חדשנות עם הפנים לכנרת
פראלל וויירלס מפתחת טכנולוגיה חדשנית לתקשורת הסלולרית על רקע הנופים היפים וההיסטוריים של הכנרת ● ברוך נבון, נשיא החברה, מספר על השילוב בין טכנולוגיות חדשניות, קידום הפריפריה וקצת שקט ושלווה
הכנרת ועמק הירדן הם לא רק אזור רווי בהיסטוריה ציונית ושל ארץ ישראל, עם נוף משגע, אלא גם של חדשנות. כך, למשל, המועצה האזורית עמק הירדן פועלת בימים אלה להבאתם של אנשי היי-טק לאזור, ויש בו את המכללה האקדמית כנרת. מרכיב חשוב בחדשנות המקומית הוא מרכז כנרת לחדשנות ויזמות, שכעת מצטרף אליו מרכז חדשנות של חברת הטכנולוגיה פראלל וויירלס.
לחברה, שמפתחת טכנולוגיות עתידניות לעולם התקשורת הסלולרית, כבר יש מרכז פיתוח באזור, שכעת הוא עובר לבניין חדש, "ירוק", שבנייתו הסתיימה באחרונה בצמח שבדרום הכנרת. החברה מגייסת כ-50 משרות חדשות למהנדסים שיעבדו במרכז זה.
פראלל וויירלס היא חברה אמריקנית, שהוקמה ב-2012 ומתמחה בפיתוח טכנולוגיות תקשורת לדור החמישי. ברוך נבון, נשיא החברה, אמר לאנשים ומחשבים שפראלל וויירלס החליטה לבנות את הבניין החדש בצמח כי "אנחנו מאוד מרוצים מהתוצאות של מרכזי הפיתוח שלנו בישראל, שפועלים כאן מאז 2018, וכעת זה הזמן עבורנו לצמוח עוד. אנחנו מפתחים פה פתרון טכנולוגי, מבוסס ענן, שמיועד לכל הרשתות האלחוטיות – החל מהדור השני ועד לדור החמישי – ומאפשר לשדרג רשתות סלולריות מרחוק בעלות נמוכה. הפתרונות של החברה מבוססי טכנולוגיית ענן, עם יכולות חדשניות בתחומי הבינה המלאכותית, גמישות, פתיחות, יעילות תפעולית ודגש רב על חסכון עבור ספקי התקשורת".
הוא ציין ש-"יש לפראלל וויירלס פעילות בינלאומית ענפה, שכוללת שיתופי פעולה עם חברות ענק כגון אינטל ו-AMD, ועשרות לקוחות במדינות שונות, בהן מפעילות סלולר מובילות דוגמת בריטיש טלקום ו-וודפון".
"מרכז הפיתוח שלנו בעמק הירדן ממוקם במקום לא שגרתי", מודה נבון. "אני עצמי גר באזור – בקיבוץ אלומות, ואני מודע לכך שיש באזור מהנדסים, שלומדים ומתגוררים כאן ובגליל, שמעדיפים שלא לנסוע רחוק וישמחו לעבוד כאן".
מה מיוחד במרכז החדשנות שלכם בעמק הירדן?
"המרכז שלנו הוא מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית. עובדים בו דתיים וחילוניים, נשים וגברים, יהודים, ערבים ודרוזים, קיבוצניקים ועירוניים – מיקס אנושי מעניין. יש באזור כמה מוסדות לימוד שמכשירים מהנדסי מחשבים ותוכנה, וזיהינו הזדמנות ואפילו שליחות להקים דווקא פה, בפריפריה, מרכז פיתוח, שמחבר בין ההון האנושי באזור לצרכי החברה. בנוסף, כבונוס, יש באזור שלווה, הבניין צופה לכנרת ולעמק הירדן, האזור כולו ירוק – וכל אלה יוצרים כאן אווירה מיוחדת ושונה".
האם אתם לא לוקחים סיכון כשאתם מתמקדים בעמק הירדן?
"חשוב להבין שהמרכז שלנו ייחודי, כיוון שאין הרבה חברות היי-טק באזור, ולכן אנחנו אטרקטיביים למהנדסים שמתגוררים בצפון. בנוסף, אנחנו נעזרים ברשות החדשנות לצרכי תקציב וקידום. אנחנו מציעים מגוון רב של משרות בתחומי התמחות מגוונים, ולכן יש לנו סיכוי גדול למצוא באזור. אני מאמין שמי שמחפש עבודה עם משמעות וחדשנות יוכל למצא אותה אצלנו".
