נשים ומחשבים: חגית קמין, סאיקי אייר
מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: חגית קמין, מנכ"לית סאיקי אייר
שם ותפקיד: חגית קמין, מנכ"לית סאיקי אייר (SyqeAir)
תפקידים קודמים: מייסדת-שותפה של חברת הפינטק אובלי (Obli) – כיום מכהנת כחברת דירקטוריון; סמנכ"לית שיווק וחוויית מטופל, בית חולים איכילוב; מנכ"לית Eco99fm; סמנכ"לית שיווק ואסטרטגיה, פז Yellow
השכלה: תואר שני בפסיכולוגיה חברתית בהצטיינות מאוניברסיטת בר-אילן, עם התמקדות בחקר התנהגות צרכנים ותהליכים חברתיים. ידע זה העמיק את הבנתי בדפוסי התנהגות אנושיים ובמניעים פסיכולוגיים, מה שאפשר לי לשלב תובנות התנהגותיות עם גישות מבוססות נתונים בפיתוח מוצרים ושירותים טכנולוגיים ממוקדי משתמש. יכולת זו סייעה לי להוביל פרויקטים טכנולוגיים המותאמים באופן מדויק לצורכי המשתמשים ולהעדפותיהם. הסמכה לדירקטורית מאוניברסיטת תל אביב.
מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?
האהבה שלי לטכנולוגיה נולדה כבר בגיל 12, כשהשתתפתי בתוכנית לתלמידים שוחרי מדע באוניברסיטת בר-אילן ולמדתי תכנות. זה היה הרגע שבו הבנתי את הפוטנציאל העצום של טכנולוגיה ככלי המשלב יצירתיות עם פתרון בעיות והשפעה אמיתית על המציאות.
לאורך הקריירה שלי, התשוקה הזו לחדשנות המשיכה להניע אותי. לדוגמה: ב-Yellow של פז, הובלנו מהפכה בתחום התשלומים הדיגיטליים עם אפליקציה שזכתה ליותר ממיליון הורדות. ב-Eco99fm הובלתי מהלך דיגיטלי משמעותי והשקנו את אפליקציית EcoMusic. זה היה פרויקט פורץ דרך שהקדים את זמנו בשוק הישראלי, עם למעלה מחצי מיליון הורדות. האפליקציה לא רק שיפרה את חוויית ההאזנה, אלא גם הגדילה את מעגל המאזינים בשידורים האנלוגיים. בהמשך, בבית החולים איכילוב, ניהלתי פרויקטים טכנולוגיים לשיפור חוויית המטופל.
מה שמניע אותי בכל יום מחדש היא היכולת של טכנולוגיה לחולל שינוי משמעותי בחיי אנשים. זו לא רק עבודה עבורי, אלא שליחות – להשתמש בחדשנות כדי ליצור עולם טוב יותר. בסאיקי אייר אני גאה להיות חלק מחברה אשר מפתחת טכנולוגיות רפואיות חדשניות. פיתחנו משאף ומחסנית ייחודיים המבוססים על 160 פטנטים, שמאפשרים מתן מדויק ומדיד של קנאביס רפואי לטיפול בכאב כרוני ובפוסט-טראומה. הטכנולוגיה שלנו לא רק משנה את איכות החיים של המטופלים, אלא גם מספקת לרופאים כלים מדויקים לקבלת החלטות מבוססות נתונים.
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשיית ההיי-טק?
כמנכ"לית סאיקי אייר אני רואה מקרוב את המציאות המורכבת של נשים בהיי-טק הישראלי. למרות התקדמות מסוימת, הנתונים מצביעים על פערים משמעותיים.
יחד עם זאת, אני מאמינה שהשינוי כבר כאן. חברות רבות מבינות שהשונות המגדרית והגיוון התעסוקתי אינם רק ערכים חברתיים, אלא מנועי צמיחה אמיתיים.
האתגר הוא להמשיך לטפח נערות ונשים צעירות, לעודד אותן לבחור בלימודים ריאליים ובקריירות טכנולוגיות. במקביל, חשוב לייצר עבורן סביבת עבודה מכילה ותומכת, שבה הן יכולות להתקדם ללא מגבלות. כשנשים פורצות דרך בעולמות הטכנולוגיה, הן לא רק יוצרות לעצמן הזדמנויות, אלא גם משנות את כללי המשחק עבור הדור הבא.
האם נתקלת באפליה בענף, נגדך אישית, על רקע היותך אישה?
לשמחתי הרבה, לאורך הקריירה שלי לא חוויתי אפליה ישירה על רקע היותי אישה. עם זאת, אני מודעת היטב לכך שפעילותי הייתה בסביבות גבריות מאוד, במיוחד בתפקידי בפז, שם הצטרפתי להנהלה בגיל 32, כאם לשתי בנות קטנות. הסביבה באותה תקופה הייתה תובענית מאוד, ולעיתים גם לא מותאמת באופן טבעי לצרכים של נשים. במקום לבקש יחס מיוחד או התחשבות, בחרתי למקד את מאמציי בתוצאות, ביכולות ובמקצועיות שלי, מתוך אמונה שמצוינות לצד נחישות היא הדרך הטובה ביותר לפרוץ מחסומים ולשבור סטריאוטיפים.
אני רואה בגישה הזו את אחת מאבני היסוד של הצלחה בעולם שבו נדרשת נחישות כדי להתגבר על דעות קדומות או מחסומים לא רשמיים. עבודה קשה, התמדה ויכולת להוכיח ערך הם הכלים שבאמצעותם נשים יכולות להבטיח את מקומן בעמדות מפתח.
תגובות
(0)