רשות הטבע והגנים השלימה מעבר לחוות שרתים חדשה בירושלים
הפרויקט, שעלותו מוערכת בעשרות אלפי שקלים בוצע בשיתוף HPE ● רפי קופלר, ה-CTO של הרשות: "האתגר המרכזי היה לייצר המשכיות עסקית במטה ובסניפים, תוך כדי תהליך המעבר"
רשות הטבע והגנים השלימה באחרונה פרויקט מעבר לחוות שרתים חדשה בירושלים – מגבעת שאול, שם יושב המטה שלה, למתקן אירוח בהר חוצבים. הפרויקט בוצע בשיתוף עם HPE והיקפו הכספי מוערך בעשרות אלפי שקלים.
ההחלטה לעבור נבעה מהצורך לשדרג את רמת המחשוב המרכזי ושרידותו במתקן הישן, והצורך במעבר לחדר מחשוב מוגן, תוך שיפור תשתיות ה-IT והתקשורת
הפרויקט כלל מיפוי ותכנון של חדר המחשב החדש, תכנון והקמה של מערך תקשורת חדש, פירוק הציוד מחוות השרתים הישנה, הובלה מיוחדת, הרכבה, חיווט והפעלה – עד לחזרה לפעילות מלאה.
יקי שאלתיאל, מנהל פיתוח עסקי ב-HPE ישראל, אנר כי "ביצענו בפרויקט הזה טרנספורמציה דיגיטלית ושדרגנו את התשתיות הטכנולוגיות של רשות הטבע והגנים. בכך אפשרנו לכל אתרי הקצה של הרשות, באשר הם, להיות מחוברים למרכז במינימום הפרעה ומתוך שיפור התפעול השוטף".
מהלך הפרויקט
רפי קופלר, ה-CTO של רשות הטבע והגנים, אמר בשיחה עם אנשים ומחשבים כי הפרויקט החל בראשית השנה והמעבר הסופי הושלם בימים האחרונים.
"בראשית הדרך ביצענו מיפוי צרכים ויעדים, יחד עם HPE, והתחלנו בתכנון ובהקמה של החווה החדש בהר חוצבים. בשלב השני ביצענו את כל תהליכי הרכש, ועד לביצוע של כל המורכבויות הלוגיסטיות", ציין.
"האתגר המרכזי שעמד בפנינו הוא ייצור של המשכיות עסקית, תוך כדי המעבר – הן במטה, והן בסניפים ובשלוחות הרבות שלנו ברחבי הארץ", אמר. "בפועל", סיפר קופלר, "תהליך המעבר החל באחד מימי השבוע אחר הצהריים והסתיים למחרת בבוקר, כאשר העובדים הגיעו לעבודה".
"אני זוקף את הצלחת המעבר לעבודת התכנון המדויקת שעשינו לפניו – הן עם השותפים שלנו והן בעזרת צוות העובדים שלנו. זה בא אחרי שורה של תרגולים, כך שכל אחד ידע בדיוק מה תפקידו ומה הוא צריך לעשות אם, חלילה, תקרה תקלה", ציין קופלר. "תהליך המעבר עבר בצורה חלקה, ללא תקלות".
ניהול אחיד של כל המערכות
לדברי קופלר, מעבר למעבר לתשתית חדישה, המתקן החדש מאפשר ניהול אחיד של כל המערכות, עם דגש על יכולות גיבוי והתאוששות. "ביצענו קונסולידציה כוללת, כך שהמערכות נמצאות במקום אחד, וזה חיזק את יכולת השרידות העסקית שלנו, גם בעולמות הביצועים ומהירות התגובה ללקוחות הפנימיים והחיצוניים", אמר.
יש לרשות הטבע והגנים מתקן גיבוי נוסף, באזור המרכז, וכעת הם בודקים מעבר שלו לאתר אחסון של אחת החברות הגלובליות הפועלות בישראל. יצוין שגם הרשות נמצאת על הענן הממשלתי, נימבוס.
"אנחנו ארגון מבוזר מאוד, והאתגר המרכזי שלנו הוא תקשורת לכל השלוחות, שנמצאות במקומות מרוחקים. שם יש אתגרים של התמודדות עם תשתיות תקשורת שלא תמיד קיימות, ואנחנו נותנים לזה מענה בעזרת שותפים שלנו, כולל במקומות שאין בהם תשתיות אינטרנט – וזה מצריך אותנו לחשוב מחוץ לקופסה", הוסיף קופלר.
מערכות המידע של הרשות משתלבות בפעולות השיקום והחזרה שלה לפעילות בצפון ובדרום, בד בבד עם חברת המטיילים לשמורות הטבע והגנים באזורים אלה.
עצם העובדה שלקחתם שרתים של hp ולא שרתים של dell רק מסביר כמה אתם לא מבינים. בהצלחה רבה