מה אתם מפתחים במרכז הפיתוח הצפוני?
"אנחנו מפתחים מוצרים לכמעט כל דורות הסלולר, וספציפית בעמק הירדן אנחנו מפתחים מוצרים לדור החמישי. אנחנו מתעסקים בעיקר עם פיתוח המוצרים, תשתיות, סביבות בדיקה ובדיקות. כמו כן, יש לנו שיתוף פעולה עם סלקום, שבמסגרתו הקמנו אתר ניסויים מתקדם בעמק הירדן, שבו אנחנו עורכים ניסויים במוצרים שלנו לפני שהם מגיעים ללקוחות הסופיים ברחבי העולם. כיוון שנושא הקיימות חשוב לנו מאוד, כחברה, אנחנו עובדים פה על מוצרים שיתמקדו בהורדת צריכת החשמל למפעילים – נושא קריטי בעולם רשתות הסלולר".
האם תוכל לתת לי יותר פרטים על הבניין החדש? האם המיקום שלו נוח להגעה לעובדים, כולל תחבורה ציבורית?
"מרכז הפיתוח החדש ממוקם בצומת צמח, קרוב לבניין המועצה האזורית ואל מול הכנרת. הוא יושב במרכז כנרת לחדשנות ויזמות. המקום נחשב למרכזי ונגיש ביותר. יש כאן חנייה נוחה ותחבורה ציבורית בשפע. במקום יש עוד חברות וסטארט-אפים, שעוסקים בחדשנות".
הפתרונות שאתם מפתחים בעמק הירדן מבוססים על טכנולוגיית Open RAN. האם תוכל להסביר עליה ומדוע היא נחשבת לטכנולוגיה כל כך חדשנית?
"Open RAN (ר"ת Open Radio Access Network) היא גישה חדשה לבנייה ופריסה של רשתות סלולריות. הטכנולוגיה הזו שוברת את המונופול המסורתי בתחום, על ידי שימוש בממשקים ותקנים פתוחים, ומאפשרת לרכיבי חומרה ותוכנה של ספקים שונים לעבוד יחד בצורה חלקה. ניתוק זה מאפשר לספקים חדשים ומגוונים להשתתף בשוק, וזה מטפח חדשנות, מפחית עלויות, פותח את השוק לתחרות ומציע גמישות רבה יותר למפעילי הרשתות".
מהם היתרונות המרכזיים של Open RAN עבור תעשיית הטלקומוניקציה?
"גיוון ספקים והפחתת עלויות. באמצעות מתן אפשרות לספקים רבים להשתתף, טכנולוגיית ה-Open RAN מעודדת תחרות שכאמור, יכולה להוריד עלויות ולעודד חדשנות. כמו כן, על ידי הפעלת יכולת הדדית בין ציודים של ספקים שונים, מפעילי הרשת יכולים לבחור את הרכיבים הטובים ביותר ממגוון ספקים, להגביר תחרות ולהוזיל מחירים. Open RAN מאפשרת למצטרפים חדשים לתרום לאקו-סיסטם – מה שמוביל לפתרונות מתקדמים ומגוונים יותר. גמישות זו פירושה גם שניתן לשדרג את הרשתות בקלות ובמהירות יותר – מה שעוזר למפעילים לעמוד בקצב ההתקדמות הטכנולוגית ובדרישות הצרכנים המשתנות.
למעשה, מדובר בפיתוח של יכולות חדשניות יוצאות דופן, שלא היו מתאפשרות קודם. לדוגמה, פארלל וויירלס פיתוח, באמצעות שימוש בארכיטקטורה של ה-Open RAN, אפליקציות מבוססות AI, שבעזרתן ניתן להפחית בצורה משמעותית את צריכת האנרגיה של הרשת הסלולרית, מה שאומר הורדה משמעותית של עלויות התפעול, וכן לבצע אופטימיזציית רשת ולשפר את חוויית המשתמש. הודות לשימוש בבינה המלאכותית אפשר, בעזרת אותם משאבי רשת, להעביר יותר מידע בפחות אנרגיה".
תגובות
(0)