"ישראל מובילה בחדשנות בבריאות, אבל אין גוף שממנף את החידושים"

כך אמר היום ח"כ רון כץ, ממלא מקום יו"ר ועדת הבריאות בדיון בכנסת ● 1,600 חברות הזנק פועלות בתחום הבריאות בישראל ● אילו מסקנות יושמו בעקבות דו"ח שהוגש לפני שנתיים?

ח"כ רון כץ, ממלא מקום יו"ר ועדת הבריאות.

בישראל פועלות כ-1,600 חברות הזנק מקומיות העוסקות בחדשנות בבריאות, מתוכן 700 עוסקות בבריאות דיגיטלית באופן ישיר, כך נמסר היום בדיון בוועדת הבריאות של הכנסת.

ממלא מקום יו"ר הוועדה, ח"כ רון כץ (יש עתיד) אמר בדיון כי "ישראל הוכיחה עליונות טכנולוגית וחדשנות בתחומים רבים, אך עדיין אין מקום המרכז, מקדם וממנף את כל החידושים במערכת זו". לדבריו, "ריכוז כזה ימשוך קרנות משקיעים, ויהפוך את ישראל למובילת התחום בעולם".

תרבות של חדשנות

משרד הבריאות הגיש לפני שנתיים דו"ח של ועדת החדשנות, שבו נכללה שורה של המלצות בתחום ניוד מידע רפואי, פיתוח והטמעת שירותי בריאות חדשים ושירותי רפואה מרחוק.

ד"ר אסנת לוקסנבורג, ראש חטיבת טכנולוגיות במשרד הבריאות, פירטה את ההמלצות ומה נעשה מאז.

לדבריה, המאפיין את חברות הסטארט-אפ העוסקות בבריאות הוא תרבות של חדשנות. "כמעט לכל אחד יש רעיון לשיפור החדשנות, המבוסס על הבנה טובה יותר של הצרכים, בגלל הקרבה למיטת החולה", ציינה ד"ר לוקסנבורג והוסיפה: "יש יתרון לקוטן, לנגישות ולפמילריות הישראלית".

היא ציינה עוד שהאתגרים הטכנולוגיים הם לייצר הרבה יותר טכנולוגיה, יותר דאטה, וטיפול ממוקד ומדויק יותר. לדבריה, "כדי לממש את הפוטנציאל הכלכלי והציבורי, ולשמור על מקומה כיעד אטרקטיבי, ישראל צריכה לספק לאותן הטכנולוגיות סביבה רגולטורית מאפשרת, שדה ניסויים יעיל ודיגיטלי, ומעטפת רגולטורית תומכת לאורך שלבי פיתוח המוצר".

לדברי לוקסנבורג, המשרד תומך בחברות ההזנק הרבות, אבל ציינה כי טרם הוקם מאגר מידע שמרכז את כל העוסקים בתחום.

בעקבות הדו"ח שהוגש לפני שנתיים יושמו ההמלצות הבאות: נחקק חוק ניוד מידע רפואי בין ארגוני הבריאות, והיישום שלו יימשך חמש שנים; המלצה נוספת היא ניסוי ב"טכנולוגיה כמרשם" בבריאות הנפש, שבמסגרתו הוקם מסלול פיילוטים בשת"פ עם רשות החדשנות, שעוסק בשחיקה בבריאות הנפש והתפתחות הילד; כמו כן הוקם אקסלרטור להטמעת טכנולוגיות בשיקום.

פרופ' רן בליצר, סמנכ"ל חדשנות בשירותי בריאות כללית, סקר את שיתופי-הפעולה הבינלאומיים הקיימים, את הצורך בחדשנות בתחום הגריאטריה בגלל הזדקנות האוכלוסייה, והפעלת בינה מלאכותית בחשיפת חולים "רדומים" שהביאה להעניק להם תרופה-מונעת.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים