ארה"ב: ביהמ"ש העליון ידון בעתירת טיקטוק נגד האיסור על פעילותה
בית המשפט ישמע את התיק ב-10 בינואר – תשעה ימים לפני כניסתו לתוקף של הצו שאוסר על פעילות הרשת החברתית בארצות הברית, אלא אם כן היא תימכר לחברה אמריקנית
בית המשפט העליון בוושינגטון החליט אמש (ד') כי ידון בבקשתה של טיקטוק להוציא צו שימנע את כניסתו לתוקף של החוק שאוסר על פעילות אפליקציית הסרטונים הקצרים הסינית בארצות הברית, אלא אם היא תימכר לחברה אמריקנית עד ל-19 בינואר. בית המשפט החליט לשמוע את טייעוני הצדדים תשעה ימים לפני מועד זה – ב-10 בינואר.
לא רק טיקטוק, אלא גם משתמשים ויוצרי תוכן שמפרסמים בה עתרו לבית המשפט נגד האיסור על פעילותה של טיקטוק בארצות הברית, שזוכה לגינוי נרחב מצד משתמשים באפליקציה.
טיקטוק, שהבעלים שלה הוא החברה הסינית בייטדאנס, מנהלת קרב ארוך עם הרשויות בארצות הברית, שראשיתו באיסור של הצבא האמריקני על שימוש בה במתקנים שלו – איסור שהוחלט עליו בינואר 2020. באוגוסט באותה השנה חתם דונלד טראמפ, בתקופת נשיאותו הראשונה בבית הלבן, על צו נשיאותי שאסר על פעילות טיקטוק במדינה. הצו בוטל, הלכה למעשה, ביוני 2021 – כמה חודשים לאחר כניסתו של ג'ו ביידן לבית הלבן. עם זאת, בדצמבר 2022 הוא חתם על צו נשיאותי שאוסר על שימוש באפליקציית הסרטונים הקצרים הסינית בממשל הפדרלי, ובהמשך קידם את החוק שאוסר על פעילותה בארצות הברית בכלל – כאמור, אלא אם היא תימכר לחברה אמריקנית. החוק עבר בבית הנבחרים במרץ השנה ובסנאט – באפריל. מיקרוסופט הביעה בעבר, הרבה לפני קבלת החוק, התעניינות ברכישת טיקטוק, אולם בייטדאנס הודיעה אז כי היא לא מעמידה אותה למכירה.
המקרה הזה מביא לשולחן שתי סוגיות שחשובות מאוד לאמריקנים – הביטחון הלאומי אל מול חופש הביטוי – ויכולות להיות לו השלכות על מקרים דומים אחרים. טיקטוק טוענת שכניסה של הצו לתוקף תהווה הפרה של חופש הביטוי של 170 האמריקנים שמשתמשים בפלטפורמה, בעוד שטענת הממשל היא שהאפליקציה מהווה כר לפגיעה בביטחון הלאומי של ארצות הברית. בית המשפט המחוזי בקליפורניה דחה את טענת טיקטוק מוקדם יותר החודש – מה שהביא אותה לעתור לבית המשפט העליון של ארצות הברית.
תגובות
(0)