בדרך להנפקה: וויז מינתה את פאזאל מרצ'נט לנשיא וסמנכ"ל הכספים

מרצ'נט, בעל ניסיון של שלושה עשורים בחברות סייבר ובידור, הוא סמנכ"ל הכספים הראשון של וויז, ויסייע בהובלתה להנפקה המיוחלת, לאחר שהיא דחתה את ההצעה המפתה של גוגל

פאזאל מרצ'נט, הנשיא וסמנכ"ל הכספים של וויז.

חברת הסייבר הישראלית וויז הודיעה היום (ה') על מינויו של פאזאל מרצ'נט לנשיא וסמנכ"ל הכספים שלה. הוא יהיה סמנכ"ל הכספים הראשון של וויז ויישא בתואר נשיא החברה במשותף עם דאלי רג'אק, שמונה בפברואר האחרון.

מרצ'נט שימש בעבר כמנכ"ל חברת הסייבר טאניום וכסמנכ"ל הכספים של דרימוורקס – אולפני האנימציה שיסדו, בין היתר, סטיבן שפילברג ודיוויד גפן, ושבתקופתו נמכרו לקומקאסט. הוא ינהל את האסטרטגיה הפיננסית של וויז ואת הוצאתה לפועל, על מנת לתמוך בצמיחה המואצת של החברה ולהכין אותה לקראת הנפקה עתידית – מהלך שוויז מתכננת מזה זמן, ושצבר תאוצה לאחר שבקיץ האחרון היא סירבה להצעת הענק לרכישה שגוגל הגישה לה.

מרצ'נט, שנולד בפקיסטן ובצעירותו היגר לארצות הברית, מצטרף לוויז עם יותר מ-30 שנות ניסיון כמנהל בכיר, יועץ וחבר דירקטוריון בתאגידים אמריקניים פרטיים וציבוריים. בנוסף לטאניום ודרימוורקס, הוא מילא שורת תפקידים ניהוליים ב-DirecTV – חברת הטלוויזיה הרב ערוצית באמצעות לוויין הגדולה ביותר בארצות הברית, בהם מנהל הפיתוח התאגידי וסמנכ"ל הכספים של החברה באמריקה הלטינית. הוא היה בין מובילי מכירת החברה ל-AT$T. כיום מכהן מרצ'נט כחבר דירקטוריון בשורת חברות אמריקניות, בהן וורנר ברוס, דיסקברי ואריאל אינווסטמנטס.

למרות הניסיון הרב שלו, מרצ'נט מעולם לא הוביל חברה להנפקה. הוא מונה לתפקיד בוויז לאחר שהחברה חיפשה סמנכ"ל כספים במשך לא מעט זמן – מה שהביא את אתר הטכנולוגיה דה אינפורמיישן לכתוב באוגוסט האחרון שייתכן שההנפקה שהחברה מייחלת לה לא תתבצע לפני 2026.

שנה משמעותית – עם הפנים לעוד שנה כזו

המינוי הזה מגיע לאחר שנה משמעותית שעברה וויז. החברה, שנוסדה ב-2020 על ידי רפפורט ושותפיו הוותיקים, ינון קוסטיקה, עמי לוטבק ורועי רזניק, עברה השנה, ב-12 חודשים בלבד, גיוס הון בסך של מיליארד דולר, שלוש רכישות של חברות – דאזז, ג'ם סקיוריטי וראפט – וכאמור, סירוב להצעת רכישה מפתה מאוד של חברת ענק. החברה ביצעה את סבב הגיוס שלה, שנסגר בחודש מאי, לפי שווי של 12 מיליארד דולר, ובחודש ספטמבר הוא כבר הוערך בעד 20 מיליארד (וויז איננה חברה ציבורית, ולכן היא לא מחויבת לפרסם דו"חות כספיים). סכום הגיוסים הכולל שלה עד כה עומד על 1.9 מיליארד דולר, וקרוב לחצי (45%) מחברות הפורצ'ן 100 הן לקוחות שלה.

וויז מעוניינת להגיע להכנסות חוזרות שנתיות (ARR) של מיליארד דולר, ולאחר מכן ייתכן שהיא תבצע את ההנפקה המדוברת. אם היא תקרה, היא צפויה להיות אחת ההנפקות הגדולות של חברת היי-טק ישראלית.

כך או כך, ב-וויז אומרים כי בחודשים האחרונים המשיכה החברה להתמקד בחדשנות הטכנולוגית שלה והשיקה מוצרים חדשים, שלדבריה מגבירים את יכולות האבטחה של לקוחותיה ומבטיחים להם אבטחה רציפה וטובה יותר על כל סביבות הענן והבינה המלאכותית שלהם.

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה.

מייסדי וויז. מימין: רועי רזניק, עמי לוטבק, אסף רפפורט וינון קוסטיקה. צילום: אבישג שאר ישוב

"חברה של פעם בדור"

רפפורט אמר ש-"בשנה האחרונה יצא לי להכיר לעומק את מרצ'נט. מינוי של סמנכ"ל כספים בסדר הגודל שלו, בתעשייה דינמית כמו שלנו ובשלב קריטי בצמיחה שלנו, כחברה, משנה את חוקי המשחק. מרצ'נט מביא עימו ידע וניסיון מעשי בבנייה ובפיתוח של כמה מהחברות האייקוניות והמוכרות בעולם. הניסיון האדיר שלו הופך אותו לאדם הנכון ביותר למשימה, שיאפשר לנו לנווט בין ההזדמנויות והאתגרים שמעסיקים חברה שצומחת בקצב מהיר כל כך כמונו".

לדברי מרצ'נט, "עבורי, וויז היא חברה של פעם בדור. מעטות החברות שהצליחו להשפיע על התעשייה בפרק זמן כל כך קצר ובצורה כזו משמעותית, תוך שהצליחו לתת מענה לצרכים הקריטיים ביותר של ארגונים גלובליים. התנופה של וויז היא לא פחות ממדהימה, והיא עומדת לזכות הצוות המצוין, שהוביל אותה בחמש השנים האחרונות. אחבור לצוות ואבנה את האסטרטגיה הפיננסית של החברה, על מנת לאפשר לוויז להמשיך להצעיד את תעשיית הסייבר קדימה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים