיים.
באחרונה ערכה החממה אירוע משקיעים בהשתתפות עשר חברות סטארט-אפ בתחום ועם 11 קרנות הון סיכון וגופי השקעה פרטיים ומוסדיים. האירוע, שהתקיים במתחם החממה בקיבוץ ניר עם, נועד ליצור חיבורים והזדמנויות השקעה בין יזמים למשקיעים בפורמט של "ספיד דייטינג".
"האירוע הזה", סיכם שוורצמן, "הוא מהלך נוסף במסגרת הפעילות שלנו להקמת המרכז, שייקרא TechHLS, במטרה לקדם טכנולוגיות חדשניות ולבסס באזור אקוסיסטם יזמי ותוסס, שיוביל לצד החוסן הביטחוני גם חוסן כלכלי באמצעות יצירת מקומות עבודה חדשים לתושבים".
תגובות
(0)