עוד כמה גאדג'טים מעניינים מ-CES 2025
והפעם: תחנות עגינה חדשות של HP, קונסולה חדשה של לנובו, פתרון לאזורים שאין בהם תקשורת סלולרית וצעצוע ממש חמוד, שאין מה לעשות איתו חוץ מלהראות עד כמה הוא חמוד
תערוכת CES השנתית כבר סגרה את שעריה, ועובדי מרכז הכנסים הבינלאומי בלאס וגאס כבר נמצאים באמצע ההכנות לתערוכה או לכנס הבא שת.יגיע לעיר, אבל הוצגו בה מספיק גאדג'טים מעניינים כדי לכתוב עליהם גם השבוע. אז קבלו סבב נוסף של המדור גאדג'Time מתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם.
Mirumi של יוקאיי
הצעצוע הוורוד הזה, שכנראה יהיה זמין בעוד צבעים, הוא סוג של פרויקט מימון המונים. Mirumi לא ממש עושה משהו מעבר לזה שהוא חמוד ותוקע מבטים שאמורים, לפי יוקאיי, לגרום להרגשה שיש ילד קטן בסביבה.
למעשה, זהו סוג של רובוט פרוותי, שיכול להיצמד לעצמים כמו ידית התיק או הזרוע, והוא יודע להגיב לסביבה על ידי שימוש בחיישני הקרבה שמוטמעים. הוא אמור להגיב בסקרנות או אפילו בביישנות לסובבים אותו. וכן, אין ממש מה לעשות איתו מעבר ל-להראות לכולם שהוא חמוד – אבל עברנו בחיים הרבה צעצועים שהפכו ללהיט.
הרובוט-צעצועון הזה אמור להגיע לשוק בערך בתחילת המחצית השנייה של 2025 והוא צפוי לעלות 70 דולר.
Thunderbolt 4 G6 של HP
סדרת תחנות העגינה Thunderbolt 4 G6 של HP מציעה טכנולוגיה בשם Quick Connect, שמהווה, לפי החברה, חידוש עולמי: זיהוי המחשב הנייד באמצעות שימוש בבלוטות' בזמן שמקרבים אותו אל השולחן כדי להעיר באופן אוטומטי את כל המסכים והאביזרים הנלווים. הסדרה כוללת שלושה דגמים עם הספקים של 100 ועד 280 וואט, למשתמשים רגילים ועד למשתמשים מקצועיים ומשתמשי קצה שזקוקים ליותר אביזרים היקפיים. התחנות תומכות בניהול דרך הענן באמצעות התוכנה הקניינית Poly Lens, והן מציעות חיבור Thunderbolt 4 מהיר למספר מסכים בו זמנית.
התחנות שוקלות כ-800 גרם, עם גובה של עד 51 מ"מ, והן תומכות בכל מערכות ההפעלה הקיימות בשוק, כולל לינוקס ו-macOS. הן מציעות מרחב גדול מאוד של חיבורים אפשריים, והמסכים שמתחברים אליהן יכולים להיות ברזולוציה של עד 8K, אם המכשיר יכול לספק את כמות הוואטים שהוא זקוק לה.
מתי הגאדג'ט יצא לשוק וכמה הוא יעלה? עדיין לא ידוע.
Legion Go S של לנובו
אחד מנושאי הדיון החמים בימים שקדמו ל-CES השנה, באתרים המוקדשים לגיימרים בכלל ועבור קונסולות משחק ניידות בפרט, היה ההחלטה של Valve, החברה האם של אתר המשחקים סטים, להציע את מערכת ההפעלה Steam OS לכל יצרנית שמעוניינת בכך.
עד היום, ה-Steam Deck של החברה, על כל גרסאותיה, שמרה בקנאות על מערכת ההפעלה הקניינית שלה, אבל מסיבות כאלה או אחרות החליטו בחברה לפתוח אותה לעוד יצרניות שירצו בה. למה? אולי כדי לקדם את החנות שלה עוד יותר, ולכבול עוד יותר את המשתמשים שלא שם, או אלה שנמצאים בה רק באופן חלקי.
למרות הערכות מוקדמות שאסוס תהיה הראשונה לאמץ את מערכת ההפעלה האמורה, לנובו הקדימה את כולן עם Legion Go S, שתושק במקביל לאחותה, שתמשיך להגיע עם Windows. היא, כמובן, תציע שמירה בענן, שתאפשר מעבר של משחקים בין המחשב לקונסולה, אפשרות להזרים משחקים מהמחשב ואיך לא – גישה מלאה לחנות, לספריית המשחקים ועוד.
גרסת ה-Steam OS של Legion Go S תגיע לשוק באפריל. המחיר טרם נקבע, אבל גרסת ה-Windows תושק עוד החודש במחיר של 630 יורו.
OffGrid של HMD
למרות כל ההתקדמות הטכנולוגית, עדיין יש מקומות בעולם שאין בהם תקשורת סלולרית. לא תמיד זה כי לא משתלם לחברת הסלולר שאמורה לספק את השירותים בסביבה. יש אזורים שבהם פשוט בלתי אפשרי להציב אנטנות, ובמקומות כאלה יש חשיבות לתקשורת לוויינית.
לא לכולם יש טלפון חדיש, ומספרם של המכשירים התומכים בתקשורת לוויינית גם ככה קטן. ל-HMD יש פתרון לזה, בשם OffGrid – מוצר קטן ממדים עבור אזורים ללא תקשורת סלולרית. הוא שוקל 60 גרם בלבד, מציע מענה חירום 24/7 ומגיע עם חיי סוללה של לפחות שלושה ימים.
זהו משדר-מקלט עם תמיכה ב-NTN, והוא יכול להתחבר לכל טלפון, כדי לשלוח הודעות ואת המיקום המדויק באמצעות לוויינים. האפליקציה הייעודית מאפשרת לשלוח, לעד חמישה נמענים, הודעות, בשני הכיוונים, ומעקב מיקום בזמן אמת.
OffGrid עמיד בפני מים, זעזועים וקור, והמחיר ההתחלתי שלו עומד על 200 דולר. המכשיר זמין כעת בארצות הברית, אירופה ואוסטרליה, עם הרחבה צפויה למדינות נוספות בעולם עוד במהלך השנה הנוכחית.
תגובות
(0)